Sayfa 797/1019 İlkİlk ... 297697747787795796797798799807847897 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 6,369 - 6,376 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    1990 lardan daha FARKLI bir durumdayız...
    O dönemde Çiller, işin içinde çıkamayınca faturayı elinde TL tutanlar ödesin deyip parayı pul bile olamayack değerde devalüe etti.
    İşin sonunda herkes milyonla ekmek almaya başladı. Maaşlar 200 milyon vs. oldu...

Şimdi ise bu deneyime sahip vatandaş hiperenflasyondan daha önce dolara koşunca hiper devalüasyonun çözüm olmayacağını gören hükümetin tek silahı kalmıştı.

KKM devreye sokuldu.

Seçim öncesi venezuelle benzeri yüksek oranda enflasyon yaşamamak için seçime kadar geçici çözüm olarak TL yi dolara endekslemek zorunda kaldı.

Ancak tam saadet zincirinin çalışmaya başladığı dönemde savaş patlak verdi ve petrol fiyatları dış piyasada 2 kata çıktı.

Erken yapılan asgari ücret zammı ve elektrik+ akaryakıt+ doğalgaz fiyatlarına yapılan hiper zamlarla herşeyin maliyetini artırmaya başladı...

Artık bu geri dönülmez süreçte 2023 hazirandan önce iki şeyin mutlak suretle çalışması gerekir.

1-Dolar 14 ten 18-20 ye gitmemeli. (ben konuya MB nın kura endexli geri ödemelerinden endişe etmiyorum. Para basıp öderler) Kurda kontrol kaybedilirse 25-30 gibi KKM varken bile toparlamak mümkün olmayabilir.

2-Diğer yandan kur 20 olursa, 18 olduğundaki gibi birkaç ayda herşeyin fiyatı tekrar iki ye katlanabilir.

3-Kur patlarsa veya patlamaz ancak seçim öncesi piyasayı canlandırmak için enflasyonun artışına izin verilirse her durumda satın alma gücü düşecektir. 2023 ün ocak ayında ücretlerde bunu telafi zamlar yapıldığında enflasyon bu kez baz etkisinden yararlanamayıp tekrar yönünü yukarı çevirebilir.

4-TL mevduatçısı için her durumda faiz ne olursa olsun servetlerde erime olacağını kişisel olarak düşünüyorum.
    Bu argumana göre TL mevduatcisinin tek limanı gayrimenkul gibi gözüküyor ..faiz artmayacak.ee hükümet seçim için kuru baskilayacak kkm den bir şey gelmeyecek .altın zaten dolara bağlı ..yada erimesine göz yumulacak .

2. Özetle geçen yıl en yüksek faiz yüzde 20 idi.

1 milyonu olan 1 yıl sonra stopajsız 1.2 milyon aldı.

Ancak bir yıl önce bir milyon olan ev en kötü yerde 2 milyon oldu.

1 milyon olan arabalar en az 2 milyon oldu.

Şu an yüzde 55 enflasyona karşı yüzde 18 faiz teklif ediliyor.

Parayı faize versen bir yıl sonra alacağın para 1.18 milyon olacak.

Yukarıda özetledğim senaryoda inşaat maliyetleri ile konut fiyatları bir yıl sonra nereye gider?

1990 larda faturayı ödeyen TL mevduatçısına şimdi yüzde 14 ile KKM dayatılmıyor mu?

Hadi plan çalıştı, yabancı olmadığından ve içte de TL yi kısarak doların önü kesildiğinde satın alma gücündeki bu yüksek oranlı erime ile TL yatırımcısı 2. kez BÜYÜK bir fatura ödemeyecek mi?

Krizde çıkış planı bu mu?

Sonra da muhafazakar kesime FAİZE DOKUNAN ELİ YANARI mı çalıştırdık diyecekler...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bu argumana göre TL mevduatcisinin tek limanı gayrimenkul gibi gözüküyor ..faiz artmayacak.ee hükümet seçim için kuru baskilayacak kkm den bir şey gelmeyecek .altın zaten dolara bağlı ..yada erimesine göz yumulacak .
    90larda gayrimenkul bu kadar pahalı değildi. Faizler enflasyon ile uyumluydu. Eğer tekrar eski noktaya gelirse gayrimenkulde işe yaramaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Ben de bir benzerini Migros Sanal Markette yaşadım. Stokları bitiriyoruz adı altında Zade zeytinyağı satıyorlardı kilosu 30 TL filan. Uygulamadan 2 tane seçtim, parasını ödedim. 1 saat sonra görevli aradı. Tedirgin bir sesle "abi yağın son kullanma tarihiyle ilgili bir sıkıntı var, istersen başka verelim" dedi. Ben de o ayarda, o fiyatta kampanyalı ürün varsa verin, ben fiyatı uygun diye aldım dedim. Yok dediler, ücret iadesi yapacaklarını söylediler.
    Geçen aynısını bana sucuk kampanyasında yaptılar. Parasını ödeyip teslimatı beklerken biri aradı abi stok yok siparişi iptal edelim dedi, nasıl stok yok hala satılıyor bulun gelin dedim. 10. günün sonunda siparişi iptal ettiler. 3 defa müşteri hizmetlerine kayıt açtım lütfedip dönüş yapmadılar bende işi inada bindirdim ayın 24 ünde THH ye başvurdum. Şimdi onlar düşünsün. Ben çekirdeğimi aldım olacakları izliyorum.

5. 90 larda TL mevduatcisi bu durumda değildi .dolar artmasına rağmen her daim pozitif reel faiz vardı .kendini koruyordu.misal şu an faizleri 30 olsa dolar yine düşmez ama en azından TL tasarrufcusu bir nebze zararını çıkarır

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    90 larda TL mevduatcisi bu durumda değildi .dolar artmasına rağmen her daim pozitif reel faiz vardı .kendini koruyordu.misal şu an faizleri 30 olsa dolar yine düşmez ama en azından TL tasarrufcusu bir nebze zararını çıkarır
    Kesinlikle işte gelecekte ne olursa ne yaparız planı yapmak gerekiyor. Mesela şu anda gayrimenkul rasyonel ama 6 ay sonra belki farklı bir enstruman olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. KKM tam bir saadet zinciri.

Vadesinden önce yıkılır mı bilmem.

Belki vadem gelince ben de düşünebilirim.

Ancak bu bizim papazkaçtı ya benzemiyor mu?

Hadi 3 ay yaptırdım.

2. ayda dolarda kontrol kayboldu.

Satsan aldığın düşük kurdan satacaksın.

Vadeyi beklesen vade sonunda yüzde 50 deval yersen ne olacak? aldığın yüzde 14/4= yüzde 3.5 faiz nerde, yüzde 50 deval nerde?

1980 lerde 18 yaşında 7 adet cumhuriyeti bozdurup banker olayını girmiştim.

Bankerin adı da havalıydı. O dönem bosra yokken adı BORSA idi.

Güya generaller, üst düzey bürokratlar buraya koşuyorlarmış.

Çok güvenliymiş.

Her ay yüzde 10 net faiz çok çekici gelmişti gençliğimde...

Sadece 1 ay alabildim.

Tüm bankerler batmıştı...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

tl cıleri kazıklıyor bunlar.ama anlıyamadı mevduatcı ne yazıkkı.

Sayfa 797/1019 İlkİlk ... 297697747787795796797798799807847897 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •