Sayfa 864/1000 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

  1. #6905
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,716
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet bu önemli bir etki ancak eurobond fiyatlarını belirleyen çok fazla başka parametre de var.

    Türkiye CDS, yabancının ekstra satıcılı olduğu marjinal durumlar (yakın coğrafyada savaş v.b.gibi)

    O nedenle tümünün bileşkesini değerlendirmek gerekli.

    Örneğin Türkiye CDS'i 300'e düşmüş olsaydı Amerika'nın faiz artışlarına rağmen eurobond fiyatları şu ankinden yüksek olabilirdi.

    Veya Türkiye CDS'i 500 civarında dolanmasına rağmen Ukrayna savaşı çıkmasaydı yine fiyatlar şu anki fiyata göre yüksek olabilirdi.

    Tümünün bileşkesini önceden öngörmek çok mümkün değil. Ufacık bir haber veya olay özellikle uzun vadeli kıymetleri ciddi şekilde dalgalandırabilir.
    ben yakın dönemde Türkiyenin CDS lerinde bir düşüş beklemiyorum diğer taraftan ise Amerikan Hazinesinin artışlarına da devam edeceğini düşünüyorum. Bu durumda sanki bir müddet beklemek daha ağır basıyor. yada bir miktar kademeli alım yapmak..

  2. #6906
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,716
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Cevap da belli ,dolar artar diye düşünüyorsan fed de faizleri artıracaksa dolar alıp bekliyeceksin fed in tavan faizini görünce eurobond alacaksın.Ben tavan olduğunu nerden bileceğim dersen de bir forumdan bedava alınabilecek bilgilerin zaten çoktan sınırını aştın derim))))))))
    kesinleşmiş bir kanaatim yok sn hkm. ancak yakın gelecek dönemde dolar tl kuru yine baskılanmaya devam edecekken Amerikan faizleri artmaya devam edebilir, CDS lerde bir belirgin bir düşüş(bu plitikada ısrara devam edeceği varsayımı ile) görülmeyebilir gibi. yakın dönem için tabi..yarın ne olur ne değişir bilemeyiz ancak buna göre göre strateji geliştirmek lazım gibi.

  3. #6907
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,716
     Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Bende bunu düşünüyordum güzel soru. Eurobondlar konusunda 2 yıllık bilgi tecrübem var. İlk eurobondlarımı geçen yıl aldım. Genelde cds lere bakarak fiyatın değiştiğini düşünüyordum. Ama cds yanında abd 10 yıllıklarada bakmak gerekir. Muhtemelen başka şeylerde var ama sanırım işin uç kısımları orası. Geçen haftalarda cds ler düşmesine rağmen eurobond fiyatları düşüyordu(yani getirisi artıyordu alım için uygun hale geliyordu kirli fiyat 105 ise 103e düşmüştü) normalde cds ler düşünce fiyatın artması gerekirdi. Meğer 10 yıllıklar artıyor. Bu durumda abd 10 yıllıkları diyelim 5 lere çıktı ki tarihte 15 ler var gördüğüm kadarıyla. Bizim patronda seçim öncesi ekonomiyi iyice kevgire çevirdi cdsler 1000olursa o zaman eurobond almanın tam zamanı olur. Bileşik getiri belki 10 üzeri olur hatta 15. Tabi önümüzde seçim var seçim haberi gelir gelmez cds ler düşer bizde. Abd enflasyonu ne olur bilmem ama 10 yıllık faizleri bi miktar artırarak(politika faizini artırıp) 4 ve 5 civarına getirerek abd borsalarını fazla çökertmeden enflasyonu düzeltmeye çalışacaklar gibi. Bu durumda bizim için en uygunu önümüzdeki 1 yıl boyunca kademeli olarak her ay eurobond almak daha doğru olur. Kontrollü ve temkinli olarak en iyi yol bu sanki.
    Cevabınız için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim öncelikle.
    Benim kanaatimde sizin düşündüğünüz yönde şekillendi. Mevcut dönemde Amerikada faizler artmaya devam edecekse bizde de hükümet mevcut politikasından çark etmezse CDS ler yatay yada yukarı olur ve daha iyi alım yerleri oluşabilir.

    Tabiidir ki kimse en optimum noktayı bilemez. Bunun için uğraşmak anlamsız. Bu yüzden de en mantıklı iş elindeki finansal imkanlar ölçüsünde alımlarını zamana yayarak kademeli bir şekilde gerçekleştirmek olmalı.

  4. güzel sorular güzel cevaplar

  5. #6909
    eurobond un itfa tarihi tek tir eger bu tarihi hazirbeyan da kullanirsak, bunun 2006 oncesi alinan bono yada 2006 sonrasi alinan bono da farklilik olusturmasi gerekir ve islem de sikinti olur diye dusunuyorum.

    Eurobond kupon gelirlerinde bu gibi bir farkliligin da hazirbeyan limitlerine etkisi olmaz dusunuyorum.
    Benim de bir eurobond um da itfa tarihi 07/01/2004 ama ben bunu vergi alanimda belirttim ve vergimi odedim..


     Alıntı Originally Posted by firklover Yazıyı Oku
    Al-sat'tan vergi çıktığının ve 2006 öncesi bonoların bunun dışında olduğunun farkındayım.

    Soruyu tekrarlayayım;

    2006 öncesi ihraçedilmiş AW05 bonosu var mesela. Bunun kazancındaki verginin beyan dışı olması için 2006 öncesinde mi alınmış olması lazım ? yoksa farketmiyor mu ?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

  6. #6910
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    64
    Gönderi
    35,392
     Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Eurobond geliri ile birlikte hisse senedi temettu gelirim de var.
    Brut : 2052
    Net : 1744 TL gelir elde etmisim..

    Brüt 2052 tl icin banka zaten 307 TL vergi kesmiş.

    Bürütün yarısı olan 1026 TL yi matrah gosterince 15% vergi çıkmasi lazım. Bu da 153 TL ediyor.

    Sonuç olarak temettu gelirimden 307 tl vergi kesildiginden bana vergi cikmamasi lazim.
    Aksi halde vergi verip elde ettigim gelirden tekrar vergi alinmasi gibi saçma birsey oluyor.

    Hazir beyan sistemimde bu sekilde giris yapilamiyor, vergi cikiyor.

    Alo maliyeyi arayinca 61. siradasiniz diyorlar.
    Gib.gov.tr sitesine baktim bir aciklama yok.
    Bir de sizlere sorayım dedim. Bir bilen vardır belki.



    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kutucuklari duzgun doldurmuyorsun sanirim.
    Hisse senedi kar payi icin ayri bir sekme acacaksin.
    Tum hisse senedini brut olarak gireceksin.
    Yarisini istisna kutucuguna yazacaksin.
    Brutun tamamina, burasi onemli yarisina degil isabet eden %15 en basda kesilen yani Stopaj olarak odenen %15 i de kesinti yolu ile odenen kutucuguna yazarsan sorun cozulecektir.
    Sen bunu yapabilirsin
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  7. Merhaba, Eurobond almak için en uygun banka hangisidir ? Hem fiyat olarak, hem Eurobond portföyü olarak, hem online alım-satım imkanı olarak en uygun 2-3 banka hangisidir ? Teşekkürler

  8. Vergi konusunda bir soruda ben sorayım. Şuan emekleme aşamasında olan bir yatırımcıyım. %50 temettü hissesi %50 eurobond portföyü oluşturdum. Aldığım kar payları şuan vergi dilimini geçmiyor. Diyelimki vergi dilimini geçtim. Eurobondun vergi oranları oldukça yüksek. Temettünün vergi oranları ise daha düşük. Yarısı vergiye tabi ondanda stopaj düşüyorsun sonuçta 1 milyon temettü alsan bile 50bin vergi anca çıkar. Oysa 1 milyon eurobond karı alsan %40 vergiye gidiyor. Benim 30bin eurobond 50binde temettü gelirim olsa vergiye tabi olacağım. Durduk yere eurobond gelirlerime yüksek vergi vermek zorunda kalacağım. Şuan daha erken ama olaki borsa yürüdü gelirlerim arttı bu vergilere maruz kalmamak için %50 eurobond %50temettü yerine %20eurobond %80temettü hedeflesem daha mı mantıklı olur.

Sayfa 864/1000 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •