Keyifler her zaman gıcır, şükürler olsun :-)
Endeks vadelisinde çalışan robot, yılbaşından bu yana %140 karda ama piyasa güven vermediği için az miktar para ile çalışıyor.
Karşı çıktığım şey "risksiz getiri" ifadesidir. Daha önce defalarca yazdım, poz taşıma esnasında viop kaynaklı bütün risklere açıktır taşımalı arbitraj. Ytd.
Nisan vade de isgyo da yaşadıklarınız , aracı kurumunuzun size söyledikleri sizi de ikna etmiştir umarım :-)
Selamlar...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
sn kafkaf bu tabloyu tam o dakikada nasıl oluşturuyorsunuz. diyelim faiz oranını bir hissede uygun gördünüz ve vadelide satış emri gönderdiğinizde aynı zamanda spotda da alım emri gönderiyorsunuzdur. fiyat değişip 2 emirden 1 i gerçekleşmediğinde ne yapıyorsunuz. emirleri serbest fiyatla mi veriyorsunuz? pozisyon kapamayı robot yapıyor sanırım, açmayı da robot mu yapıyor?
Bu tabloyu ideal ya da matriksiq adındaki programlar ile c# dilinde kod yazarak oluşturabilir ve anlık güncelleyebilirsiniz. Tablodan maksimum getiri oranını tespit ederek birden fazla varlıkta ve birden fazla aracı kurumda piyasa emri (spot+viop) gönderiyorum. Spot ve viop fiyatları eşitlendiğinde poz kapatıyorum. Poz açma ve kapatma işlemlerinin tamamını robot yapıyor. Ben sadece bir sonraki vadenin maksimum getiri oranını tespit ediyorum. Aslında bunu yapay zeka ile yapmak mümkün ama henüz yeterince veri biriktiremedim. Belki 1-2 yıl boyunca yeterince data birikince sonraki vadede oluşabilecek maksimum getiri için tutarlı tahminler elde etmek mümkün olur.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri