Sayfa 87/1007 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Viop XL

1. TV'de dün iki profesör atışıtı, okulda bu şekilde mi öğretiyorsunuz, o sizin yorumunuz, belgesi var mı vs. Arada moderatörler reklam arası diyor söyleyecekleri şeyleri de kesiyor.

Kirli bilgiden ayıklama yapabilenler için youtube daha iyi. Farklı kişiler kendi perspektifinden anlatıyor.
    Bu kişi de bazı şeyleri anlatmış. Boş zamanı olan izleyebilir 45 dakika.

https://www.youtube.com/watch?v=SKXV7pyyiDM
    MATRUŞKA - Rusya & Ukrayna Belgeseli
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Ruslar Satrancı sever.
    Dünya şampiyonları çoğunlukla onlardan çıkar.(The Queen's Gambit hariç)
    PUTİN sonraki 5 hamlenin ne olacağını bilmeden
    tek bir hamle yapmış olamaz..

3.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Sizde benim gibi cocuklugunu tasrada gecirmissin. sorunu iyi tespit ettiniz.

Devlet destekler verse bile 40-50 donumluk araziler bile isletme maliyetlerini kurtarmiyor.....Turkiye tarim arazileri atom parcalarina bolunmus. Enerji ve ham madde fakiri bir ulkede bu kucuk arazi parcalarinda karli tarim yapmak artik imkansiz.

Devletin Acil arazi reformu yapilmasi gerekiyor.

1- Topragin mulkiyet hakki korunmak sarti ile birbiri ile sinirli butun kucuk arazi parcalari zorunlu olarak birlestirilip daha genis arazilere donusturulmelidir.

2- Genisletilen bu arazilere modern makina ve teknolojilerle isletilmesi icin yatirim yapacak buyuk ciftci yada tarim sirketlerine sureli kiralanmasi lazim. Koylulere tercihe bagli ya yillik arazi kirasi yada mahsulun gelirinden odeme yapilmasi gerekir.

3- Bu birlestirilmis genis arazilerde calistirilacak insanlar yine o parcali arazilerin sahipleri olan koylulerden secilmesi zorunlu hale getirilmelidir.

Boylece hem ulke, hem koylu hemde tarim sirketi kazanmis olur.

Kucuk olcekli arazilerde ancak Iran ve Rusya gibi enerji zengini ulkelerde tarim yapabilirsiniz. ....Gubrenin ham maddesi petro kimya. Traktor mazotla, su matoru mazotla, Nakliye mazotla calisir, jenerator mazotla calisir.
    Dediklerin doğru,

1. Her tarla 50 dönümden veya 100 dönüm neyse aşağı olmamalı. Burada tarlalar kooperatif vari olmalı herkes kooperatiften hissesi oranında pay almalı.
    2. Köyde herkesin traktörü olmamalı. Köyde 2 traktör ama sabahtan akşama kadar çalışmamalı traktörün verimliliği artırılmalı. Her kapıda traktör olunca yerine göre günde 2 saat çalışıyor diğer zamanlar boş bu verimlilik düşüşü. Belki koopeartif vari bir şey olmalı.
    3. Köyde yaşam kalitesi iyileştirilmeli, şehirli köylüye özendirilmeli köylü şehirliye değil buda gelir ve yaşam kalitesiyle alakalı. Köylü tatile gidebilmeli, daha iyi ortamlarda yaşamalı.
    4. Her köye masa başında çalışacak değil, bir fiil arazide çalışacak ziraat mühendisi, hayvanlardan sorumlu veteriner olmalı. Bizdeki veterinerler süs köpeği veterineri, zenginlerin süs köpeklerine/kedilerine bakıyor. Bir kedinin maliyeti 300-500 tl.
    5. Bu ziraat mühendisi toprağa uygun olarak ekilecek, dikilecek ürünleri planlamalı verimlilik artışı sağlayacak çalışmalar yapmalı. Pazar bulmalı ve köylü ürün pazarlarını denetlemeli. Gerçek köylü ürünlerini ön plana çıkarmalı.

vs. vs.

4. Geçen gün panik yaptıran kişi şimdi de stoklar herkes haftalık alırsa yeterli diyor Habertürk'de.

https://www.patronlardunyasi.com/hab...de-kriz/261679

5. Türkiye tarımsal bitkiler haritası
    Bir kaç hata olabilir.

6. Yukarı adım kuralı olacak mı yarın ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,134
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Geçen gün panik yaptıran kişi şimdi de stoklar herkes haftalık alırsa yeterli diyor Habertürk'de.

https://www.patronlardunyasi.com/hab...de-kriz/261679
    Herkes aylık alırsa yetmiyor demekki.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

8.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Ruslar Satrancı sever.
    Dünya şampiyonları çoğunlukla onlardan çıkar.(The Queen's Gambit hariç)
    PUTİN sonraki 5 hamlenin ne olacağını bilmeden
    tek bir hamle yapmış olamaz..
    Su ana kadar satranç ustası değil de geri zekalı bir aptal gibi hareket ediyor. Etrafında da bir sürü dalkavuk. Gizli servisin başındaki adamı gördük.

Tek adam rejimleri böyledir, ortak akıl olmaz. Tepedekinin aklına bağlı her şey. Peki adam bunadıysa, kafayı üşüttüyse ne olacak, sağlık kontrolü mü yapılıyor.

Herkes bir bildiği vardır diye düşünüyor, ben kafayı üşüttüğünü düşünüyorum. Bir ihtimal daha var ABD alanı
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 87/1007 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •