Alýntý Originally Posted by batu34 Yazýyý Oku
Ben þirketin payneti tamamen elden çýkarmak için açýkçasý çok istekli olacaðýný sanmýyorum. Bu yetkilendirme, bence olasý gelecek fiyatýný þimdiden verebilecek yabancý bir müþteri bulabilirmiyim ? sorusu için yapýlmýþ bir hamle diye düþünüyorum. Ödeme sistemleri konusu ülkemizde çok yeni, bakir bir alan. Dediðiniz gibi bu alana yatýrým yapmak isteyende çok þirket var. Ýleriki dönemde iþlem hacminin de doðal olarak gelirlerinde katlanarak büyüyeceði aþikar.

Böyle bir durumda, küçük bir benzetme yaparsak :) , paynet ve içinde bulunduðu sektörü üzerinden imar geçmesi kesinleþen tarla olarak gördüðümü, daha bu tarla bölgesinde çokta uzun olmayan yakýn gelecekte imara açýlacaðýný, açýlan bölgede yeni yerleþim merkezleri hastaneler yaþam alanlarý yapýlacakken, henüz tarla vasfýnda olan ve görece deðeri tam olarak tespit edilemeyen bir deðer için, toptan satýþ kararý gibi radikal bir kararý vereceklerini düþünmüyorum. Öncelikle tarlamýz imara açýlsýn, imara açýlan bölgede tarlamýz arsaya dönüþsün , zaten fiyatlara yansýyacaktýr. Ortak alma durumu bence daha olasý gözüküyor.

Ýster doðrudan satýþ yöntemi ile payneti büyütmek için ortak alsýn, ister ki bist aracýlýðý ile halka arz etsin, Her iki durumda da arenaya pozitif katký saðlar.

Batuhan
Faaliyet raporundan, Küresel yatýrýmcýlarýn Türkiye'deki finansal teknolojiler (fintech) pazarýna girme
isteðinin önümüzdeki dönemde rekabeti yoðunlaþtýracaðý bu dönemde, tüm faktörleri deðerlendirerek,
Yönetim Kurulumuz stratejik bir yatýrýmcý belirleme olasýlýðýný araþtýrmaya karar verdi. Bu iþlemin 2022
mali yýlý içerisinde tamamlanmasýný bekliyoruz.

Yukarýdaki faaliyet raporundaki sözlerden "Þirkete katma deðer oluþturacak yabancý ortak aranýyor." diye algýlýyorum. Bakalým ne yapacaklar. Paynetin tamamen elden çýkarýlmasýný daha düþük olasýlýk olarak görüyorum.

Batuhan