Sayfa 134/708 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by garipy Yazıyı Oku
    Son 2-3 yılın faaliyet raporlarını tekrar gözden geçirdim 3-4 tespit yaptım . Sizin de fikrinizi almak isterim.
    2021 yılı ilk çeyreğe göre sektörde kutu bazlı %14.75 büyüme var bizde %7.54
    Bunun icin İeis aylik raporlarını iceledigimizde kutu bazlı büyümenin çoğunluğu soğuk algınlığı ürünlerinde.%112

1- Devanin ilaç portföyüne baktığımızda fazla soğuk algınlığı ilacı yok. En çok ciro yapan ilaçlar listesinde amoklavin ve azitro yu sayabiliriz kış yogun kullanılan. O nedenle kutu bazlı artışta geride kalmış olabiliriz.

2- ilaç firmalarinin cirosunda 2 ve 3. Çeyrekte mevsimsellik etkisi olur. Devanin cironun %50 sini oluşturan ve son ruhsat alınan ilaçlarını incelediğimizde sanki o mevsimsellik giderek azalıp ceyrekler birbirine yaklaşacak diye düşünüyorum.

3- 2. çeyrek zammın tamamen yansıması ile brüt kar marjinin daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum.

4- umarım 1. Çeyrek hepimizi ters köşe yapan ihracat 2. Çeyrekte yoğunlaşmış olur.

Bu bilgiler ışığında 1 milyar ciro rakamını 2. Çeyrekte görürüz inşallah .

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bence kutu adetinden bir izlenim yakalamak zor. Sonuçta elimizde ciro ve kar marjı rakamları var. Bunlar iyi olduğu sürece bunu kaç adet kutu satışıyla yaptığı önemsiz bence.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. bu nasıl bir açılış %-6

3. Düşüşün nedenini bilen paylaşabilir mi

Devre kesti şaka gibi klasik deva

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

5. Kappattı.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bilançonun kısa vadede negatif algılanacağı belli idi. Niye bu kadar şaşkınlıkla karşılandı anlamadım.

Bütün marjlarda çok belirgin olmasa da daralma var.

Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    Grafik mükemmeldi yayinlayacaktim ama gerek kalmadı boğa tuzağıymis

Bilanço geldi 351 sanırım kutu hesabı yapanları bile tatmin etmeyecek ama borsa bu eğer grafik calistirirlarsa çok güzel ama ptsi gerçeklere döneriz

Yine godot gelmeyecek
    Demistik ama....

8. Sıkı tutunun türbülansa girdik arkadaşlar....
    You tobe da fincan kulp formasyonu tamamlandı diyorlardı...kulpu verdiler elimize....

Sayfa 134/708 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •