Sayfa 36/501 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 281 - 288 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Faaliyete yeni geçecek emre amede santral var mı ? YOK. Basit arz/ talep ilişkisi ile mevcut santrallerin daha “ değerli” olacağını düşünüyorum.
    Ben de böyle düşünüyorum çünkü elektrik tüketiminde önemli artış var ama Emba ile yüksek maliyetli olan Akkuyu haricinde uzun süre baz santral yatırımı olmayabilir. (Konya Ilgın’dan haberim yoktu.) Sektör oyuncuları pek hevesli olmaz da sanayici yenilenebilir santrallere yüklü yatırım yaparsa belki iş değişebilir. Mevcut durumda özellikle yerli kaynak kullananlar altın değerinde.

https://www.trthaber.com/m/?news=tur...&category_id=7
    Son düzenleme : meteor78; 19-04-2022 saat: 22:58.

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Ben de böyle düşünüyorum çünkü elektrik tüketiminde önemli artış var ama Emba ile yüksek maliyetli olan Akkuyu haricinde uzun süre baz santral yatırımı olmayabilir. (Konya Ilgın’dan haberim yoktu.) Sektör oyuncuları pek hevesli olmaz da sanayici yenilenebilir santrallere yüklü yatırım yaparsa belki iş değişebilir. Mevcut durumda özellikle yerli kaynak kullananlar altın değerinde.

https://www.trthaber.com/m/?news=tur...&category_id=7
    Sanayiciler artık lisanssız ges'e dönecek gibi gözüküyor
    Geçen paylaşmıştım akenerjinin de bu yönde bir projesi vardı.
    https://escosolar.com/

Talep belki de o sebeple fazla artmıyor.

Memlekette 8gw ges var, şebekeye verilen 1gw'ı geçmiyor. Bu sene yeka geslerle 11 , seneye 12gw olacak deniliyor.
    Yani yerinde üretiyor,şebekeye vermesinler diye de akepe bu sene fahis bir zam yapti hatirlarsin.
    Hele bu elektrik fiyatlariyla ivmesi iyice artar diye tahmin ediyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Sanayiciler artık lisanssız ges'e dönecek gibi gözüküyor
    Geçen paylaşmıştım akenerjinin de bu yönde bir projesi vardı.
    https://escosolar.com/

Talep belki de o sebeple fazla artmıyor.

Memlekette 8gw ges var, şebekeye verilen 1gw'ı geçmiyor. Bu sene yeka geslerle 11 , seneye 12gw olacak deniliyor.
    Yani yerinde üretiyor,şebekeye vermesinler diye de akepe bu sene fahis bir zam yapti hatirlarsin.
    Hele bu elektrik fiyatlariyla ivmesi iyice artar diye tahmin ediyorum.
    Geçen TV de Adnan Polat ‘ ı izledim.. Ege seramik tarafında gaz+ elektrik , enerji faturaları x4 yapmış.. Yoğun enerji girdisi olan bir sektörde bile böyle cironun %35-40 ı kadar enerji maliyeti olmamalı

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Geçen TV de Adnan Polat ‘ ı izledim.. Ege seramik tarafında gaz+ elektrik , enerji faturaları x4 yapmış.. Yoğun enerji girdisi olan bir sektörde bile böyle cironun %35-40 ı kadar enerji maliyeti olmamalı

Az bile artmış. Bir de akepe elektriğe doğalgaza sübvansiyon (!!!) yapmasaydı görürdü....
    %70 sübvansiyon var deniliyor. Olmasa x12 artacakti demek ki(!)

Isin ciddi tarafı şu. Bu zamlar daha gelmeden önce 2021mayısta 70lira olan aynı seramik eylülde 120liraya cikmisti. Sanayici bu zamlari haddinden fazla ve önceden yansıtıyor. Sonra televizyona çıkıp ağlıyorlar.

Bu fahiş kar marjlarını bir yansıtamayan bizim yavaş ak enerji oldu

5.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Az bile artmış. Bir de akepe elektriğe doğalgaza sübvansiyon (!!!) yapmasaydı görürdü....

Isin ciddi tarafı şu. Bu zamlar daha gelmeden önce 2021mayısta 70lira olan aynı seramik eylülde 120liraya cikmisti. Sanayici bu zamlari haddinden fazla ve önceden yansıtıyor. Sonra televizyona çıkıp ağlıyorlar.

Doğru… Adamlar geleceği bizden iyi görüyor. İleriye dönük maliyet ( hammadde- enerji) artışlarını, erkenden tüketiciye yansıtıp, sermaye gereksinimini azaltıyor…

Bu ara Çatıges Ceo su tv de, sadece 1mw lık güneş santrali panelinde yaklaşık 120-130k dolar artış var dedi. Bu sadece panel.

6.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Twitter da bir sürü dedikodu dönüyor. İsrail- İran- Irak gazlarının piyasaya tedariği , yeni hatların oluşumu vs… bunlar hemen olmaz ama Rusya dan sonra yeni rotalar kesin

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Twitter da bir sürü dedikodu dönüyor. İsrail- İran- Irak gazlarının piyasaya tedariği , yeni hatların oluşumu vs… bunlar hemen olmaz ama Rusya dan sonra yeni rotalar kesin
    Bakalım 3 koyup 1 mi alacağız, 3 taneden 1' ini mi alacağız.
    Amerikanın ingilterenin muhalefet aşkı durup dururken depreşmedi, sanmam.

Yahu başlıkta niye kimse grafik,akd, takas falan paylaşmıyor

Bizim portfoyleri takip eden patron finoları henüz talimat almadılar mı

Aracı kurumlar da bülten yayınlamıyorlar

Birileri müdürlerin kulaklarını çekmiş besbelli

Çinlilerin dedigi gibi

Bahsi geçen malzemeyi o müdürlerin ağzına doldurmadan hisseden çıkmak yok.

Sayfa 36/501 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •