Sayfa 119/426 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219 ... SonSon
Arama sonucu : 3401 madde; 945 - 952 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

1. Mutluyum. Gelecek karlar daha çok cezbediyo şuan beni. Prostektif fk itibariyle ciddi potansiyel mevcut. Eski zirve zorlanacaktır. Şuan için robot işlemleri dolasıyla fiyat böyle görünüyo. Robotların ciddi bir zararı da var. Tek temennim bu kısa süre içerisinde endeksin çakılmamasıdır.

2. Vadeli navlun fiyatlarında bugün düşüş vardı. Spotta ise Supramax 60 dolar düşerek 32270 dolara inerken Handysize 193 dolar artarak 28051 dolara çıktı. Vadeli taraftaki düşüş ile Supramax doygunluğa ulaştı gibi. Nisan vadeli ile spot birbirine çok yakın, 2. çeyrek için vadeli fiyat ortalaması ise 30500 dolar. Vadeli taraftan destek gelmezse Supramax’tan ziyade Handysize’da artışlar görmeye devam edebiliriz. 1. çeyrekte şimdiye kadarki navlun fiyatı ortalamaları aşağıdaki tweetin en altında var. 1. çeyrek çok güzel geçiyor ama hem ortalama kurun hem de navlun fiyatlarının çok daha yüksek olması beklendiğinden 2. çeyrekte çok daha ilginç kar rakamları görebiliriz. (Bizi doğrudan ilgilendirmiyor ama bir Gsdde yöneticisi de muhtemelen bunları bizden çok daha iyi bildiğinden bugün 150000 lot Gsdde almış.)

https://twitter.com/brs_ylmz/status/...584902660?s=21

Diğer iki hissem sayesinde bugünü hasarsız atlattım ama bence bugün bir kez daha gördük ki bu hissede %20-25’ten fazla pozisyonun olması bence oldukça riskli. Kişisel görüşümdür, asla YTD.

3. Sayın meteor endeks verilerinizde bir yanlışlık olabilir mi?

4.  Alıntı Originally Posted by vyslctn Yazıyı Oku
    Sayın meteor endeks verilerinizde bir yanlışlık olabilir mi?
    Ben dolar yani cash paylaşıyorum. Endeks hali başka. Onları aşağıda linki verilen siteden bulabilirsiniz. Endeksin mantığı şudur. Bir zamandaki değere 100 ya da 1000 dersiniz, devam eden zamandaki değerleri bu 100 ya da 1000 değerine göre belirlersiniz.

http://en.stockq.org/market/global.php

Handysize için endeks değerini 18 ile çarparak, Supramax için endeks değerini 11 ile çarparak yaklaşık olarak günlük kira değerlerini bulabilirsiniz. 3. Çeyrek bilançoda gemi başı günlük maliyet 12000 dolar civarındaydı. İncelemedim veya inceleyen birini görmedim ama son bilançoya göre (muhtemel TL bazlı maliyetler nedeniyle) bu rakam daha da aşağıya düşmüş olabilir.

Bu arada Supramax diye bildiğimiz gemiler aslında Ultramax olduğu için Supramax fiyatına göre %9.5 daha yüksek kira geliri elde ediliyor.
    Son düzenleme : meteor78; 14-03-2022 saat: 19:18.

5. Bence şirket yeterince ovulmuyor. Burada olsun , özellikle de Twitter da. Mesela hafta sonu 200 tane üstat gsdho güzellemesi yaptı. Bence 500 adet falan olmalı. Piyasa kambiyo karını pek önemsemiyor dendi. Hayvan gibi faliyet karı açıkladı. Kambiyo karı beklendiği gibi gelmedi diye aşağı bastılar. Şaka gibi yemin ederim. Yani o kadar faliyet karı acikla. Döviz yüzde 50 artsın. Ozsermaye sadece yüzde 30 artsın ( gemilerde ypp de hesaplaniyordu sanırım). Önceki bilançolarda açıklandıktan sonra tepki vermişti. Bu kez açıklandıktan sonra aşağı bastılar. Sürprizlerle dolu arkadaşlar. Sonra gel bu ülkede yatırımcı ol. Bu adam mevcut piyasa değerine şirketin çeyreğini satmaz belki de ama bu fiyatlardan geri alım yapmıyorlar. Bunun gibi çok firma var BIST de ama bu önde bayrak taşıyanlar dan... Ne diyim Allah yedirmeyi nasip etmesin...

6.  Alıntı Originally Posted by dıpdıp Yazıyı Oku
    Bence şirket yeterince ovulmuyor. Burada olsun , özellikle de Twitter da. Mesela hafta sonu 200 tane üstat gsdho güzellemesi yaptı. Bence 500 adet falan olmalı. Piyasa kambiyo karını pek önemsemiyor dendi. Hayvan gibi faliyet karı açıkladı. Kambiyo karı beklendiği gibi gelmedi diye aşağı bastılar. Şaka gibi yemin ederim. Yani o kadar faliyet karı acikla. Döviz yüzde 50 artsın. Ozsermaye sadece yüzde 30 artsın ( gemilerde ypp de hesaplaniyordu sanırım). Önceki bilançolarda açıklandıktan sonra tepki vermişti. Bu kez açıklandıktan sonra aşağı bastılar. Sürprizlerle dolu arkadaşlar. Sonra gel bu ülkede yatırımcı ol. Bu adam mevcut piyasa değerine şirketin çeyreğini satmaz belki de ama bu fiyatlardan geri alım yapmıyorlar. Bunun gibi çok firma var BIST de ama bu önde bayrak taşıyanlar dan... Ne diyim Allah yedirmeyi nasip etmesin...
    Silopi’nin değerlemesi dolar bazlıyı bırakın TL bazlı da azalmış. Finans tarafında özsermaye artışı zaten dolardaki artış kadar olamaz. Kambiyo karı olayı ile ilgili de yazdım. Galiba kur riski tablosunu baz almak yanıltıcı olabiliyor, Enjsa’da da benzer durum vardı mesela.

Yönetimin ise hisse fiyatı umrunda değil gibi. Analist sunumu falan yapıp şirketi anlatmak yok, temettü ya da bedelsiz vermek muhtemelen yok, hisse geri alımı açıklamak yok. En azından Gsdde’de olduğu gibi birilerine hisse aldırıp Kap gönder, o da yok.
    Son düzenleme : meteor78; 14-03-2022 saat: 20:52.

7. Valla bununla ilgili hala iyimser yorumlar okuyorum. Arkadaşların yeni olmasına yoruyorum. Aksi takdirde stockholm sendromu yaşıyordur hisse ile. Hissemiz dolar bazlı pandemi dibinde. Efsane geçen yılımızda kestane performansı sergiliyor. Şimdi herkes hergun kambiyo ve navlun paylaşsın. Şirketimize benim güvenim tam. Allah razı olsun kendilerinden. Yatırımcı dostu kendileri....

Sayfa 119/426 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •