Sayfa 82/97 İlkİlk ... 3272808182838492 ... SonSon
Arama sonucu : 775 madde; 649 - 656 arası.

Konu: YKSLN - Yükselen Çelik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by himone Yazıyı Oku
    Bu firma üretim yerine vasıflı çeliğin ticaretini mi yapıyor? Servis merkezinde tam olarak ne yapıyor? Dediği gibi ciro 1.2 milyara gelirse net kar da aynı oranda artarsa fk 4 altına iner. Bu şirketin riski ne onu anlamadım.

Mi 9 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu şirketin en büyük riski, emtiaların dünya ticaretini yavaşlatıcı hatta durdurucu bir noktaya kadar yükselme ihtiali. Aslında emtialardaki yükselişin, stok değerini artırması ve de ciroyu yükseltmesi gibi olumlu sonuçları olsa da, aşırı yükselen fiyatlara ulaşılması durumunda müşterilerinin alım iştahı azalabilir. Artan enerji, ham çelik ve hurda fiyatları maliyet baskısı oluşturacaktır muhakkak.

Benim bir sorum da bu şirketin Rusya'dan ithalatı ne büyüklüktedir? Sektörde konuşulana göre batılı müşteriler, Türkiye'deki imalatçılara, hammaddenin Rusya'dan alınmaması yönünde baskı yaptığı söyleniyor. Bu durumun YKSLN'e etkisi ne olur?

2. Şirketimiz, sahibi olduğu (2019 yılının son çeyreğinde halka arzını müteakip Fiyat İstikrar Fonu kapsamında geri alımını yapmış olduğu) 1.245.878 adet 'YKSLN' payının 1.245.878 adedini 05.05.2021 tarihinde Borsa İstanbul bünyesinde 6,6624 TL ortalama birim fiyatla satmıştır.

Mevzuat gereği de olsa şirketin pay fiyatı üzerinde yaptığı sınırlamalar ve yön göstermeleri doğru bulmuyorum. Şirket geleceğini en iyi bilen kişiler bu fiyattan hisselerini satıyorsa ben neden daha yüksek fiyatlardan hisse alayım gerçeğini ortaya koyan paradoks.

Şirket değeri düşerse alacaksın, aldıklarımı satayım da 3-5 milyon kar edeyim diyorsan zaten ne şirket yönet ne de patronum diye tv lerde boy göster. Önce makamların ağırlığını kavramak ve benimsemek gerekiyor. Ereğli Kardemir gibi devleri eleştireceksin sonra da hisse tüccarlığı ile boy göstereceksin. Yok öyle bir dünya

3. Yksln günlük kanalının alt band çizgilerini test ederek yoluna devam ediyor..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

4. Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Türkiye'de vasıflı çelik sektörünün öncü markalarından biri olan ve Kasım 2019'da halka arz olarak Borsa İstanbul nezdinde işlem görmeye başlayan Yükselen Çelik, 2022 yılı büyüme tahminlerini ikinci kez yukarı yönlü revize ettiğini açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, şirketin 2022 yılının ilk iki aylık döneminde tonaj bazında %70'in üzerinde reel bir büyüme ortaya koyduğu ve 2021 yılında 70 milyon dolar civarında olan satış gelirlerinin 2022 yılında 100 milyon doları bulmasının beklendiği ifade edildi.

Hedef, ton bazında ve döviz cinsinden en az %30, TL cinsinden %100 üzerinde büyüme

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2022 yıl sonu ciro beklentisi 900 milyon TL'den yukarı yönlü revize edilerek 1,5 milyar TL seviyesine taşındı. Konuya ilişkin konuşan Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, "Şirketimiz 2020 yılında gerçekleşen 25 bin ton civarında yüksek katma değerli çelik satışını 2021 yılında 55 bin tona taşımayı başardı. 2022'de enflasyonist baskılar sürerken ve emtia fiyatlarında artış yaşanırken, reel büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Ton bazında ve döviz cinsinden en az %30, TL cinsinden ise %100'ün üzerinde büyüme hedefliyoruz. Tüm planlarımızı bu yönde yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Satış gelirlerimizi 100 milyon dolara taşımak için azimli bir çalışma ortaya koyuyoruz"

Barış Göktürk, "Yükselen Çelik, inovatif ve katma değerli çelik gruplarında kendi alanında pazar lideri bir şirket. Halka arz öncesi %14 civarında olan pazar payımız %20 civarına ulaştı. Pazar payımızı özellikle kalıp çelikleri alanında iki yıl içinde %25'in üzerine taşımak istiyoruz. Bunu yaparken sektörün üstünde pozitif ayrışan FAVÖK ve kâr marjımızdan ödün vermek istemiyoruz. 2021 yılında net kâr marjımız %16, brüt kâr marjımız %26 civarında gerçekleşti. Bu marjlardan fazla ödün vermeden satış gelirlerimizi 100 milyon dolara taşımak için azimli bir çalışma ortaya koyuyoruz" dedi.

Artan ihracat faaliyetlerinin ABD'de kurdukları ve %100 Yükselen Çelik'in iştiraki olan Rising Steel isimli yeni şirketleriyle daha da büyüyeceğini belirten Göktürk, 2022 yılında bölgemizdeki savaş durumuna rağmen, başarılı tedarik zinciri yönetimleriyle sektörde pozitif yönde ayrışmayı hedeflediklerini de ifade etti.
    Geçen gün şirketin açıklamaları doğrultusunda zaten 1.5 milyar TL ciro beklentisini aşacağının görüldüğünü yazmıştım.
    Esas olan kar marjları tabi. Şirket de ciro değil de karlılığa daha fazla önem veriyoruz diyor. Bilançolar geldikçe gözlemleme fırsatımız olur.

Açıklamada dikkat çekenler:
    *ton bazında %30 artış bekliyoruz
    *Pazar payımızı özellikle kalıp çelikleri alanında iki yıl içinde %25'in üzerine taşımak istiyoruz.

5. Ben genellikler şirketlerin bilançosundan ziyade patronlara dikkat edenlerdenim.

Bu yorun gözler neler gördü: Altın madenini mezarlık yapanı da gördüm; çamurdan krallıklar kuranı da

Ben Barış Göktürk'e güveniyorum: Hırslı, cesur ve şeffaf... Umarım böyle de devam eder

Bu hırsı ile devam ederse. Belki ilerde daha başka alanlara da adım atabilir.

Ben nev-i şahsıma, çelik merkezciliğinden çelik üretimine ve hatta kompozit alanlara yönelmesini çok isterdim.

Neyse şirket daha genç. İlerde bizi ne serüvenler bekliyor göreceğiz
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

6.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Ben genellikler şirketlerin bilançosundan ziyade patronlara dikkat edenlerdenim.

Bu hırsı ile devam ederse. Belki ilerde daha başka alanlara da adım atabilir.

Ben nev-i şahsıma, çelik merkezciliğinden çelik üretimine ve hatta kompozit alanlara yönelmesini çok isterdim.

Neyse şirket daha genç. İlerde bizi ne serüvenler bekliyor göreceğiz
    Peki geçen seneye göre dolar bazında neredeyse ikiye katlanan ham Çelik fiyatlarını risk olarak görüyor musunuz? Pahalı hammadde ile işlenen çeliğin satışı da pahalı olacaktır. Bu fiyatlar, YKSLN’in pazarında da işleri çok yavaşlatır mı?

İlave bir sorum da YKSLN’in Rusya pazarından tedariği ne miktardadır? Saygılarımla..

7.  Alıntı Originally Posted by blue_chip Yazıyı Oku
    Peki geçen seneye göre dolar bazında neredeyse ikiye katlanan ham Çelik fiyatlarını risk olarak görüyor musunuz? Pahalı hammadde ile işlenen çeliğin satışı da pahalı olacaktır. Bu fiyatlar, YKSLN’in pazarında da işleri çok yavaşlatır mı?

İlave bir sorum da YKSLN’in Rusya pazarından tedariği ne miktardadır? Saygılarımla..
    Fiyat artışları kısa vadede kesinlikle işimize yarayacaktır ama sıkıntı uzun vadede başlar

Çünkü çelik fiyatının artacağını düşünen firmalar, çelik kullanıcıları fiyatlar artmaya başlarken gereğinden fazla alır. Umarın yükselen çelik de fiyat artışları yaşanmadan yabancı kaynak (kredi ) ile stoklarını daha da güçlendirmiştir.

ama sıkıntı uzun vadede başlar. Çelik fiyatı düşmez ise tonaj bazlı satışlarda düşü görülür. Hasılat artar ama ben ileriki dönemlerde yüksek çelik fiyatlarında dolayı marjların azalacağını düşünüyorum. Net kar da artacaktır fakat kar marjları azalacaktır.

Ama her şeye rağmen ABD Rising steel comp. den umutluyum

Rusya konusunda bir bilgim yok maalesef
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

8. Grafiği güzel, vaatleri güzel, bilançosu güzel.
    Tavan hepsinden güzel. (bozabilir de, umarım bozmaz)
    Bugün Gedik'in raporunda yeni bir şey yok aslında ama işte
    piyasa, bu tepkiyi verdi belki de artık şirketin yapabilecekleri konusunda ikna oluyor yavaş yavaş.

Rapordaki tek önemli bilgi şirketin Eylül ayına kadar tüm alımları yapmış olması.
    Düşük fiyattan çelik alımlarını yapıp, işledikten sonra daha yüksek fiyattan satma imkanı demektir bu da.
    Tabi Eylül ayından sonra marjlar değişecektir.
    Bir de bu aksiyonu alamayan rakiplerin piyasa payından da pay kapma durumu belirtilmiş raporda.
    Güzel gelişmeler....

Sayfa 82/97 İlkİlk ... 3272808182838492 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •