Originally Posted by
KaraKemal
konunun çoğunluk hissesiyle falan hiç bi alakası yok, bbva yüzde 0.15 daha almak istese, bunu istediği zaman yapardı zaten, 49.85 olsa da yönetim kurulunun tamamına sahip.. bbva gönüllü çağrı için belirlediği fiyat 0.70x p/dd değeri, en kritik nokta bu, bankanın içini ve piyasayı en iyi bilen küresel finans kurumu türk bankaları için bu çarpandan alırım dedi, temel anlamda mühim olan bu
manipülasyon ihtimali de var- bu açıklamayla 25 yıllık trendini yukarı kırdı borsa, 2.gün açılışında tavandan 60 milyon lot alış geldi akbnk-ykbnk tahtalarına, goldman taşıdığı açık pozisyonları kapattı, ağır bir zarar yazdı.. onun zararını ve fazlasını bbva kar yazdı..
sonraki 4 ay da manipülatif, zira bir türlü harekete geçmedi bbva, avrupa otoritesinden izin almak zorundaymış dendi falan filan.. kaldı ki, vaz geçtim koşullar değişti savaş falan dese, bi yaptırımı yok bildiğim kadarıyla, ve bu 4 ayda yabancı takasından 728 milyon lot satıldı, yerli aldı bu malı, nasıl olsa 12.20 veririm riski yok diye.. 728 satıldı, kalan mal 420 milyon lot, yani borsanın en likit kağıdında yabancı takasının yüzde 60 kısmı yerliye devredildi.. ben en sonunda -vaz geçtim" deklaresinin gelmesini bekliyorum artık en muhtemel senaryo olarak.. spk bugün izin vermesinin hiç bir anlamı yok, vermeyip de ne yapacaktı ?
Yer İmleri