Sayfa 205/1122 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 1,633 - 1,640 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

Kredi cikmayan evler lafta %30 ucuz , o sekilde bile %100 fiyat artmis

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Peşin para ile (şişmiş) gayrimenkul alan zarar edebilir.

Alınan para TL ise parayı korumayı amaçlar. Doları bozdurarak alınıyorsa o farklı olabilir.

1. seçenekte; TL ile emlak alan 1 yıl sonra kriz çıkar dolar 25-30 olursa yatırımdan zarar edebilir.

2. seçenekte; sabit kur rejimi gibi dolar sabit kalırsa emlak artmaya devam edeceğinden zarar eder.

3. Seçenekte; yarı TL yarı ucuz TL kredi ile alınan emlağın zarar etme olasılığı azdır.

SORU hangi seçeneğin daha fazla gerçekleşme olasılığı olur? Ya da sepet mi yapmak lazım?
    Çevremde 1,5 yıl önce 350-400k olan daireler 850-900k ya geldi. TL gelirim enflasyon nedeniyle önümüzdeki yılda ortalama %40-50 artacağı varsayımıyla 500k kredi 400k nakit ile 1,29 faizden bu dairelerden kira amaçlı almak mantıklı midir?

3. Asıl konu ise YÜKSEK ENFLASYON da emlak alındığında kiracı işe yaşanacak sorunlar.

Bir emlak alındığında eski kiracı çıkmak istemiyor.
    Boş bile olsa yüksek enflasyon ortamında daha bir yıl sonra kiracı yarı fiyatına oturmaya başlıyor.
    Sizin malınıza (kiracı ile) çöken bir hukuk sistemi oluşmuş.
    O nedenle bir çok insan dairesini boş tutuyor.

Tek yol kiracı ile açık konuşmak. Her yıl rayiç ile veya rayiçten yüzde 10 daha az uygun yenileme yapmak için anlaşmak.
    Bunu garanti altına almak için de önden senet almak.

Böyle bir kiracı bulunabilirse tabi...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Çevremde 1,5 yıl önce 350-400k olan daireler 850-900k ya geldi. TL gelirim enflasyon nedeniyle önümüzdeki yılda ortalama %40-50 artacağı varsayımıyla 500k kredi 400k nakit ile 1,29 faizden bu dairelerden kira amaçlı almak mantıklı midir?
    Sorun şu ki, seçim sonrası kriz patladı,dolar 30-40-50 ye çıktı.
    Elbette bu ortamda sizin emlak da artacak. Ancak doların yanında ilk yıllarda çok düşük kalabilir.
    Her şey stabil giderse sizin formül çalışır.
    Ancak oturmak için alınıyorsa mutlaka alınır diye düşünüyorum.

5. Ne yapmalı sorusunda karar verebilmiş değilim.

Sisiye, katil prenslere bile muhtaç durumdaysak diye düşününce parayı daha fazla eritmeden korumak öncelikli olmalı diye düşünüyorum.

KKM den başka çıkar yol var mı diye bakıyorum.

Yüzde 17 korumalı KKM ile seçime kadar EN AZ yüzde 60 üstü enflasyonla emlak artışından ne kadar parar erir, hesap yapamıyorum.

Enflasyon yüzde 100 veya fazlası olursa?

7.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Gayrimenkulde temel mantık aylık kredi ödemelerini enflasyona ezdirmek üzerine kurulur. siz bunun olacağına inanıyorsanız sorun yok. Lokasyonun değeride artarsa katmerli kazanç olur. Ama kira için aynı şeyi söyleyemeceğim

Bizde kira işi şans işi iyi kiracı bulmanız gerekiyor. düne kadar tüfeye endeksli kira artışı diye bir şey yoktu. Siz kendiniz ne isterseniz onu seçiyordunuz. Hatta en popüleri ( tüfe + üfe )/ 2 idi.
    Yarın popülizm gelir kira artışına sınır getiriyorum diyebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Ne yapmalı sorusunda karar verebilmiş değilim.

Sisiye, katil prenslere bile muhtaç durumdaysak diye düşününce parayı daha fazla eritmeden korumak öncelikli olmalı diye düşünüyorum.

KKM den başka çıkar yol var mı diye bakıyorum.

Yüzde 17 korumalı KKM ile seçime kadar EN AZ yüzde 60 üstü enflasyonla emlak artışından ne kadar parar erir, hesap yapamıyorum.

Enflasyon yüzde 100 veya fazlası olursa?
    https://m.patronlardunyasi.com/haber...l-tamam/264001

Bakan Nebati: Enflasyon korumalı tahvil tamam
    Bakan Nebati, bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 205/1122 İlkİlk ... 105155195203204205206207215255305705 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •