Sayfa 299/691 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: KLGYO - Kiler GYO A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by ÇiftçiDede Yazıyı Oku
    Unutulmamalı ki bedelli sermaye artırımından 775 milyon tl kasaya girdi,yıl sonu bilançosunda görünmeyecek..yıl sonu öngörülerimiz gerçekleşirse 1.çeyrekte özvarlıklara 775 milyon katkı yani 2,75 defter değeri garanti.
    I. çeyrekte asıl beklentimiz Referans Bahçeşehir'in bir bütün olarak hasılata yansımasıdır sayın hocam. Nitekim bu husus bedelli izahnamesinin 71 nci sayfasında özellikle belirtilmiştir. Bu da, yaklaşık olarak 800 milyon Tl civarında bir giriş demektir.

Ben ile sayın hayek bu konuda farklı düşünüyoruz. Ben, VUK verilerine göre yılsonu bilançosunda Referans Bahçeşehir'den herhangi bir katkı olmayacağını değerlendirmekteyim. Ancak muhasebe anlamında sayın hayek ile asla mukayese edilebilir bir yeterliliğe sahip olmadığımı özellikle ifade etmek isterim. O ne diyorsa o...

Benimkisi tahtada hazırlandığını hissettiğim, muhtemelen de seçimlere kadar devam edeceğini düşündüğüm stratejik bir planlama süreciyle ilgili. Somut değil yani...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

2. Sıkıntı şu ki; oluşan karı çok profesyonel bir şekilde buharlaştıran şirketler bunlar, şimdi kaçarı kalmadı çünkü gayrimenkul değerlemeleri çok yüksek geliyor, şu ortamda bir GYO nun rekor kar açıklayamaması mucize olur, bu bir başarı değil yükselen döviz kuru ve enflasyonun bir neticesi. Zaten bu ortamı şirket yüzde 125 bedelli ile ayrıca bir gelire dönüştürdü. Şirket bu parayı çok güzel bir şekilde sistemde eritecek ve hiç bir zaman küçük yatırımcı için sürdürülebilir kar üreten bir yapı oluşmayacak. Bunlar değişmez yedisinde neyse yetmişinde de aynıdırlar. Ben tepkiye oynadım burada kalıcı yatırımcı olmayı asla düşünmem. Karşılıkı tartışabilelim birbirimizi dinleyelim yeter. Samimi mesajınız için sağolun. Sevgiler.
     Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Dönsün bakalım sayın tahminci.

Benim tutku ya da takıntı değil ilkesel anlamda savunduğum tek şey; bir şirkette sürdürülebilir büyüme ve kârlılık olduğu müddetçe piyasa o şirkete en nihayetinde değerini verir. Ama tospa hızında ama tavşan.

Bu bakış açısının KLGYO ile zerre ilgisi yoktur. Sizinle ayrıştığımız temel nokta bu. Ukalalık ettiysem hassaten özür dilerim.

Saygıyla.

3. Gayet tabiki tartışacağız. Bunda hiç bir beis yok. Benim bu başlıkta temelde itiraz ettiğim nokta, ben 900 milyon T kâr beklentisindeyken kendisi 1.250 milyar Tl kâr beklentisi yazan birinin beni tüm kamuoyuna algıcı vs diye lanse etmeye çalışması.

Yahu ne işim olur benim algıyla bilmem neyle. Madem öyle sen benden daha algıcısın. Bu kadar çiğ bir tartışma ortamında sizler de takdir edersiniz ki insan haliyle geriliyor. Benim maliyetim 1.20, onunkisi 1.10.

Ben algıcı, o çalgıcı...

Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Sıkıntı şu ki; oluşan karı çok profesyonel bir şekilde buharlaştıran şirketler bunlar, şimdi kaçarı kalmadı çünkü gayrimenkul değerlemeleri çok yüksek geliyor, şu ortamda bir GYO nun rekor kar açıklayamaması mucize olur, bu bir başarı değil yükselen döviz kuru ve enflasyonun bir neticesi. Zaten bu ortamı şirket yüzde 125 bedelli ile ayrıca bir gelire dönüştürdü. Şirket bu parayı çok güzel bir şekilde sistemde eritecek ve hiç bir zaman küçük yatırımcı için sürdürülebilir kar üreten bir yapı oluşmayacak. Bunlar değişmez yedisinde neyse yetmişinde de aynıdırlar. Ben tepkiye oynadım burada kalıcı yatırımcı olmayı asla düşünmem. Karşılıkı tartışabilelim birbirimizi dinleyelim yeter. Samimi mesajınız için sağolun. Sevgiler.
    Yedi yetmiş👏👏
    Kendileri için yapılacak operasyonu yakalayan kazanır.
    Bkz:2017 ve 2020

Umarım 2022 dede olur😂

Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    KLGYO 2011 de halka arz edildiği fiyatı ancak 6 yıl sonra 2017 de görebilmiş bir hisse.. bekletmek konusunda üstüne yok.. düşünün ki bölünmüş fiyatıyla 1.04 ten halka arz edilen hisse tam 11 yıl sonra 0.88 TL den işlem görüyor. Biz neyi konuşuyoruz ki! Yani burada illüzyon bol olur sıcak havalarda buharlaşma çok olur, bir blue chip hissesi değil maalesef. Ona uygun giriş çıkışlar yapılmalı.YTD.
    2017 dede borsada halka arz için o fiyata getirdiler.Dolar bazında o fiyat 2011 halka arzının yarısıydı yanlış hatırlamıyorsam)

6.  Alıntı Originally Posted by tahminci Yazıyı Oku
    Şirket bu parayı çok güzel bir şekilde sistemde eritecek ve hiç bir zaman küçük yatırımcı için sürdürülebilir kar üreten bir yapı oluşmayacak. Bunlar değişmez yedisinde neyse yetmişinde de aynıdırlar.
    Esasen GYO şirketlerinin temel handikabıdır bu. Şöyle ki; mesela OZKGY gayet sürdürülebilir bir finansal yapısı var ancak bugüne kadar yatırımcısına tek kuruş temettü vermemiş. Ne anladım bu işten? Gibi...

Benim anladığım kadarıyla GYO yatırımcısının (bu hissede değer yatırımcısı olmadığımı defalarca söyledim tekrar vurguluyorum, ilkesel olarak GYO şirketlerinin değer yatırımına layık olmadıklarını düşünüyorum) temel özelliği şirketin büyümesinde bir sorun görmemesi üzerine kurulu gibi. Yeni yatırımlar, her bilançoda "acaba hasılata ne kadar yansımış, şu projeden fatura kesmişler mi kesmemişler mi, öbürünün yapı ruhsatı neden gecikti" vs vs geyikleriyle yeni yeni heyecan peşinde koşmak olarak görüyorum.

Güzel bir şey aslında. Hayatın kendisi bizatihi heyecan üzerine kurulu olmalıdır.

7.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Yedi yetmiş👏👏
    Kendileri için yapılacak operasyonu yakalayan kazanır.
    Bkz:2017 ve 2020

Umarım 2022 dede olur😂
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmazmış. Tıpkı ben yaw...

8. Sn. GP fiyat çıkarlarına uygun şekilde ayarlanıyor, sahipli tahtaların kaderi işte. Hakim normlar bu hisselerde ters çalışıyor.
    VIOP eksi yüzde 3.5 açtı. Zor bir gün daha bizi bekliyor.
    Bu tahtada da çok volatil hareketler olabilir, dikkatli olmak lazım. YTD

Sayfa 299/691 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •