Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Fiziki teslimat olduğu için normalde 1 Nisan'da 8000 lot GARAN alışı yapmanız gerek, hesabınızda bakiye varsa aracı kurum otomatik yapıyor olabilir. Ayrıca aracı kurumunuz KISA sözleşmenizi 31 Mart tarihinde kapatabilir (Vakıf yatırım arayıp fiziki teslimata gideceğim diye bildirmezseniz son gün kapatıyor misal)
Bir şekilde 2 Nisan'a kalırsa ödünç pay piyasasından aracı kurumunuz tarafından satın alınıp kapatılır ve size yansıtılır.
Özetle aracı kurumların uygulamaları farklılık gösterebilir. Müşteri temsilciniz ile görüşün.
GARAN 31.12 kuruş temettü açıklamış.
AKBNK da 23.30 kuruş açıklamış geçen gün.
>>>>
Bankamız Yönetim Kurulu'nun 03.03.2022 tarihli toplantısında,
Bankacılık Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili düzenlemeler ile Banka Esas Sözleşme'sinin "Karın Taksimi" başlıklı 45inci maddesine uygun olarak, Bankamızın 2021 yılında oluşan vergi sonrası 13.073.306.354,00 Türk Lirası kârı ile ilgili olarak;
- Bankamızın ödenmiş sermayesinin %5'ine tekabül eden 210.000.000,00 TL birinci nakit brüt temettü, 1.097.331.000,00 TL ikinci nakit brüt temettü olmak üzere toplamda ödenmiş sermayenin % 31,12693 olan 1.307.331.000,00 Türk Lirası nakit brüt temettü bedelinin Ortaklarımıza dağıtılması;
- Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda belirlenecek bir tarihte kârın dağıtımına başlanması ve konuyla ilgili işlemlerin yürütülmesi hususunda Genel Müdürlüğün yetkili kılınması;
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
hic hisse viop denemedim,bilmedigimden soruyorum..xu30 kontrati gibi alinip satilmiyormu bu hisse kontratlar,illa ki elinde o hisse den mi olmasi gerek anlamadim !!?
Yüksek temettü olan hisselerde genelde yabancılar gelen parayı tekrar yatırma yöneltiyorlar gibime geliyor. Onların alımı bitince de alım havası bitiyor. Mayıs'da sat git hikayesi ondan kaynaklanıyor olabilir.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri