Sayfa 198/1007 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: Viop XL

Ukrayna'nın direndiği her gün Putin rejimini aşındırıyor. Sonuçları geniş kapsamlı olabilir..
    (Rusya uzmanı olan Leon Aron)
    Rus ulusal geleneği, askeri aksilikleri affetmez.
    Hemen hemen her büyük yenilgi radikal bir değişimle sonuçlandı.
    -Kırım Savaşı (1853-1856), İmparator II. Aleksandr'ın yukarıdan liberal devrimini hızlandırdı.
    -Rus-Japon Savaşı (1904-1905), Birinci Rus Devrimi'ni getirdi.
    -Birinci Dünya Savaşı'nın felaketi, İmparator II. Nicholas'ın tahttan çekilmesi ve Bolşevik Devrimi ile sonuçlandı.
    -Ve Afganistan'daki savaş, Sovyet lideri Mihail Gorbaçov'un reformlarında kilit bir faktör haline geldi.

https://www.washingtonpost.com/opini...-coup-threats/

Hüseyin Günay
    @huseyingunayDC

ABD, Ukrayna’ya savaş uçağı gönderme fikrinden ‘çok riskli’ diyerek vazgeçti
    YTD

3. Bazı firmalar Rusya yaptırımları konusunda çekimsermiş.

Düşününce bence öldürücü darbe sigara firmalarından gelir.

Mesela ABD'ye yaptırım olsa orada da Cornflakes öldürücü darbe olur adamlar ekmek pek yemiyor sabahları. Kahve de önemli.
    >>>

https://www.thebharatexpressnews.com...ial-in-russia/

From Unilever to Kellogg's: Companies remain controversial in Russia
    ...
    A string of big Western companies boycott Russia after Vladimir Putin invaded Ukraine.

But while some of the biggest names in business have announced their withdrawal, some have decided to stay.
    Brands staying in Russia:

Ab InBev
    Alphabet
    bank of china
    BNP Paribas
    British American Tobacco
    Carlsberg
    Swiss credit
    Danone
    eBay
    Goldman Sachs
    HSBC
    hyundai
    JP Morgan
    Kellogg's
    Kraft-Heinz
    Marks & Spencer
    Mazda
    Mondelez
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. >>>>
    fıkra bu ya, 5 yıl kalmak üzere uzaya birkaç farklı insan gönderilecektir ayrı ayrı uzay araçlarında....

bir tanesi amerikalı'dır, "en çok istediğin şey nedir söyle, sana onu vereceğiz" derler...

amerikalı canından çok sevdiği sevgilisini ister yanında gelmesi için.... verirler...

diğeri rus'tur... yüzlerce votka ister yanında götürmek için... verirler...

sonuncusu ise bizim temel'dir..... sigara tiryakisi olduğundan paketlerce sigarayla doldururlar uzay gemisini...

5 yıl sonunda gemiler dünyaya döner....
    amerikalı, sevgilisi ve 3 çocuğuyla selamlar insanları...

rus sarhoşluktan yerde 8'ler çizerek iner toprağa....

temel'in gemisinin kapısı açılır ve temel ağzında yanmamış bir sigara ile fırlar, canhıraş delirmiş bir şekilde bağırarak:

"kibriti olan var miduuurrr!!!"
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Yerliler enflasyondan kaçmak için borsaya gelirken yabancılar bu fırsatı kaçırmıyor balya balya mal satıyorlar. Yabancı takas oranı her allahın günü düşüyor. Bugün de %38.55'di. Malum bu oran T-2'ye ait. Son iki güne bakıyorum orada da full yabancılar satışta. Bu gidişle 2 aya kalmaz %30'un altına gelir.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Yerliler enflasyondan kaçmak için borsaya gelirken yabancılar bu fırsatı kaçırmıyor balya balya mal satıyorlar. Yabancı takas oranı her allahın günü düşüyor. Bugün de %38.55'di. Malum bu oran T-2'ye ait. Son iki güne bakıyorum orada da full yabancılar satışta. Bu gidişle 2 aya kalmaz %30'un altına gelir.
    bu saatten sonra takasın düşmesinin fazla bir önemi yok bence..birçok hissenin fiyatı mevcut enflasyonu da hesaba katınca zaten çok düşük seviyelerde.. Alıcının gelmesi yabancıya en fazla düşük fiyatlardan çıkma şansı verir. o da hala çıkmak istiyorsa..Merak ediyorum özellikle bankalar gibi büyük hisselerde maliyetleri kac usd lerde kalmıştır yabancıların..ciddi zarar yazarak çıkarlar.. o yüzden takas isterse 0 a gelsin değişen bişi olmaz..yabancı-yerli değiş tokuşu olur anca..

7.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    bu saatten sonra takasın düşmesinin fazla bir önemi yok bence..birçok hissenin fiyatı mevcut enflasyonu da hesaba katınca zaten çok düşük seviyelerde.. Alıcının gelmesi yabancıya en fazla düşük fiyatlardan çıkma şansı verir. o da hala çıkmak istiyorsa..Merak ediyorum özellikle bankalar gibi büyük hisselerde maliyetleri kac usd lerde kalmıştır yabancıların..ciddi zarar yazarak çıkarlar.. o yüzden takas isterse 0 a gelsin değişen bişi olmaz..yabancı-yerli değiş tokuşu olur anca..
    Düşüğün de düşüğü her zaman var. Hiçbir etkisi olmasa panik zamanlarında yabancıların makul alımları hareketin boyutunu sınırlıyor. Yabancının olmadığı piyasada tam bir tımarhaneye dönüşüyor borsa böyle zamanlarda. Son 2-3 ayda gördük bunu.

Ayrıca yerli yatırımcının da bir kapasitesi var, para girişi oluyor evet fakat yabancı çıkışı nedeniyle fiyatlar hareket etmiyor. Bir süre sonra yerliler ne yapacak, bu insanlar uzun vadeli bakışı olan insanlar değil. Bu piyasa yapısı sadece kaos yaratır.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

8.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Zarar yazmazlar,adamlarda kimbilir kaç sene öncesine ait mal vardır, maliyet kim bilir kaçtı?
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 198/1007 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •