Arkadaşım;
Her ay 2lt yağ alan biri bu ay 20 lt yağı evine depoladıysa bunun adı stokçuluktur. Herkes bir anda evine yağ stoklarsa, tabii ki marketlerde yağ kalmayacak ve gerçekten ihtiyacı olan insan markete yağ almaya gittiğinde bulamayacaktır.
Apartmandaki komşum doblo doldurdu ya.. bildiğin dobloyu a101, bim, şok, migros, carrefour geze geze doldurdu adam.. İnsan hiç mi düşünmez belki başka insanların evinde bu akşam yemek yapacak yağ yoktur diye..
Dediğin doğru, evet halk bunu ticari amaçla yapmıyor ama yine de çok yanlış bir hareket ve topluma zarar veriyor. Katılırsın veya katılmazsın ama bana göre bu da bir nevi stolçuluk, veya stokçuluğa destek şeklinde bir davranış.
Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır
Bana göre kağıdın hakkı 110 - 130 aralığı. Ama savaş düzelse bile, Bim gibi hacimli kağıtların yükselmesi için yüklü yabancı alımları şart. Yabancıların ise Türk piyasasına bakışı iyi değil. Ekonomi politikaları, onların anlayışıyla uyuşmuyor. Bu nedenle uzun bir süre yabancı girişi olacağını sanmıyorum.
Benim tahminim bu yıl içinde yeni bir zirve yapamayacağı yönünde.
Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır
Evet her haberde koşarak stok yapmaya giden insanlar da normal değiller.
Pandemi de gece Luppo almak için markette sırada bekleyen insanlar da gördük.
Gerçek bir kriz olsa bilemiyorum ne olacak. Herhalde yağmaya başlar bu profiller
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Serbest piyasada bir mal, fiyatı üzerinden imkan varsa hepsini bir kişi tarafından satın alınabilir. Konut fiyatlarına kimse neden dur demiyor, gurbetçilerin hepsi Türkiye'den ev alıyor ama Türkiye'ye gelince bile kalmayıp otele gidiyor. Stokçuluk ne demek detaylıca açıklanmalı ve suç ise kapsamı detaylıca açıklanmalı. Galerici araba stoklamış oluyor mu mesela ya da market mal stoklamış olmuyor mu ?
Hikaye işte, adamlar günah keçişi bulmakta süperler. Pamuğun tıkanması yakın...
Burada atıp tuttuğum yazıp çizdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir.
Borsada öğrendiğim tek şey SAkının, SAkındırın...
İki gündür benzerlerine oranla çok zayıf duruyor.
Yer İmleri