Sanırım bu hiper enflasyonist ortamda yüzde 8-10 puan faiz artırımı bir işe yaramaz.. artırım asgari 15-20 aralığında olursa doları ciddi manada baskılar. Kur korumalı mevduat ürünü olmasa kimse bankaya para koymazdı. Faiz yükselirse aldatıldığını düşünen vatandaş can havliyle bir daha bozdurmamak üzere dövize geri döner. Benim de KKM hesabım var, 13.80 den girdim.. 6 ay vadelide.. kur yüksek olursa yüzde 8.5 net faize ilave kur farkını alırım, kur düşük olursa yüzde 8.5 faizi alıp gider dövizimi ucuzdan geri alırım. Döviz tutana göre her halükarda yüzde 8.5 avantajım var. Tek derdimiz paramızı enflasyona karşı korumak artık kar etmeyi vs zaten unutmuş durumdayız, sadece ayakta kalmaya çalışıyoruz. Dolar 17 TL yi geçtiğinde TL birikimimin büyük bölümüyle panik halinde takip ettiğim 3 arsa/tarlayı satın aldım. Şu günlerde TL etkisinde olan tek birikimim borsadaki param onda da adam gibi bir şey kazanamıyoruz, enflasyon kadar dahi kazanç yok. Böyle iş olur mu? Tüm Türkiye paramızı enflasyondan korumaya çalışıyoruz ama başaramıyoruz.
Yorumlarım sadece kendim için nottur. Asla yatırım tavsiyesi olarak almayın.
Yer İmleri