Bence dünyanın en iyi coğrafyasında dünyanın en güzel ülkesinde dünyanın en kötü hayatını yaşamak heralde çölde kutup ayısıyla karşılaşmak gibi.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence dünyanın en iyi coğrafyasında dünyanın en güzel ülkesinde dünyanın en kötü hayatını yaşamak heralde çölde kutup ayısıyla karşılaşmak gibi.
Yatırım tavsiyesi değildir itibar etmeyiniz.
CNN AK kanalında da çaya zam sonrası market rafının toplanma görüntüsü var ve marketlerin fırsatçılığı diye oluşturulan algı var. Zammı yapanla ilgili tek kelime yok. Kim 40 a sattığı ürünü tekrar 60 dan almak için satar??
Yatırım tavsiyesi değildir itibar etmeyiniz.
Üstatlara bazı sorularım var. Sizce şu an ülkede tek ucuz şey Türk Lirası değil mi? 1,55'ten ihtiyaç kredisi alınabiliyor. 175.000 TL'nin 24 ay vadeli kredide toplam geri ödemesi 222.000 gibi bir şey oluyor mesela. Toplam maliyet %27 yani. Şu an bile nkolay bono vb. şeylerden yıllık %21 faiz alabiliyorsunuz. KKM'de de faiz %18. Mevcut şartlarda bile 2 yılın sonunda kardasınız yani.
Ben iktisat mezunuyum, pandemi nedeniyle elimde kalan az biraz para ve yaşadığımız yüksek enflasyon nedeniyle de finansal okuryazarlığımı artırmaya çalışıyorum. Benim alanım ekonomi diyebilirim yani :P
Eğer iktisat gerçekten bir bilimdalıysa -ki öyle diye biliyoruz, mevcut veya yeni hükümet politika faizini en geç seçimden sonra epey bir yükseltecektir ve ülkedeki tek ucuz şey olan TL de pahalanacaktır.
Şu an TL'ye erişim bu kadar ucuzken geri ödeyebileceğimiz kadar kredi almanın düşünemediğim herhangi bir dezavantajı olabilir mi sizce? Faizlerin yükseleceği döneme mümkün olan en fazla TL ile girmek gerekmez mi?
Evet yazdığınız doğru, aslında bunun en iyi göstergesi MB'dan %14 faizle para alan bankaların kar rekorları kırması.
Krediyle alacağınız miktarı forumda arbitraj başlığında da paylaşılan şekilde değerlendirirseniz bir süredir yıllık %40'lar civarında getiri de mümkün, kredi faizini kesinlikle aşar ve kar edersiniz, yalnız bankalar kredi verirken sanırım artık kontrol ediyor, dolar altın borsa vb. yatırmayacağım diye taahhüt ediyorsunuz.
İhtiyaç kredisi miktarı için ben uğraşmaya gerek görmedim ama bu yeni çıkan konut kredisinden faydalanabilsem oturduğum evimi yakınıma satıp yüzde bir faizin altında on yıllık kredi çekip o parayı değerlendirip katlamayı planlamıştım. Elbette şartları sağlamadığım için suya düştü.
https://twitter.com/remzi_ozdemir/st...Kg_jYwKgQ&s=19
Sıkı para politikası uygulamak artık neredeyse imkansız sürekli ucuz para istiyor herkes kimse bedel ödemek istemiyor böyle giderse mega enflasyon görürüz
efes kupayı aldı....
Yer İmleri