Sayfa 263/1195 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Avrupa ya kapağı atmak isteyen mülteci olsaydım , bu işin en kolay yolu Kırklareli - İğneada nın yaklaşık 15 km ilerisinde Beğendik köyü var. Köyün sahilinde güzel bir plaj var. Geçen yaz girmiştim denize oradan. Plajdan denize girer , akşama doğru karanlık olunca , tam sınırda minicik bir sahil güvenlik jandarma var , biraz açıktan yüzerim jandarmaya yakalanmamak için , en fazla 400-500 metre ki taş çatlasa yarım saat sürer. Direkt Bulgaristan topraklarındayım. Oradan sonrasını bilmem ama AB topraklarına girmiş olurum. Plajdan bakınca yemyeşil Bulgar köyü , evleri , kilisesi, insanlar görünüyor.

Bütün mültecilere duyurulur. Aslında vatana da büyük hizmetim dokunmuş olur.

Sicaklik ayarli kizilotesi kameralar diye bisi var aziz dostuma...

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Avrupa ya kapağı atmak isteyen mülteci olsaydım , bu işin en kolay yolu Kırklareli - İğneada nın yaklaşık 15 km ilerisinde Beğendik köyü var. Köyün sahilinde güzel bir plaj var. Geçen yaz girmiştim denize oradan. Plajdan denize girer , akşama doğru karanlık olunca , tam sınırda minicik bir sahil güvenlik jandarma var , biraz açıktan yüzerim jandarmaya yakalanmamak için , en fazla 400-500 metre ki taş çatlasa yarım saat sürer. Direkt Bulgaristan topraklarındayım. Oradan sonrasını bilmem ama AB topraklarına girmiş olurum. Plajdan bakınca yemyeşil Bulgar köyü , evleri , kilisesi, insanlar görünüyor.

Bütün mültecilere duyurulur. Aslında vatana da büyük hizmetim dokunmuş olur.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    sal zombi gibi.. termal kıp kırmızı olsun..
    koy kameraları da ..
    dünya demokrasi şovu izlesin..
    bu ivmeyle gelecek yıla kalmaz, burası panayır olacak...
    Son düzenleme : Zaf.Dogu; 19-05-2022 saat: 00:30.
    Memento mori

4.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Bu iş en kolay Güzelçamlı (Samos'a 1.7 kilometre) ve Kaş'tan (Meis'e 2 kilometre) yapılır.
    Yunanlılar ne olduğunu anlamadan hedefe varırsın.
    Belki de yapıyorlardır.
    Buralarda yakalanan göçmen duymuyoruz.

Hatta can yeleğiyle yüzerek bile geçilir.
    Guzelcamlida gunubirlik tekne isleten adamlara sormustum bunu

Tekneye oyle tipleri almiyoruz dedi birde guzelcamli nin samosa yakin yerleri askeri bolge oldugu icin denetleniyormus

Multeciler genelde sigacik i kullaniyor. Multeci otobusunu gordum hatta

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Onun ismi gece dürbünü bir nevi,90 yıllarının başında ruslar dağıldığında doğu karadenize akın ettiğinde bol bulunurdu,o zaman bana rusun biri al ağabey yahşi bu demişti,ne işime yarayacak demiştim,gece görünmeyen nesneleri izlersin hısız,zararlı hayvan vs,200 tl idi,almadım bana sarmadığı için,benim küçük birader güney doğuda vurucu timdeydi,bu dürbünlen 14 pkk'lıyı zıbartmıştı,keleşin bıçağıylan 1 teröristin kulağını kesip bıçaklan memlekete getirmişti,bizim peder kızmıştı oda insan diye,birader hiddetlen adamlar acımasızca 7 arkadaşımı katlettiler gözümün önünde ne yapsaydım dedi,zaten tim komutanıydı drbünde onun elindeymiş,sinsi şekilde pusuya düşürülmüşler,bu dürbünün lafı geçtiği için biraderin anısı aklıma geldi,benimde anım onun gibi değil,baba barzaniylendi bizim zorumuz,25 klm ıraka girişimize saddam izin vermişti,siz yukarıdan,bizde aşağıda gebertelim diye ortak harekat yapmıştık,şimdi saddam guya kötü,peşinden malum mesut barzani ile RTE dost oldu megri,megri halay çekti,tabiki öncede özalın aymazlık dönemi vardı onlara sınırlarımızı açtı,aynen şimdi suriyeli olayı gibi,her yeri talan ettiler vs neyse sonra RTE ile papaz oldular.dürbün olayına gelince ayni dürbünden bulgarlardada mevcut,birader 200 neki,bizdeki 7.500 tl demişti 91 yılında,o zamanın şartlarında çok iyi paraydı,ortalama maaş 250-500 iken

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
    19 MAYIS GENÇLİK SPOR BAYRAMIMIZ HERKESE KUTLU OLSUN...bu bayramda Osmanağamızında emeği mevcuttur ilk istiklal harbinin başlangıncında Atamıza güç kattığı için

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
    Tarihçe
    Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır.[4][5] Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü hâline gelmiştir.[5][6] Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.[5] Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.[5] 19 Mayıs, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.[7]

12 Eylül Darbesi ile yönetime gelen Kenan Evren başkanlığındaki Millî Güvenlik Konseyi, Atatürk'ün doğumunun yüzüncü yılı olan 1981 yılını kanun çıkararak Atatürk Yılı kabul ve ilan etti. Kutlamalar kapsamında "Gençlik ve Spor Bayramı"nın adı da "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak değiştirildi.[8]

19 Mayıs 2012'de TRT'nin bünyesinde yayın yapan kanalı TRT 1'in logosu bu bayrama ithafen değişmiştir.

Kutlamalar

Manisa Celal Bayar Üniversitesi BESYO öğrencileri tarafından kutlamalar kapsamında sergilenen performans.

19 Mayıs 2021 tarihinde Taksim Meydanı'ndaki Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bırakılan çelenkler.
    Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır. Üzerinde "Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanına" yazan ve "Sevgi Bayrağı" olarak adlandırılan dev bir bayrak Kurtuluş Yolu'ndaki Tütün İskelesi'nden karaya çıkarılarak Samsun valisine verilir. Daha sonra bayrak, cumhurbaşkanına sunulmak üzere genç atletlere teslim edilir. Samsun'dan yola çıkarılarak Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'den sonra 19 Mayıs törenlerinde Ankara'da cumhurbaşkanına sunulur.

Cumhuriyet'le yaşıt olan bu kutlamalar sadece cumhurbaşkanının katılımıyla Ankara'da gerçekleşmekle sınırlı kalmaz, ülke genelinde stadyumlarda kutlanırdı. Ama 2012'de, mayıs ayında havanın soğuk olacağı[9] ve bu açıdan öğrencilere ve vatandaşlara yük olmaması gerekçesiyle başkent Ankara dışındaki illerde, stadyumlarda kutlanması Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce okullara gönderilen bir yazıyla engellenmiştir.[10] Bu karar cumhuriyetçi kesimin büyük tepkisiyle karşılaşmıştır.[11][12] Bu konuda Alper Ayhan tarafından bir dava açılmış ve kazanılmıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/19_May...r_Bayram%C4%B1

AŞAĞIDAKİ UNSUR DİKKAT ÇEKİCİ

19 Mayıs 2012'de TRT'nin bünyesinde yayın yapan kanalı TRT 1'in logosu bu bayrama ithafen değişmiştir.

Cumhuriyet'le yaşıt olan bu kutlamalar sadece cumhurbaşkanının katılımıyla Ankara'da gerçekleşmekle sınırlı kalmaz, ülke genelinde stadyumlarda kutlanırdı. Ama 2012'de, mayıs ayında havanın soğuk olacağı ve bu açıdan öğrencilere ve vatandaşlara yük olmaması gerekçesiyle başkent Ankara dışındaki illerde, stadyumlarda kutlanması Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce okullara gönderilen bir yazıyla engellenmiştir. Bu karar cumhuriyetçi kesimin büyük tepkisiyle karşılaşmıştır.Bu konuda Alper Ayhan tarafından bir dava açılmış ve kazanılmıştır.

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    19 MAYIS GENÇLİK SPOR BAYRAMIMIZ HERKESE KUTLU OLSUN...bu bayramda Osmanağamızında emeği mevcuttur ilk istiklal harbinin başlangıncında Atamıza güç kattığı için
    Bayramımız kutlu olsun.

Daha nicelerine inşallah.

İnadına ATATÜRK ve CUMHURİYET
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Sayfa 263/1195 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz