internette detaylı açıklanmış.
F/K = Piyasa Değeri / 1 Yıllık Kar
şeklinde hesaplanıyor.
Halkbank'ın bedelliler ile piyasa değeri arttı ama bilanço açıklanmadığı için kar eski rakamlar, bilanço açıklanınca biraz iyileşebilir ama AKBNK, GARAN vs ona yaklaşamaz çünkü kar elde edemiyor.
https://www.getmidas.com/midas-akade...ani-f-k-nedir/
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Ariston Abi Thy bu yıl toplam 18 milyar civarı kâr bekleniyo ama 165 milyar toplam borcu ürkütücü değilmi ?
Tüm bankalar derken, BANKALAR demek istedim tabii ki.
Halkb veya vakıf gibi akp nin çay bahçesi kurumlardan bahsetmiyorum.
Onlarda asla işlem yapmıyorum, yapmam...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan'a gidiyormuş, Suudi bankası diye biliyorum. Oradan da şansı olabilir.
Bu faiz vs işini bilenler genelde din ile işi olmayanlar, katılım bankalarında dünya işlerinin gerektirdiği rekabet olmayabilir. Bir faizli özel büyük bankanın yönetim kurulu üyesi vardı, söyleşi yapıyordu TV'de, bizde acıma olmaz işini yapamayan kapının önüne konur demişti, şaşıp kalmıştım, gerçekler öyle anlatılır mı?
Bana göre çiftlik. Ama az bir şey alınabilir. Ukrayna ve Rusya sahası kapanınca kısa yoldan Avrupa-Uzakdoğu hattı kapanmış. Yol uzadıkça uçaklarda yakıt masrafı katlamalı artıyor, örneğin en son 500 km'de harcayacağın yakıtı da baştan yüklemek durumunda kalıyorsun.
THY İstanbul aktarmalı uçuşlarda avantaj sağlayabilir.
Demirçelik şirketi, çimento şirketi, petrokimya şirketi, enerji şirketi bir tesis yapıyor 20 yıl gidiyor, telekom vs hızlı gelişen sektörlerde 3 yıl sonra yenisini almak daha avantajlı oluyor.
TTKOM ve TCELL kamu olması insanı tereddüte sokuyor. Özel olsalar daha iyi yönetilebilirler.
Yer İmleri