Sayfa 732/1024 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,849 - 5,856 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yaptığım simulasyonda

1.1.2013 tarihinde 300.000TL si olan için TL faiz getirisinin doların getirisine eşitlenmesi için *DOLAR 3.50 kur değeri ile* 1.1.2022 ye kadar sabit kalması gerekiyor!!!!!!!

Yani dolar önümüzdeki (5 yıl + 6ay) sabit değerde (3.5TL) kalırsa ancak TL faiz getirisi doların getirisini yakalayabiliyor.

Eğer tcmb önümüzdeki 10 yıl kontrollü olarak doların enflasyon kadar artmasını sağlarsa TL'nin faiz kazancı ile hiçbir zaman dolar kazancını yakalaması mümkün olmayacak. İşin garibi yaptığım simulasyona göre tcmb doların enflasyonun yarısı kadar değerlenmesini hedeflese dahi TL faizinin dolar getirisini yakalaması yine de mümkün görünmüyor.

2. seçenek bana daha mantıklı geldiği için uzun zamanlı TL'ci için zarar bana göre geri dönülemez şekilde tahakkuk etmiş oluyor.

NOT1:TL ciyim

NOT2: Bütün bunlar 1.1.2013 pivot noktasından başlayan tüm ileri istenilen uzunlukta zaman serileri için geçerlidir.
    Iyi güzelde seriyi neden 2013 den başlatıyoruz anlamadim ki. Ben de son 6 aylık seri başlatayim mesela; dolar hep 3.50 de gezindi, mevduat faizleri ise 15 i buldu. Bu konjonktür ile ileriye doğru bir projeksiyon yaparsak dolarcilar tl cileri asla yakalayamayacak.

Galaxy S8 cihazımdan gönderildi

2. koca bir gün boyunca yapılan yazışmalara baktım entellektüel ağız kaygısıyla yazılmış içeriği boş ütopyalardan başka bir şey göremedim. yok okyanuslardan altın çıkarılacakmış fiyatı düşecekmiş şu anki fiyat algıymış, yok 2013 baz alınırsa tl getirisi doları hiç geçemeyecekmiş yok taş gibi hisseler varmış vesaire vesaire, lütfen yanlış anlamayın ama bazen kimi forumdaşların işsiz güçsüz vaktini burada anlamsız kısır yazışmalarla öldürdüğünü düşünüyorum. atasözü var çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz. bu kadar ütopik şeyleri düşünüp canınızı sıkacağınıza varolan anı yaşamak bu doğrultuda yaşamak akıl sağlımız içinde en doğrusu... bu arada forumun esas amacı doğrultusunda gecikmelide olsa paylaşımda bulunayım geçen perşembe 90 gün için anadolubanktan 15.10 aldım syg

Sadece eylül Aralık arasinda %30 kazandirdi dolar..
    TL'den stopaj düşerek hesaplarsak 3 yıl gerekir.
    1.15 -2. Liraya tam 5.5 senede gelmiş .
    bu 5.5 senede kazanılacak faiz dolari
    2.3 e katlar.kumulatif olarak 66ay hesaplamak gerekir.
    Son düzenleme : paramanya; 01-07-2017 saat: 21:34.

4.  Alıntı Originally Posted by mavsaro Yazıyı Oku
    koca bir gün boyunca yapılan yazışmalara baktım entellektüel ağız kaygısıyla yazılmış içeriği boş ütopyalardan başka bir şey göremedim. yok okyanuslardan altın çıkarılacakmış fiyatı düşecekmiş şu anki fiyat algıymış, yok 2013 baz alınırsa tl getirisi doları hiç geçemeyecekmiş yok taş gibi hisseler varmış vesaire vesaire, lütfen yanlış anlamayın ama bazen kimi forumdaşların işsiz güçsüz vaktini burada anlamsız kısır yazışmalarla öldürdüğünü düşünüyorum. atasözü var çok mal haramsız çok laf yalansız olmaz. bu kadar ütopik şeyleri düşünüp canınızı sıkacağınıza varolan anı yaşamak bu doğrultuda yaşamak akıl sağlımız içinde en doğrusu... bu arada forumun esas amacı doğrultusunda gecikmelide olsa paylaşımda bulunayım geçen perşembe 90 gün için anadolubanktan 15.10 aldım syg
    Geçen perşembe alınan oran perşembe günü yani o gün paylaşılırsa faydası olur. Cumartesi akşamı kimseye faydası olmaz. Hele hele bilanço dönemi sonrası hiç olmaz. Bugün biraz cumartesi geyiği yaptığımız doğrudur. Ama oranımızı da *zamanında* paylaştık. Ayrıca cumartesi günleri işsiz ve güçsüzüm. Bu sıcakta 5 dakika dışarı çıktım beynime güneş geçti, anı serin serin işyerimde geçirmek istedim ve forumda biraz geyik yaptım. Ancak 1.1.2013 tarihinde başlayan seriyi sanırım çoğu kişiye anlatamadım. Bu zamandan sonraki hiçbir sürede TL faizi dolar getirisini geçemeyecek dedim. Bu mevduatçılar için bence önemli bir detay.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by Empyrium Yazıyı Oku
    Iyi güzelde seriyi neden 2013 den başlatıyoruz anlamadim ki. Ben de son 6 aylık seri başlatayim mesela; dolar hep 3.50 de gezindi, mevduat faizleri ise 15 i buldu. Bu konjonktür ile ileriye doğru bir projeksiyon yaparsak dolarcilar tl cileri asla yakalayamayacak.

Çünkü tarih boyunca TL faizinin doları geçemediği tek pivot nokta bu olacak. Yani 1.1.2013 yılından sonra ister 5 yıl sonrasını ister 15 yıl sonrasını hesaplayın çok yüksek bir ihtimalle TL faizinin doları geçebileceği veya eşitleneceği bir nokta bulunamayacak. Bu TL mevduatçılar açısından bana göre önemli bir bilgi. Zira bugüne kadar 1994-2001 ve 2001-2013 dönemi dahil böyle bir pivot nokta yok. 1.1.2013 pivot noktası hariç diğer tüm devaluasyonlardan sonra TL faizi 3 ila 5 yıllık bir süre içinde doların getirisini geçti.

Bu bilgi neden önemli. Tarihte ilk defa bu pivot nokta sonrasındaki süreçte yapılan devaluasyonlar sonrası türk halkı reel olarak fakirleşmiş olacak. Diğer devaluasyonlarda halk TL'nin faizi ve değerlenmesi ile farkı hızlı toparlayabiliyordu. Yani bu devaluasyonun diğerlerinden farkı sebep olduğu refah azalışı ve servet erime etkisi önümüzdeki 10 yıllarda daha ciddi hissedilecek. Bence bu üzerinde durulması gereken bir konu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. @rxpu ve @patrick yaptıgıniz beyin firtinasi icin tsk ederiz. Muazzamdı.

F3111 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çünkü tarih boyunca TL faizinin doları geçemediği tek pivot nokta bu olacak. Yani 1.1.2013 yılından sonra ister 5 yıl sonrasını ister 15 yıl sonrasını hesaplayın çok yüksek bir ihtimalle TL faizinin doları geçebileceği veya eşitleneceği bir nokta bulunamayacak. Bu TL mevduatçılar açısından bana göre önemli bir bilgi. Zira bugüne kadar 1994-2001 ve 2001-2013 dönemi dahil böyle bir pivot nokta yok. 1.1.2013 pivot noktası hariç diğer tüm devaluasyonlardan sonra TL faizi 3 ila 5 yıllık bir süre içinde doların getirisini geçti.

Bu bilgi neden önemli. Tarihte ilk defa bu pivot nokta sonrasındaki süreçte yapılan devaluasyonlar sonrası türk halkı reel olarak fakirleşmiş olacak. Diğer devaluasyonlarda halk TL'nin faizi ve değerlenmesi ile farkı hızlı toparlayabiliyordu. Yani bu devaluasyonun diğerlerinden farkı sebep olduğu refah azalışı ve servet erime etkisi önümüzdeki 10 yıllarda daha ciddi hissedilecek. Bence bu üzerinde durulması gereken bir konu.
    So what? Ne öneriyorsun hocam. Atı alan üsküdarı geçti. Bu dakikadan sonra full tl de olanlar dolar alımımı kovalayacak.

8. Değerli arkadaşlar; burası forum.. Her tür fikir yazılması, istenilmediği zaman okunmaması ama yazılanların ise aşağılanmaması gerektiğini düşünenlerdenim...

TL mevduatı aslında bir tür çaresizliktir yada parayı park etmektir... TL mevduatından para kazanmak imkansızdır. Çünkü MB larında onlarca analist, uzman verilebilecek en düşük faizi vermek isterler...

mesela usd/trl arasında makas açılınca faiz atırırlar makas daralır daralmaz faizi indirirler....
    O sebeble usd getiri eğrisi genelde TL getiri eğrisi döver...

Şu an Altın gr mının 125 TL, BİST in 80,000 ve USD ın 3,25 TL olması gerekirken bu yatırım araçlarının bu rakamlar ile ilgisi yoktur.. Yani; Altın 100 TL, BIST 75,000 ve USD ın 3,10 olması gerekir ki ucuz diyip bu yatırım araçlarını satın alıp TL leri satalım...

Oysa Altın 142 TL, Bıst 101,000 ve USD ın %15 değer kaybına rağmen geldiği yer 3,52 TL dir... Yani hala bu yatırım araçlarına yatırım yapmak risklidir... Yani hala köpük vardır... Evet yukarı %10 gidebilir ama %10 geriye de gelebilir...

İşte bu tip durumlarda parayı park edip beklemek gerekir... Yukarıdaki rakamlardan hangisi ucuzsa onu alıcaksın... Ama maalesef şu an hiçbirşey ucuz değil... Zaten halkın fakirliğide oradan gelmiyor mu.... Satın alma gücümüz bitmiştir...

Eğer geçen sene bu yatırım araçlarından birisini kaçırmışsanız TL nin faizi ister yüksek ister düşük razı olmanız şarttır....

Unutulmamalı ki, Normal asgari ücretli ise o faiz gelirinden de uzak..

Mesela ben 3,10 TL usd için ucuz dedim ancak şu siyasi yapıda 3,42 TL ile full USD a geçmeye razıyım... Biraz da şartlar...

Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Sayfa 732/1024 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •