Sayfa 496/1312 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596996 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,961 - 3,968 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    80bin lira dediği tapu harci %4 ve %2 emlakcı dahildir, bankanın o kadar masrafı yok.

hayat sigortasını taksitli yaparsanız bankanın 1 milyona 10bin civarı masrafı var.
    1 milyon için hayat sigortası yüksek çıkar 30-40 bin çıkabilir yaşa göre değişir tabi

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. İstanbul’da ortalama bir evin maliyeti 1 buçuk milyon TL olmuş.
    Bir çok yerde durum böyle zaten artık
    Ben bir doktor olarak yemeden içmeden aldığım TÜM maaşı versem yine 20 sene ödemem gerekecek
    Öğretmeni, hemşiresi, mühendisi, asgari ücretlisi bizden de beter durumda. İNANILMAZ

https://twitter.com/antihistamink/st...50325693779971

3.  Alıntı Originally Posted by freshwind Yazıyı Oku
    1 milyon için hayat sigortası yüksek çıkar 30-40 bin çıkabilir yaşa göre değişir tabi

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    35 yaş için tahmini 13-14 bin tl peşin çıkar, yıllık ödeme seçerseniz 20bin tl olur her sene 2 bin tl şeklinde, yani ilk krediyi alırken 2bin tl ödersiniz, diğer taksitleri de enflasyona ezdirirsiniz.

1 milyon için banka masrafları kısaca;

5 bin kredi masrafı
    2 bin expertiz
    2 bin hayat (ilk yıl taksidi)
    bin tl dask ve konut (kredi alınmasa dahi yaptırılması gereken sigortalar aslında)
    bin tl ıvır zıvır.
    toplam = 11 bin tl max.

4. Daha önce bir gönderimde yazmıştım, bir zamanlar birkaç milyon dolar istenen rezidanslara, şimdi 400 bin dolar istenmesi "ev fiyatları uçtu kaçtı coştu" türünden haber yapılıyor.

Brsci nickli üye uzun zaman sonra 2017'yi hatırlatınca ben de bir hesap yapayım dedim.
    Dolar 3,5-3,8 civarıyken 350 bin liraya (kabaca 100 bin dolara) satışa koyulan alt katımı, 30 bin dolara alma hedefim vardı.
    Benim beklediğim kadar dibe düşmeyip 55 bin dolara satılmıştı.
    Şimdi emlakçıma "o daire 60 bin dolara gider mi" diye sordum. "Çok zor abi. O rakama daha güzel satılıklar var" diyor.

"Evler uçtu kiralar coştu" diyenlere verdiğim tepkide haklı olduğumu bir kez daha gördüm.

Egede ve akdenizde durum nasıl bilmem ama, istanbulda hiç bir şeyin "reel olarak" coştuğu yok.
    Medyada yapılan goygoy mesnetsiz.

Ev fiyatları ve kiraları, diğer mal ve hizmetlerin fiyatlarından ayrışmadı.
    Herhangi bir şeyin fiyatı ne kadar yükseldiyse, benim çevremde ev fiyatı ve kirası da o kadar yükseldi.
    Ama TV'yi açıyorsun, gazeteleri okuyorsun, forumlara bakıyorsun, herkes ev fiyatlarıyla yatıp, ev kiralarıyla kalkıyor.
    Feministlerin çığırtkanlığına benzedi bu iş.

6. İnsanlar hep "asgari ücretli nasıl kira verecek" savını öne sürüyor.
    Oysa ki asgari ücretli düşük eğitimli kesim "geleneksel kafa yapısına" sahip olduğu için ev sahibi olmaya daha meyilli.
    Soğan ekmek yer, yavan ekmek yer, köyden getirdiği bulguru yer, eninde sonunda başını sokacak bir yere sahip olur.

Bütün gürültüyü yapanlar, az buçuk üniversite mezunu, modern takılan, bekar yaşayan, ve tek maaşla her şeyin en iyisini hak ettiğine inanan kesim.
    Şımarık yetişmiş, 25-40 yaş arası Y kuşağı.

7. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Bu yorumların taze tüketilmesi gerekiyor. Daha öncede enflasyona karşı gayrimenkul bir seçenek demişti.
    Değişkenler değiştikçe fikirler değişiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. twitter da döviz cinsi kiranın serbest bırakılabileceği gibi bir söylenti var.

ihtimal vermiyorum ama konutları kapsayacak şekilde gelirse ciddi etkisi olur.

Sayfa 496/1312 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •