Sayfa 64/1122 İlkİlk ... 14546263646566741141645641064 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 505 - 512 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Limit üstüne çıkıldığı zaman tamamı beyana tabi oluyor ama yanlış mıyım?

Yani temettüden elde edilen gelir 140bin tl ye kadar iyi hoş ama 150bin tl gelir elde edildiği zaman nasıl oluyor?

75bin tl mi beyan ediliyor yoksa 150bin tl mi?

-

Kağıt değiştirmede evet bireysel avantajlı. Kurumsalda da bu iş imkansız değil. Hisseyi 2 yıl elde tutunca değer artışından doğan vergiden muaf olunuyor sanırım değil mi?

Ben de tam karar veremedim hangisi avantajlı ama şirketleşmek sanki hep 1 adım önde gibi.
    Hayir bir limit yok...
    10 Mio temettu brut geliri de olsa yarisi istisna..
    Diger yarisi beyan edilir... Cikan vergiden tume isabet eden stopaj mahsup edildikten sonra kalan odenir...
    Efektif vergilendirme bu sekilde en fazla %20 ye yakinsar (%40 en yuksek dilimin yarisi)
    Bu arada belli limitler dahilinde bagis yardim, egitim saglik, ozel saglik sig primi gibi matrahdan ayrica indirilir..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Eğer 800bin tl temettü (bist üzerinden) geliri olan birisi 400bin beyan edip bu miktar üzerinden vergilendiriliyorsa bu oran maksimum 20% olmuyor mu pratikte?
    Bunu yapmaktaki amac temettuyu finansal gelir olarak gorup mevduattaki efektif vergilendirmeye yakinsatmaktir....

Mevduat yapar fayizi alir, stopaji ile kurtulur...

Burada bir ust limit yoktur..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Bist dahilinde kalınırsa bireysel yatırımcı olmak daha avantajlı gibi. Ben her baldan tadacağım denirse (Amerika, İngiltere, Avrupa, Rusya , Eurobond vs ) o zaman bireysel olmanın o avantajı kayboluyor. Bireyselin avantajı azalınca kurumsal öne çıkıyor. Ağırlıklı yurtdışı yatırımcısı olan birisi için olay kurumsallık önde gibi. Düşüneyim bakalım biraz daha.

Mevduatci içinde bir çözüm bulsanız?
    Mesela yer değiştirme pazarlıkla.

5.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Ben eurobond lari alirken usd in bu kadar TL ye karsi degerlenecegini elbette hesap edemedim, beyan siniri altina stopaj olmadan alir usd lari gelir olarak kullanirim diye dusundum, daha sonra eger kagitlari satmaz sonuna dek tutarsam sadece kupon dan gelir beyan etmem gerektigini ogrendim ve hesaplari ona gore yaptim, simdi bir de nominal deger alti fiyat ile aldigimda itfaya kadar beklesem de o fark in odeme gunu kur degerine gore gelir kazanci beyan etmem gerektigini ogrendim... Simdi de hesaplari ona gore yapiyorum.

Napalim gelir elde ettik ise vergisini de verecegiz elbette..
    Vergisini vermeyen de yakalanmadan huzur icinde yatabiliyor ise o da onlarin sorumsuzlugu diyelim...
    Eurobondu vade sonuna kadar elde tuttuğun zaman gelir vergisi muafiyet sınırı 2021 yılı için ne kadar servet.

6. Enflasyonlu hesaplar vardı vakıfta halkta 1 yıl üzeri 0 stopajli .artık onlarda yapılmıyor mu acaba

7. https://www.memurlar.net/haber/10222...kez-yandi.html

Kaçak elektriğe dayanamayan trafo 1 ayda 3 kez yandı!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kaçak kullanımın neden olduğu aşırı yüklenme nedeniyle yanan trafo sayısı bir ayda 3'e çıktı. Trafoya her defasında dışarıdan usulsüz müdahale edildiğini bildiren Dicle Elektrik, bölgede bulunan 85 meskenin sadece 55'inin kayıtlı olduğunu, kayıtlı 55 meskenden de 43'ünün borcunu ödemediğini duyurdu.

Bölgede kayıtlı ve borcunu ödeyen hane sayısının sadece 12 olması ise dikkat çekti.

Bu kişilere ne amaçlı ayrıcalık yapılıp bunların ödediği fatura tüm TC halkına ödetiliyor?

Adamlar kaçak kullanmak öte abone olmayı bile reddediyormuş...

PKK ile sadece dağda mücadele etmek yeterli mi?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bunu yapmaktaki amac temettuyu finansal gelir olarak gorup mevduattaki efektif vergilendirmeye yakinsatmaktir....

Mevduat yapar fayizi alir, stopaji ile kurtulur...

Burada bir ust limit yoktur..

Syg,
    Bence amaç insanları bizim borsaya yönlendirmek. Yukarıda da yazdım. Böyle al sat vergi verme, kazandığının yarısını beyan et böyle bir olay dünyada yok.

Bireysel yatırımcı için acayip avantajlı bist'e yatırım yapmak vergisel anlamda. Doğru şirketleri seçerse vatandaş neredeyse hiç vergi vermeden çok hızlı büyütebilir portföyü.

O tarz şirketler borsada 5-6 tane olmakla beraber bu avantajlar bize kara kaşımıza karşılık sunulmuyor. Ülke riskini de satın alıyoruz...

Sayfa 64/1122 İlkİlk ... 14546263646566741141645641064 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •