Originally Posted by
yuji
Hocam iyi takip etmiyorsunuz teyit etmiştik bunu
Bu arada daha önce diğer başlıktaydı sanırım yazmıştım, böyle anlatınca karmaşıkmış gibi geliyor
En güzeli düşük miktarla denemek, dışardan algılandığı kadar karmaşık değil
Faizler baskılandığı için mi böyle anomaliler oluşuyor yoksa eskiden de böyle fırsatlar oluyormuydu bilmiyorum ama(Bilenler tecrübelerini paylaşırsa istifade ederiz), şimdi diyorum ki keşke daha önce öğrenseymişim bu işi.
Mevduat yaptığımız zamanlarda vade sonunda MT lerle whatsapp telefon trafiği olurdu sürekli, 0.25 - 0.50 puan fark için parayı ordan oraya taşırdık...hey gidi günler
Daha önce mevduat oranları sayfasında bu konuda yazmış ve hatta grafik paylaşmıştım. Aralık 2021 den bu yana oranlar yüksek, daha önce faiz oranı kadar ya da bazen 1-2 puan daha iyi olmuş.
Grafikleri incelediğimiz de 2021 den sonra arbitraj mantığının (vadeli ile spot arasındaki fiyat farkı gelişimi) daha iyi işlemeye başladığını görüyoruz. Muhtemelen 2021 den itibaren kurumlar/fonlar arbitraj robotu kullanmaya başlamışlar. YTD.
Aralık 2021 den sonra mevduattan daha iyi oranlar alınmasının sebebi, enflasyondaki yükseliş ile beraber fonların getirilerini korumak için buna uygun aksiyon almasına bağlanabilir. YTD.

Son düzenleme : kafkaf; 17-04-2022 saat: 13:17.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri