Sayfa 700/1007 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 5,593 - 5,600 arası.

Konu: Viop XL

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Oturdum uzun uzun hesap yaptım...yıl bazında shorttan kazancım olmamış gibi.Geçen senelere de baktım.En güzel kazançları longtan yapmışım.

16 yıldır yüzlerce sistem denedim-yaptım,test ettim.Hatta sistem yarışmalarına katıldım.Karma-short sistemdense LONG/FLAT her zaman daha kazançlı çıktı.

Çünkü borsaların doğası LONGTUR..UZUN VADEDE yerel para olarak her zaman dip-tepeler yükselir.ENFLASYON,BÜYÜME,OTORİTELERİN GEREKTİĞİNDE SHORTA MÜDAHELE ETMELERİ(açığa satış yasağı vs.) GİBİ gerekçelere binaen..
    ..

Ama short yaptığınızda işin başından bunları karşınıza alıyorsunuz.Rüzgara karşı işe.... olayı.

shorttan elbette para kazanılır.AYI SALDIRISI GİBİ, ANİDEN VE SERT...ama yakalarsan..
     Alıntı Originally Posted by mcornek Yazıyı Oku
    Bunlari yazdiginizdan bu yana %15 daha artti bir yerde tutacak ama sizin gibi teknikcinin bile trend takip etmiyor olmasi bana cok garip geliyor.

Su an en cok long olacak kisinin teknikci olmasi lazim hatta yukari giderken piramitleme yapiyor olmasi lazim. Yukseldikce artan stoploss ile ekleme yapmasi lazim ama siz bile cok artti burdan short surdan short diyorsaniz enteresan.

17 Aralik ile ayni degil bence bu. O zaman dolar ipini koparmis gibi gidiyordu tek dayanak dolar artiyor biz de artalim idi simdi beklentinin cok uzerinde gelmesi beklenen ilk ceyrek bilancolari aliniyor.
    Haklısınız... 1.726 da 2 li dip bekliyordum.sadece 100 puan için koca trentten %15 ile faydalandım.

Ana yön-ara yön denkleminde,ana yönü yanlış yapınca bu trentte sisteme uyarak 4 kere short açtım.1 si kar 3 ü zarar.Ama ana yön yukarı olarak analiz etseydim ve long/falt gitseydim +50.000 paun kar olacakmış.

Burada BENİM İÇİN ASIL PROBLEM ANA YÖN KONUSUNDAKİ YANLIŞLIK OLDU.oysaki fazla düşünmeye gerek yok..zaten borsalarda ANA YÖN LONGTUR.

Böyle olduğundandır ki:SİSTEM TESTLERDE çok iyi kazanç eğrisi olan tek bir short/flat sistem göremedim ama LONG/FLAT çoktur.

Vobda ik başladığımda stockgenaration sadece long yapardı(sistemli); oldukça başarılıydı.ama sonra short yapmaya da başladı hatalı poz. başladı...

Harun kahraman, ilk başta vobda parayı 30-40 a katlamış..sadece long ile(2009 krizi
    nde)...ADAMLAR HAKLIYMIŞ...

Elinde bir de sistem varsa ve makul kaldıraçla long/flat yapan bu işten çok kazanıyormuş.

Elbette düşüş varsa shorttan para kazanılır ama anlık-sert hareketi yakalayabilirsen.

2.800 ÜZERİNDE SHORT açmıştım..dün kapattım..FLATİM.

ve bir daha SHORT AÇMADAN SADECE LONG/FLAT OLARAK; AZALMIŞ İŞLEM SAYISI,huzurlu olarak voba devam edeceğim.Enflasyonu,büyümeyi-devlet otoritesini(spk) arkama alarak poz. almış olacağım.

işlem sayısının azalması, bazı zamanlarda flat olmak bu işin güzel tarafı olacak.

2. pandemi dibinden beri ite kaka da olsa piyasalar yukarı gitti. Sürekli aslında olumsuz diyebileceğimiz haberlere olumlu tepkiler verdi.
    17-20 Aralık'ta vadeli kontratcıları (hisse, dolar) topluca mezbahaya götürüp tarihin belki de en büyük para el değiştirmesi oldu.
    yenisi loading durumunda olabilir. Ancak henüz daha benzer kıyım için boğaların iyice semirtilmesi gerekebilir. Arada düzeltmelerle yukarı trendin enazından bilançoların tamamlanmasına kadar devam etmesini bekliyorum.
    ama ufaktan aylara yayılı bir şekilde dolar kontratı topluyorum ve toplayacağım. Orada vade taşıyarak yılsonunu görmek hedefim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    İyi maliyeti olan hisseciler için 2.407(17 aralık zirvesi) önemli...Onun altında kapanış olmadıkça trent de kalmakta sorun yok.
    Ama onun altında kapanışlarda gizem bozulur.

Alıntı Originally Posted by mcornek Yazıyı Oku
    Bunlari yazdiginizdan bu yana %15 daha artti bir yerde tutacak ama sizin gibi teknikcinin bile trend takip etmiyor olmasi bana cok garip geliyor.

Su an en cok long olacak kisinin teknikci olmasi lazim hatta yukari giderken piramitleme yapiyor olmasi lazim. Yukseldikce artan stoploss ile ekleme yapmasi lazim ama siz bile cok artti burdan short surdan short diyorsaniz enteresan.

17 Aralik ile ayni degil bence bu. O zaman dolar ipini koparmis gibi gidiyordu tek dayanak dolar artiyor biz de artalim idi simdi beklentinin cok uzerinde gelmesi beklenen ilk ceyrek bilancolari aliniyor.
    Kaç defa uyardım Abkayı , hala şurası kırılırsa kötü olur, burayı geçerse iyi olur söylemlerinden vazgeçmiyo , borsanın artık tek elden yönetildiği, devlet ve varlık fonu kontrolünde olduğunu idrak edemiyo...

5. ekgyo gibi ucuz bir hisse daha var bist 30 da

GARAN da taşınan açık 3.8 milyon, ilerleyen zamanda bu rakam 5 milyonu bulabilir, bu demek oluyorki bu açıkcılar piyasa oyuncuları ise GARAN da şenlik var!

bugünün kağıdı akkız olabilir.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    ekgyo gibi ucuz bir hisse daha var bist 30 da
    tcell den başka bulamadım.

Sayfa 700/1007 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz