Özetle geçen yýl en yüksek faiz yüzde 20 idi.
1 milyonu olan 1 yýl sonra stopajsýz 1.2 milyon aldý.
Ancak bir yýl önce bir milyon olan ev en kötü yerde 2 milyon oldu.
1 milyon olan arabalar en az 2 milyon oldu.
Þu an yüzde 55 enflasyona karþý yüzde 18 faiz teklif ediliyor.
Parayý faize versen bir yýl sonra alacaðýn para 1.18 milyon olacak.
Yukarýda özetledðim senaryoda inþaat maliyetleri ile konut fiyatlarý bir yýl sonra nereye gider?
1990 larda faturayý ödeyen TL mevduatçýsýna þimdi yüzde 14 ile KKM dayatýlmýyor mu?
Hadi plan çalýþtý, yabancý olmadýðýndan ve içte de TL yi kýsarak dolarýn önü kesildiðinde satýn alma gücündeki bu yüksek oranlý erime ile TL yatýrýmcýsý 2. kez BÜYÜK bir fatura ödemeyecek mi?
Krizde çýkýþ planý bu mu?
Sonra da muhafazakar kesime FAÝZE DOKUNAN ELÝ YANARI mý çalýþtýrdýk diyecekler...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Geçen aynýsýný bana sucuk kampanyasýnda yaptýlar. Parasýný ödeyip teslimatý beklerken biri aradý abi stok yok sipariþi iptal edelim dedi, nasýl stok yok hala satýlýyor bulun gelin dedim. 10. günün sonunda sipariþi iptal ettiler. 3 defa müþteri hizmetlerine kayýt açtým lütfedip dönüþ yapmadýlar bende iþi inada bindirdim ayýn 24 ünde THH ye baþvurdum. Þimdi onlar düþünsün. Ben çekirdeðimi aldým olacaklarý izliyorum.
90 larda TL mevduatcisi bu durumda deðildi .dolar artmasýna raðmen her daim pozitif reel faiz vardý .kendini koruyordu.misal þu an faizleri 30 olsa dolar yine düþmez ama en azýndan TL tasarrufcusu bir nebze zararýný çýkarýr
KKM tam bir saadet zinciri.
Vadesinden önce yýkýlýr mý bilmem.
Belki vadem gelince ben de düþünebilirim.
Ancak bu bizim papazkaçtý ya benzemiyor mu?
Hadi 3 ay yaptýrdým.
2. ayda dolarda kontrol kayboldu.
Satsan aldýðýn düþük kurdan satacaksýn.
Vadeyi beklesen vade sonunda yüzde 50 deval yersen ne olacak? aldýðýn yüzde 14/4= yüzde 3.5 faiz nerde, yüzde 50 deval nerde?
1980 lerde 18 yaþýnda 7 adet cumhuriyeti bozdurup banker olayýný girmiþtim.
Bankerin adý da havalýydý. O dönem bosra yokken adý BORSA idi.
Güya generaller, üst düzey bürokratlar buraya koþuyorlarmýþ.
Çok güvenliymiþ.
Her ay yüzde 10 net faiz çok çekici gelmiþti gençliðimde...
Sadece 1 ay alabildim.
Tüm bankerler batmýþtý...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
tl cýleri kazýklýyor bunlar.ama anlýyamadý mevduatcý ne yazýkký.
Yer Ýmleri