Fenerbahçe ile Doğuş Grubu arasındaki 3 yıllık sponsorluk anlaşması törenle imzalandı. Törene Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Fenerbahçe koçu Zeljko Obradovic, Genel Menajer Maurizio Gherardini, Basketbol Şubesi Sorumlusu Ozan Balaban katıldı.
Ferit Şahenk İcra komitesinde İbrahim Kutluay da yer alacağını, Darüşşafaka'ya desteklerinin süreceğini belirtti, NTV Spor'un kapatılma olasılığı karşısındaki soruyu da "Bunları bizden duyun" diyerek kararın alınmadığını dolaylı olarak ifade etti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise Doğuş Grubu'nun desteğinin önemini vurgulayıp şunları söyledi:
"Fenerbahçe'nin amatör dallarda 25 milyon dolar açığı var. Devletten stopaj konusunda iyileştirme bekliyoruz ama bir sonuç yok. Yapılmıyor, yapılacağına da inancım yok. Yapılsa da bizim fikrimizi soran yok. Amatör dalların sürmesi için sponsor desteği şart.
Bu takımın bütçesi 30 milyon euro, kombine geliri harcamaların yüzde 10'unu karşılıyor. Devletin gerekli operasyonları yapması şart. Şampiyon olduk 750 bin TL'lik altın vereceklermiş. Yapmayın, bu rakamla eleştirilirsiniz dedim. 217 ülkede yayınlanan şampiyonluktan söz ediyoruz. Sponsorlar olmasa burayı kapatmak lazım. Bu bakımdan Beşiktaş'ın aldığı karara saygı duymak lazım. Destek verenler olmasa belki bizim de kapatmamız lazım."
Gerardni ise soruları yanıtlarken, "Mümkün olduğu kadar parçaları tutmaya çalışıyoruz ama olabilecekleri de kabul ediyoruz. Olabilecek her şeye karşı çalışıyoruz. Opsiyonu olan oyuncularımızın ayrılabileceği ihtimaline karşı hazırlıklıyız." dedi.
Obradovic, Ferit Şahenk'in çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu bildiğini söyleyip, "Benim için en güzel yer burası. Öncellikle sahnede yanımda olan kişilerle birlikte. Bugün çok özel bir gün. Hepimiz Ferit Bey ve Doğuş Grubu'nun büyüklüğünü biliyoruz. Hem Türkiye'de hem dünyada Doğuş Grubu ve Ferit Şahenk'in ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur. Ferit Bey ile çok vakit geçirdik ve Fenerbahçe'yi ne kadar sevdiğini biliyorum. Biz bir aile olarak çalışıyoruz ve yanımdaki beyefendiyle bu şekilde çalışmak çok kolay olacak. Bu renkleri en güzel şekilde hisseden kişilerden birisiniz. Bir kere daha size ve başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
http://basketfaul.com/haber?haber=64412
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" DANIEL DUMOULIN
Yer İmleri