Sayfa 2127/5277 İlkİlk ... 112716272027207721172125212621272128212921372177222726273127 ... SonSon
Arama sonucu : 42209 madde; 17,009 - 17,016 arası.

Konu: hisse senedi haberleri

  1. #17009
    Kontrolmatik, "TEİAŞ Merkez Yerleşkesi Batarya Elektrik Depolama Sistemlerinin Montaj ve Şebeke Bağlantıları Alımı" ihalesini kazandı

    10/03/2022 06:22:30



    Kontrolmatik, "TEİAŞ Merkez Yerleşkesi Batarya Elektrik Depolama Sistemlerinin Montaj ve Şebeke Bağlantıları Alımı" ihalesini kazandı.

    Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

    "Şirketimizin, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) Merkez tarafından düzenlenen 2021/898020 ihale kayıt numaralı "TEİAŞ Merkez Yerleşkesi Batarya Elektrik Depolama Sistemlerinin Montaj ve Şebeke Bağlantıları Alımı" işine vermiş olduğu 4.974.200,00 TL tutarındakiteklifin, ekonomik açıdan en avantajlı teklif olduğu ve İhale Komisyonunca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde ; 2021- PYD/43 J referanslı"TEİAŞ Merkez Yerleşkesi Batarya Elektrik Depolama Sistemlerinin Montaj ve Şebeke Bağlantıları Alımı" işinin şirketimize ihale edilmesine karar verildiği İhale komisyon Kararı olarak bugün itibariyle tarafımıza bildirilmiştir." https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1008835


    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://www.metalsmarket.net
    https://www.montelnews.com/tr
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  2. #17010
    Odaş Elektrik, Diamond of Skopje Projesi Mix Use AG Kablo Tedarik İşine ilişkin sözleşme görüşmelerine başladı

    10/03/2022 06:23:00



    Odaş Elektrik, Diamond of Skopje Projesi Mix Use AG Kablo Tedarik İşine ilişkin sözleşme görüşmelerine başladı.

    Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

    "Şirketimizin, Limak DOO şirketi tarafından, Makedonya Ülkesi, Üsküp Şehrinde inşası devam etmekte olan Diamond of Skopje Projesi Mix Use AG Kablo Tedarik İşi İhalesine yönelik olarak verdiği 1.525.000 Euro+KDV tutarındaki teklifin kabul edildiği ve ihalenin Şirketimiz lehine sonuçlandığı Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş. adına Elmak Enerji Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Şirketimize bildirilmiştir. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır.

    İşin 112 günde bitirilmesi planlanmaktadır.

    Sözleşme görüşmelerinin olumlu ya da olumsuz şekilde tamamlanması sonrasında gerekli açıklamalar yatırımcılarımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır."

    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1008853




    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://www.metalsmarket.net
    https://www.montelnews.com/tr
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  3. #17011
    Kontrolmatik, ABD'de "Kontrolmatik Technologies Inc." unvanlı şirketi kurdu

    10/03/2022 06:23:30



    Kontrolmatik, ABD'de "Kontrolmatik Technologies Inc." unvanlı şirketi kurdu.

    Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

    "07.02.2022 tarihli paylaşımımızda; "Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.'nin faaliyet alanlarıyla ilgili konularda çalışmalar yürütmek üzere, Amerika Birleşik Devletlerinde %100 Bağlı ortaklığımız şeklinde, Kontrolmatik Technologies Inc. unvanıyla, 250.000.-USD başlangıç sermayeli bir şirket kurulmasına karar verildiğini duyurmuştuk.

    Söz konusu şirket "Kontrolmatik Technologies Inc." unvanıyla kurulmuştur."

    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1008864


    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://www.metalsmarket.net
    https://www.montelnews.com/tr
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  4. #17012
    Penta Teknoloji’nin 2021 yılında cirosu yüzde 35 artarak 5,7 milyar TL’ye ulaştı

    10/03/2022 06:24:00



    Bilgisayar, yazılım, baskı çözümleri, sunucu, veri depolama ve ağ ürünleri başta olmak üzere 30 yılı aşkın süredir dünyanın önde gelen teknoloji markalarını ve bilgi teknolojileri ürünlerini tüketicilerle buluşturan Penta Teknoloji, 2021 yılı finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı.

    Penta Teknoloji’nin 2021 yılında konsolide cirosu, geçen yıla kıyasla yüzde 35 artışla 5,7 milyar TL oldu. Aynı dönemde brüt kârını 405 milyon TL’ye yükselten Penta Teknoloji’nin FAVÖK’ü 306 milyon TL, FAVÖK marjı ise yüzde 5,4 olarak gerçekleşti. 2021 yılı Mayıs ayında halka arzı tamamlanan Penta Teknoloji 2021 yılını 967 milyon TL özkaynak ile kapattı.

    Erünsal: “Türkiye’nin dijital dönüşümüne güçlenen finansal yapımızla katkı sağlıyoruz”

    2021 yılı finansal sonuçları değerlendiren Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal şunları söyledi: “Sektörde 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren şirketimizle ülkemizi teknolojiyle buluşturuyoruz. Farklı kategorilerde birçok global markayı Türkiye’ye getiriyor ve ülkemizin dijital altyapısına; üretim, eğitim, finans, ulaşım gibi sektörlerine katkı sağlıyoruz. 2021 yılı başında 211 milyon TL olan özkaynaklarımızı halka arz ve 2021 gelirleriyle yıl sonunda 967 milyon TL’ye ulaştırarak finansal yapımızı güçlendirdik. Bu güçlü yapımızla tüm paydaşlarımıza değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz.”


    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://www.metalsmarket.net
    https://www.montelnews.com/tr
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  5. #17013
    Netaş'ın satış geliri %32 artışla 2 milyar TL'nin üzerine çıktı

    10/03/2022 06:25:30



    Türkiye’nin en köklü yerli bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Netaş, 2021 yılı mali tablolarını açıkladı.

    Netaş'tan yapılan açıklamaya göre, 2020 yılından bu yana devam etmekte olan pandeminin yarattığı zorunlu sebepler, 2021 yılı boyunca piyasa koşullarında oluşan ani değişimler ve döviz kurlarındaki ani yükseliş Şirket’in geçmişte alınan projelerle ilgili temel varsayımlarının değişmesine neden oldu. Bu değişimler ise ilgili geçmiş projelerdeki ek maliyet ve benzeri karşılıkların giderleştirilmesi gereksinimini doğurdu. TMS 37 kapsamında değerlendirilmesi yapılarak muhtemel giderlere ilişkin karşılıklar ayrıldı. Pandemi ve global ekonomik dalgalanmaların yarattığı belirsizlikler, beklentilerin değişmesi, bilançodaki karşılıkların etkisi ve kur farkı giderleri sonucunda Netaş’ın esas faaliyet zararı 757 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

    Açıklamada şu bilgiler verildi:

    "SATIŞ GELİRİ %32 ARTIŞ İLE 2 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNE ÇIKTI

    Diğer yandan Netaş’ın satış ve siparişlerindeki kesintisiz büyüme eğilimi geçtiğimiz yıl da devam etmiştir. Söz konusu istikrarlı büyüme sayesinde şirketin, 2021 yılı satışları yıllık bazda %32 artış ile 2 milyar TL’nin üzerine çıkarken, sipariş tutarı %14 artış ile 2,25 milyar TL’ye yükselmiştir.

    YENİ DÖNEMDE, GÜÇLÜ HİSSEDARLIK YAPISIYLA KAR ODAKLI BÜYÜME

    2021 yılının Eylül ayında CEO’luk görevini devralan Sinan Dumlu, şirketin faaliyet alanlarını gözden geçirerek, büyüme ve kar odaklı bir yeniden yapılanma süreci başlattı. Hedeflenen alanlardaki büyümenin ve gelir-gider dengesinin yakından takip edildiği bu yapıda, Netaş’ın yatırımcılarına, çalışanlarına ve Türkiye’ye daha fazla değer üretmesi hedefleniyor.

    TELEKOM TEKNOLOJİLERİNDE ZTE İLE BİRLİKTE BÜYÜME

    Telekom operatörlerinin iletişim omurgalarından, ev ve iş yerlerine kadar uçtan uca Türkiye’nin telekomünikasyon altyapısını en modern teknolojiler ile dönüştüren Netaş, yetenekli mühendis kadrosu ve ZTE’nin yenilikçi teknolojileriyle Türkiye’nin telekomünikasyon altyapısını daha rekabetçi bir düzeye taşıyarak 5G ile geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyor. Netaş 2021 yılında, bir yandan son kullanıcı telekom cihazları (CPE) pazarındaki liderliğini pekiştirirken, diğer yandan ZTE’nin sabit genişbant internet çözümleri (GPON) ve mobil/sabit şebekelerdeki ses ve veri iletiminin taşınmasını sağlayan optik iletim çözümleriyle (DWDM) farklı operatörlerin omurga altyapılarında yer almaya başladı. İstanbul ve Ankara’da 5G testlerinde operatörlerle iş birlikleri devam eden Netaş, dünyada ticari olarak kurulan ilk 120 kanal DWDM sistemlerinden birisini Türkiye’de kurdu. Ayrıca Netaş ve ZTE, 5G teknolojileri üzerine iş ortaklıkları geliştirmek üzere Türk Telekom ile iyi niyet anlaşması imzaladı. ZTE ve Netaş’ın ortak üstlendiği Türkiye’nin en büyük IPTV altyapı dönüşüm projesinin uluslararası pazarlarda da Netaş’a yeni fırsatlar yaratması bekleniyor. Öte yandan, Türkiye’de 450 milyon dolara yakın bir pazar büyüklüğü bulunan depolama ve sunucu pazarı için Netaş, ZTE’nin dünya performans lideri sunucusunu yerlileştirdi. Yerlileştirilen sunucu, kritik sektörler olan telekom, finans, ulaşım ve savunma alanı için güçlü ve yerli bir altyapı sağlayacak. Netaş sunucusu, ülkemizde çalışmaları süren milli projelerde yüksek işlem gücünü sağlayabilir, kolayca milli yazılımları destekleyebilir, kesintiye uğramadan çalışabilir. Yerli Malı sertifikası aldığı ürün sayısını beşe çıkaran Netaş, Türkiye’deki telekom operatörleri ile yakaladığı uyumlu çalışma sayesinde, yerlileştirilen ürün sayısını artırmaya devam edecek. Farklı ürün çeşitlerinin “Made in Turkey” etiketi ile üretilmesiyle Netaş’ın milli sermayenin yurtiçinde kalmasına sağladığı destek artacak. Sonraki adımda ise sözkonusu ürünlerin ZTE’nin geniş uluslararası ağında yer alan ve Netaş’ın bilinirliğinin güçlü olduğu diğer ülkelere ihraç edilmesi hedefleniyor.

    DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE YENİ STRATEJİ İLE VARLIĞINI DAHA DA GÜÇLENDİRECEK

    Netaş, önümüzdeki dönem telekomünikasyon teknolojilerinin yanısıra bilgi teknolojileri alanında da büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. 5 sütun üzerine kurguladığı dijital dönüşümü, Türkiye ve yakın coğrafyasında, en iyi tarifleyen, basamaklandıran ve uçtan uca uygulayan teknoloji markası olmak iddiasıyla çalışmalarını sürdürecek.

    ARGE ÇÖZÜMLERİ İLE YURTDIŞINDA DA BÜYÜME HEDEFİ

    Netaş, ArGe’si ile toplumsal faydayı ve sürdürülebilirliği destekleyen akıllı çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Özellikle yurt içinde ve yurt dışında ileri savunma teknolojileri ve modern telekomünikasyon teknolojileri geliştirmeye odaklanıyor. Netaş, ArGe’sinde geliştirdiği yerli ve milli çözümler ile; Türkiye’de yerliliği desteklerken, yurtdışında da büyüme potansiyelleri değerlendiriyor. Yazılım test hizmetlerinde bugün Türkiye’nin üç telekom operatörü ve en büyük ilk beş bankası dahil olmak üzere toplam 30 şirkete 500’ün üzerinde mühendisi ile hizmet sağlayan Netaş, 2021 Aralık ayında yazılım test ürünlerinin ihracatına başladı ve Visium Farm ürününü Azerbaycan’a ihraç etti. Diğer yandan Netaş, ArGe’sinin akıllı ulaşım için geliştirdiği trafiğin bütün bileşenlerinden veriler toplayarak birbiriyle konuşturan Araç Üstü Haberleşme Ünitesi ve Yol Kenarı Haberleşme Ünitesi (V2X) ile hem özel sektör hem de kamu tarafında saha testlerine başladı. Netaş, KKTC’nin dijital dönüşümündeki rolünü artırmaya devam etti ve Lefkoşa’da yer alan Ercan Havalimanı’nda Gümrük Bilgi Sistemleri projesini ilk uygulama olarak devreye aldı. Netaş, Türkiye’nin savunma bilgi ve iletişim teknolojilerinin modernizasyonunun yanı sıra bu alandaki ihracat projelerinde de etkin rol alıyor. Türkiye ve yakın coğrafya başta olmak üzere savunma sektörüne yönelik, yüksek teknolojiye sahip, dünya standartlarında haberleşme sistemleri tasarlayan şirket, farklı coğrafyalara ihracat gerçekleştirecek adımları atıyor.

    BDH, GÜÇLÜ PROJELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

    Ülkenin dört bir yanında 7/24 profesyonel hizmet verebilme yetkinliğine sahip Netaş’ın destek hizmetleri şirketi BDH saha operasyonları, yönetilen hizmetler, garanti hizmetleri, test hizmetleri, tamir ve bakım alanlarında yeni sözleşmeler ile etkinliğini artırdı; proje sayısını yüzde 20 artış ile 306’ya, müşteri sayısını yüzde 13 büyüme ile 158’e çıkarttı. Türkiye’de dünyanın en çok satan beş akıllı telefon markasının servis üssü haline gelen BDH, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından aldığı “Yenileme Yetki Belgesi” ile “Yenileme Merkezi” statüsü kazandı. Yetki ile BDH Bilişim; Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği standartlarda cep telefonu ve tabletleri yenileyerek, garantili ve sertifikalı bir şekilde “Yenilenmiş Ürün” olarak tekrar satışa sunabilecek.

    ÇOKLU YETKİNLİĞİ İLE NETAŞ, BÜYÜYEN TEKNOLOJİ PAZARINDA YERİNİ ALACAK

    Dünya telekomünikasyon teknolojileri devi ZTE’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın hissedarı olduğu Netaş; 55 yıllık bilgi birikimi, köklü ArGe’si, 120’ye yakın iş ortağı, teknoloji üretim yetkinliği ve profesyonel bilişim destek hizmetlerindeki şirketi BDH ile yeni dönemde de kurumların teknolojideki güçlü iş ortağı olmaya devam edecek. Netaş bu yeni dönemde; hissedarlarından, çalışanlarından ve 55 yıllık bilgi birikiminden aldığı güç ile satış gelirlerindeki istikrarlı artışı karlılık ile destekleyecek, 5G ve ötesi teknolojilerin yeniden şekillendireceği dijital dönüşümün hem Türkiye’nin hem de yakın coğrafyanın mimarlarından olacaktır."


    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://www.metalsmarket.net
    https://www.montelnews.com/tr
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  6. #17014
    FOREKSHABER ANKETİ-Borsanın güne yükselişle başlaması bekleniyor

    10/03/2022 09:17:45



    Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan tahmini +15,94, ortalama tahmini ise +17,80 puan oldu.

    ForeksHaber'in 26 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek beklenti +51,89 puan olurken, en düşük beklenti ise -4,26 puan olarak gerçekleşti.

    Ankete katılan 28 analistin 26'sı pozitif, 2'si ise negatif açılış tahmininde bulundu.

    BIST 100 Endeksi, dün günü 31,35 puan artışla 2042,70 puandan tamamlamıştı.

    NOT: ForeksHaber tarafından günlük düzenlenen BIST100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.

    Medyan : +15,94
    Ortalama : +17,80
    Maksimum : +51,89
    Minimum : -4,26
    Katılımcı: 28[(+)26(-)2]


    Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    http://www.foreks.com
    http://www.metalsmarket.net
    https://www.montelnews.com/tr
    http://twitter.com/ForeksTurkey

  7. Sn. Cefaks değerli bilgilendirme haberlerini buraya taşıdığınız için çok teşekkürler. Forumun çalışkan arısına saygılar sunuyorum.
    Yalanın evrensel olduğu bir zamanda, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir.

  8. #17016
     Alıntı Originally Posted by kumralada Yazıyı Oku
    Sn. Cefaks değerli bilgilendirme haberlerini buraya taşıdığınız için çok teşekkürler. Forumun çalışkan arısına saygılar sunuyorum.
    eyvallah hocam sağolasın varolasın

Sayfa 2127/5277 İlkİlk ... 112716272027207721172125212621272128212921372177222726273127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •