Sayfa 17/210 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 129 - 136 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    pekala teminat artırdınız.
    cazibe azalıyor,
    ancak teminat olarak yatırdığınız para nemalandırılmıyor mu ?
    anladığım kadarıyla TLREF oranında nemalandırılma yapılıyordu.
    Takasbank faizi alıyorsunuz ama düşük tabi ki.

Arbitraj yapmak isteyenler için riski azaltacak önlemler önemli. Bunları tecrübe ederek öğrenebilirsiniz. Ben tecrübelerimi paylaşıyorum, umarım faydalı oluyordur.

Piyasa oldukça sığ ve anlamsız hareketler görülebiliyor ve görülmeye devam edebilir.

Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    viopa teminat tamamlamak için yapılan her transfer , arbitrajın mevduat faizine göre olan marjinal faydasının cazibesini kaybettiriyor.
    Görüşünüze katılmıyorum, aradaki fark marjinal değil iki kat kadar. Ayrıca teminata da faiz işliyor boş yatmıyor.

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    pekala teminat artırdınız.
    cazibe azalıyor,
    ancak teminat olarak yatırdığınız para nemalandırılmıyor mu ?
    anladığım kadarıyla TLREF oranında nemalandırılma yapılıyordu.
    Evet yazdığınız şekilde, mevduattan biraz düşük ama fark bence ihmal edilebilir, son günlerde %15-16 oranından nemalanıyor.

4. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Teminat eklemek gerektiğinde, başta pozisyon açarkenki getirimiz düşer, evet ama ne kadar düşer?
    ISGYO üzerinden gidelim(içiyor mübarek)

SpotAlış:12,74
    VadeliSatış:13,05
    MK:%35

%35 mk gördük ve atladık pozisyona

Hisse fiyatı %10 arttı diyelim başta pozisyon açarken yatırdığınız kadar daha teminat yatırmanız gerekir => mk %33 e düşer
    Hisse fiyatı %10 daha arttı diyelim bir o kadar daha teminat yatırdınız => mk %31.8 e düşer
    Hisse fiyatı %10 daha arttı diyelim bir çuval daha teminat yatırdınız => mk %30.3 e düşer

Kafanızda şekillenmesi için paylaştım

Yanlışım varsa düzeltiniz

6.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Teminat eklemek gerektiğinde, başta pozisyon açarkenki getirimiz düşer, evet ama ne kadar düşer?
    ISGYO üzerinden gidelim(içiyor mübarek)

SpotAlış:12,74
    VadeliSatış:13,05
    MK:%35

%35 mk gördük ve atladık pozisyona

Hisse fiyatı %10 arttı diyelim başta pozisyon açarken yatırdığınız kadar daha teminat yatırmanız gerekir => mk %33 e düşer
    Hisse fiyatı %10 daha arttı diyelim bir o kadar daha teminat yatırdınız => mk %31.8 e düşer
    Hisse fiyatı %10 daha arttı diyelim bir çuval daha teminat yatırdınız => mk %30.3 e düşer

Kafanızda şekillenmesi için paylaştım

Yanlışım varsa düzeltiniz
    Evet yazdığınız gibi, teminata uygulanan takasbank faizi toplam kazancı azaltıyor, ben de kendi pozisyonum üzerinden iki farklı durum için net sayılarla yazayım:

25 mart: ISGYO borsada 9,41'den 4200 hisse alış, viopta 9,77'den 42 kontrat satış

1. durum, diyelim Viop kontrat fiyatı aynı kaldı ya da arttı yani ek teminat gerekmedi:
    Hisseye ödenen para=39522 TL
    Viop yatırılan teminat (benim aracı kurum kontrat başına 175 TL teminat istiyor)=7350 TL
    36 gün sonra fiyatlar eşitlenince edilecek kar= 1512 TL (hisse kaç olursa olsun değişmez)
    7350 TL teminat tutarına yıllık %15 takasbanktan gecelik faiz işletince 36 günlük faiz= 109 TL
    Toplam kar= 1621, toplam süre=36 gün, yatırılan para=46872 yani yıllık net kazanç =%35,1 (alım satım komisyonları dahil edilmedi)

2. durum, diyelim hisse ve Viop kontrat fiyatı %20 arttı 11,72'den kapandı:
    Hisseye ödenen para=39522 TL
    Viopa başta yatırılan teminat =7350 TL
    Hisse yükseldiği için viopta edilen zarar nedeniyle yatırılması gereken ek teminat=8190
    36 gün sonra fiyatlar eşitlenince edilecek kar= 1512 TL
    15540 TL teminat tutarına yıllık %15 takasbanktan gecelik faiz işletince 36 günlük faiz= 230 TL
    Toplam kar= 1742, toplam süre=36 gün, yatırılan para=55062 yani yıllık net kazanç =%32,1 (alım satım komisyonları dahil edilmedi)
    Burada hisse fiyatının alır almaz %20 çıktığını ve ek teminatın ilk gün yatırıldığını varsaydım (en kötü ihtimal).

Başta da yazdığım gibi hisse fiyatının aynı kalması ya da düşmesinde sorun yok ama artması durumunda özellikle ISGYO gibi çılgın yükseliş trendinde beklenen yüksek kazanç teminata verilen düşük faiz nedeniyle azalıyor.

7. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 17/210 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •