Sayfa 521/831 İlkİlk ... 21421471511519520521522523531571621 ... SonSon
Arama sonucu : 6644 madde; 4,161 - 4,168 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

1. 2,5 sene önce 3 ay içinde 3 lerden 18 lere bir operasyon yapılmış hissede. Şuan ki potansiyeli ile daha fazlasını yapabilirler. Çok sabır gerektiren bir hisse bence.

2. Kesinlikle. 60 lira olsa bu potansiyel ile pahalı diyemem.

Gider gitmez onu bilemem.

Belki 2 sene sonra gidecek burada yazan herkes nefret edip satacak.

Onu kimse bilemez. Finansal enstrümanlar tahmin edilemez.
     Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    2,5 sene önce 3 ay içinde 3 lerden 18 lere bir operasyon yapılmış hissede. Şuan ki potansiyeli ile daha fazlasını yapabilirler. Çok sabır gerektiren bir hisse bence.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Güzel bir yorum olmuş. Aynı fikirdeyiz Tukaş konusunda.
    40. dakikadan sonra Tukaş yorumu yapılıyor.

https://youtu.be/qIQw-4pnqKM

4. Önceki yıllarda kadar cok karlılık yoktu , spekülatif hareketler yapıyorlardı. Ama artık yüksek karlar gelmeye başladı ve devam edecek. Dolayısıyla patron da gerçek fiyatlamalarin önüne set cekmeyecektir. Ne de olsa sahibi. Ben orta vadede hakkettiği fiyatları göreceğini düşünüyorum . YTD...

Arkadaşlar Merhaba..Birkaç gündür salça,konserve,turşu ve dondurulmuş gıda sektörünü ihracat ve ithalat potansiyeli olarak inceliyorum..İhracat değerlendirmesi yaparken de özellikle AB,Amerika,Avustralya ve Japonyanın bu sektördeki ithalat pozisyonunun(artış ya da azalış) ne durumda olabileceği konusunda birçok makaleyi okudum ve kendimce de değerlendirdim.Aklımdaki notları sizlerle paylaşmak isterim..

-Domates Salçası ihracatı(Türkiyenin) 2022 yılının ilk üç ayında sırasıyla 21-29-34 milyon dolar olarak artan bir ivme göstermektedir.(Tukaşın ilk çeyrek bilançosundaki en büyük ciro artışının buradan kaynaklandığını öngörüyorum)

-Gelecek projeksiyonu yapılan raporlarda Turşu sektörü için 2022 yılı ve sonrası için yıllık %2,62 lik bir büyüme öngörülmektedir.

-Niğde Bor fabrikası için sunulan izahnamede toplam kapasitenin 50.000 ton domates turşusu yanında 131.000 ton da dondurulmuş gıda ürünü imalatı ile birlikte yaklaşık 200.000 ton olacağı öngörülmüştür.Bu anlamda dondurulmuş gıda sektörü açısından Şirket bir potansiyel olacağını düşünüyor.

-Bundan dolayı da dondurulmuş gıda sektörünü de inceledim ve hem yurt içi hem de ihracat için artan bir potansiyel olduğunu,sektörün geçen yıl %48 büyüdüğünü,ilk 3 aylık ihracatın da(Dondurulmuş domates ve patates olarak)sırasıyla %63 ve %44 arttığını notlarıma kaydettim.

-Konserve ve dondurulmuş gıda sektörü Şirketlerinden Penguen Gıda A.Ş Y.K.B nını az önce televizyondan izledim.İhracat artışı ve potansiyelinden çok memnun,Kilosunu 6-7 liraya malettiğimiz biberi közleyerek 1-2 euro lara sattıklarını anlatırken de çok heyecanlıydı.

-Bu ay sonu açıklanacak olan Nisan ihracat verilerini de 2.çeyrek başlangıcı olarak takip edip ayrıntılı olarak analiz ederek sizlerle paylaşırım ve önümüzü daha rahat görebiliriz böylece.Saygılarımla.

Arkadaşlar,bu anlattıklarım sadece kendi analiz ve beklentilerim olup ASLA AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

-

6. Sayın Efe, teşekkürler faydalı paylaşımınız için.

7.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Merhaba..Birkaç gündür salça,konserve,turşu ve dondurulmuş gıda sektörünü ihracat ve ithalat potansiyeli olarak inceliyorum..İhracat değerlendirmesi yaparken de özellikle AB,Amerika,Avustralya ve Japonyanın bu sektördeki ithalat pozisyonunun(artış ya da azalış) ne durumda olabileceği konusunda birçok makaleyi okudum ve kendimce de değerlendirdim.Aklımdaki notları sizlerle paylaşmak isterim..

-Domates Salçası ihracatı(Türkiyenin) 2022 yılının ilk üç ayında sırasıyla 21-29-34 milyon dolar olarak artan bir ivme göstermektedir.(Tukaşın ilk çeyrek bilançosundaki en büyük ciro artışının buradan kaynaklandığını öngörüyorum)

-Gelecek projeksiyonu yapılan raporlarda Turşu sektörü için 2022 yılı ve sonrası için yıllık %2,62 lik bir büyüme öngörülmektedir.

-Niğde Bor fabrikası için sunulan izahnamede toplam kapasitenin 50.000 ton domates turşusu yanında 131.000 ton da dondurulmuş gıda ürünü imalatı ile birlikte yaklaşık 200.000 ton olacağı öngörülmüştür.Bu anlamda dondurulmuş gıda sektörü açısından Şirket bir potansiyel olacağını düşünüyor.

-Bundan dolayı da dondurulmuş gıda sektörünü de inceledim ve hem yurt içi hem de ihracat için artan bir potansiyel olduğunu,sektörün geçen yıl %48 büyüdüğünü,ilk 3 aylık ihracatın da(Dondurulmuş domates ve patates olarak)sırasıyla %63 ve %44 arttığını notlarıma kaydettim.

-Konserve ve dondurulmuş gıda sektörü Şirketlerinden Penguen Gıda A.Ş Y.K.B nını az önce televizyondan izledim.İhracat artışı ve potansiyelinden çok memnun,Kilosunu 6-7 liraya malettiğimiz biberi közleyerek 1-2 euro lara sattıklarını anlatırken de çok heyecanlıydı.

-Bu ay sonu açıklanacak olan Nisan ihracat verilerini de 2.çeyrek başlangıcı olarak takip edip ayrıntılı olarak analiz ederek sizlerle paylaşırım ve önümüzü daha rahat görebiliriz böylece.Saygılarımla.

Arkadaşlar,bu anlattıklarım sadece kendi analiz ve beklentilerim olup ASLA AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

-
    Teşekkürler Sn. efe09.
    Ben de ihracat verilerine gtip kodları üzerinden ulaşabilirmiyiz diye düşünüyordum. Sanırım bunlar üzerinden bir ihracat rakamlarını incelediniz sanırım. Paylaşım çok faydalı oldu.

HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 521/831 İlkİlk ... 21421471511519520521522523531571621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •