Sayfa 8/210 İlkİlk ... 6789101858108 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    tşk ederim ,
    cevabınız için,
    ancak yanlış anlaşıldım.
    sizin örneğinizle sorayım o zaman.

spot tan ALKİM i 17.60 dan aldım. viop dan da poz açtım satış.

aldığım günden beri taban taban kapandı.
    ALKİM geldi 12.60 tl ye ve orada kaldı.

vade sonu viop kapanışı geldi.
    spot da 12.60 da 5 tl zarardan satacağız o zaman.
    5t soğuk su parası olmuyor mu ?
    Sn kafkaf açıklamış, soğuk su içmek yok, hisseden 5 lira zarar yazarken 5 lira da vioptan kar yazarsınız, viopta shortlamanın amacı bu zaten, sonuçta ikisi birbirini götürür size net baştan hesapladığınız arbitraj karı kalır.

Ancak benzer şekilde, diyelim sizin kağıt tavan tavan gitti 22,6 oldu 5 lira kar yazdınız hisseden, o zaman da vioptan 5 lira zarar yazarsınız birbirini götürür size baştaki cüzi arbitraj karı kalır.

Yani hissenin fiyat hareketinden kar/zarar etmek yok, onu istiyorsanız risk alacaksınız karşı işlem açmayacaksınız ancak o da bu başlığın konusu değil.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn kafkaf açıklamış, soğuk su içmek yok, hisseden 5 lira zarar yazarken 5 lira da vioptan kar yazarsınız, viopta shortlamanın amacı bu zaten, sonuçta ikisi birbirini götürür size net baştan hesapladığınız arbitraj karı kalır.

Ancak benzer şekilde, diyelim sizin kağıt tavan tavan gitti 22,6 oldu 5 lira kar yazdınız hisseden, o zaman da vioptan 5 lira zarar yazarsınız birbirini götürür size baştaki cüzi arbitraj karı kalır.

Yani hissenin fiyat hareketinden kar/zarar etmek yok, onu istiyorsanız risk alacaksınız karşı işlem açmayacaksınız ancak o da bu başlığın konusu değil.
    Sn pilavli ,sığ hisselerde özellikle viop tarafında vadesinden önce kontratları alamama olabilr mi

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Sayın Kafkaf 3 ay önce yuji ve granturkinvedt isimli yazarlar bu arbitraji yazarken siz twitterden örnekler verip arbitraj işi kesin getiri değildir diye yazdiniz.simdi kesin getiri diyorsunuz .
    Getiri kesin ama bazı dikkat edilecek yerler var, piyasada büyük dalgalanma olursa aracı kurum teminatları artırabilir, ya da viop poziyonunuzun tersine fiyatlar giderse teminatınız eksiye düşebilir, bu durumda ya ek para koyacaksınız ya da pozisyonu azaltacaksınız (erken kapattığınız kısımda planladığınız karı elde edemeyebilirsiniz)

Vade sonunda ya uzlaşmaya bırakacaksınız ya da aynı fiyattan elle denk getirip kapatacaksınız yoksa 1-2 kademe karınız eksik olabilir.

Paranız büyükse viopta ufak kağıtlarda yeterli işlem hacmi olmayabilir, likit kağıtlarda (garan vb.) işlem yapacaksınız

Şirketin batması, işleme kapanması, işlemlere benzer kısıtlar getirilmesi... bunlara elden gelen bir şey yok, büyük hisselerde işlem yapın.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Getiri kesin ama bazı dikkat edilecek yerler var, piyasada büyük dalgalanma olursa aracı kurum teminatları artırabilir, ya da viop poziyonunuzun tersine fiyatlar giderse teminatınız eksiye düşebilir, bu durumda ya ek para koyacaksınız ya da pozisyonu azaltacaksınız (erken kapattığınız kısımda planladığınız karı elde edemeyebilirsiniz)

Vade sonunda ya uzlaşmaya bırakacaksınız ya da aynı fiyattan elle denk getirip kapatacaksınız yoksa 1-2 kademe karınız eksik olabilir.

Paranız büyükse viopta ufak kağıtlarda yeterli işlem hacmi olmayabilir, likit kağıtlarda (garan vb.) işlem yapacaksınız

Şirketin batması, işleme kapanması, işlemlere benzer kısıtlar getirilmesi... bunlara elden gelen bir şey yok, büyük hisselerde işlem yapın.
    Peki dalgalanmalarda eksiye düşerse yada teminat eksiye düşerse o vade sonundaki gerçeklesmeye bir etkisi olur mu ...anladığım şu ek para varsa problem yok gibi

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Sayın Kafkaf 3 ay önce yuji ve granturkinvedt isimli yazarlar bu arbitraji yazarken siz twitterden örnekler verip arbitraj işi kesin getiri değildir diye yazdiniz.simdi kesin getiri diyorsunuz .
    Kesin getiri demiyorum. Hatta zarar etme riski var diyorum. Dikkat edersen, beklenen getiri hesaplıyorum ve ne kadarının gerçekleştiğini buluyorum. Riskler var ama yine de incelemek lazım.

Kesin getiri sadece mevduattadır diye o dönemde belirtmiştim.

Zaten o dönemde hemen robot yazdığımı ve önce sanal sonra canlı testlere başladığımı söylemiştim.

En büyük risk teminat erimesi.

Mesela, mart ayında isgyo arbitraj yaptım :-) canıma okudular... pozisyonu bozmak istemedim ve teminat tamamlamak için dolar bozdurmak zorunda kaldım:-) eğer kenarda yüksek miktarda nakit olmasa iyi margin call yerdim.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Viop ta para yönetimini iyi yapamazsanız zarar yazmanız mümkün.

Arbitraj içinde hızlı işlem yapmanız iyi olur.

Ytd.
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Burada da özellikle viop kaynaklı zarar edilebileceğini yazmışım...

Şunu iyi anlamak lazım: kesin getiri mevduattadır. Arbitrajdaki "kesin getiri" hisse fiyatının düşmesi veya çıkmasının sizi etkilemeyeceğidir ki bu bile tartışılır (mart ayı isgyo rallisi örneği...)
    Son düzenleme : kafkaf; 01-04-2022 saat: 23:56.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku

Kesin getiri kelimesi aslında tam çeviriye uymuyor. Daha önce bunu açıklamıştım.

Kesin getiri, "fixed income" çevirisi olarak yapılmış. Ancak, Fixed income aslında getiriyi sabitleme anlamında kullanılmış yani, getiriyi hissenin/kontratın fiyat hareketlerinden arındırmak anlamına gelmekte. İnsanlar bunu "garanti/kesin getiri" gibi anlıyor ama değil:-)

Sizinde açıkladığınız gibi teminat tamamlamak için poz kapatırsanız, mevduat faizi kadar getiri bile elde edememe ihtimali var.

İsgyo örneğinde benim gibi inat ederseniz ciddi zarar yazma ihtimali bile var:-)

8. Kesin getiri konusu bile anlaşılamıyorken mevduatçıların riskli sularda yüzmesini mantıklı bulmuyorum. Ytd.

Eğer buna niyetiniz varsa, öncelikle viop taki riskleri iyi çalışmalısınız.

Sayfa 8/210 İlkİlk ... 6789101858108 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •