bu ülkede müteahidi son 20 senede başa bela ettiler
kendilerinede baştacı
bu ülkede müteahidi son 20 senede başa bela ettiler
kendilerinede baştacı
bir halt olacağı yok.
Yıllar önce yine benzer haberler vardı, ne oldu? Nereye yapıldı? Kimler aldı? Çevremde bu tür evleri alıp oturan hiç görmedim. Sadece projede mi kalıyor? 81 ilde yapılacağı söyleniyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, vatandaşların uygun şartlarda konut alabilmesine imkan sağlayacak yeni bir projenin hayata geçeceğini açıkladı.
Bakan Murat Kurum, vatandaşların uygun şartlarda konut alabilmesi için belediyeler, Adalet ve Hazine Bakanlığı ile proje geliştirildiğini maliyetleri düşürecek, sektöre ve vatandaşlara daha uygun şartlarda konut yapılmasına imkan sağlayacak bu projenin yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.![]()
Aynı yerde toprak sahiplerinin dairesi olabilir, onlardan almaya çalışın oda kredi kampanyasına girer.
Şöyle bir tablo gördüm.
-Geçen senenin ilk 4 ayına göre %26 artış var,
-Genel anlamda ipotekli konut satış oranı düşerken, son satırda (2022 ilk 4 ay) artış var, kredi kullanılmış,
-Yıllar içinde diğer oranı hep artış eğiliminde (?),
-2022 ilk 4 ayda %26 artış yabancı veya göçmen kaynaklı olabilir (?),
-2022 ilk 4 ayda %26 artış yerli kaynaklı olabilir çünkü ipotek artmış (?),
En bilinmez değişken de herhalde şu, neticede 1 ev alan, genelde 1 ev de satıyor, satış durumuna göre olan bölümdeki sadece net artış rakamlarını mı acaba reel olarak konut sektörünü resmetmesi açısından ele almalı. Yani sağdaki kısımda ilk el+ikinci eldeki net artış rakamı, bilemedim.
Yoruma açık
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...372355/photo/1
![]()
Yer İmleri