Sayfa 522/831 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon
Arama sonucu : 6644 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

Alıntı Originally Posted by TheTaurus Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn. efe09.
    Ben de ihracat verilerine gtip kodları üzerinden ulaşabilirmiyiz diye düşünüyordum. Sanırım bunlar üzerinden bir ihracat rakamlarını incelediniz sanırım. Paylaşım çok faydalı oldu.

HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayın @TheTaurus; aşağıdaki tablodan da,domates salçası ya da kornişon turşusunun kaç dolara ihraç edildiğini görebiliyoruz(1.çeyrek ortalaması)..Kabaca baktığınızda,doları 12 ortalama alsak domates salçası için 14 lira turşu için ise 10 lira gibi bir rakam ortaya çıkıyor.Zaten Tukaşın 1.çeyrek ciro rakamına baktığımızda da kg başına 12 lira gibi bir rakam çıkıyor.Bildiğim ve biraz da araştırdığım kadarıyla şu an için yurt içi Tukaş domates salçası kg başına en düşük 19-20 lira civarı,ihracatta ise 1,5 euro yani 24-25 lira takriben.Nisan ayı ihracat rakamları elimizde olduğunda daha net görebileceğiz ileriyi.Saygılarımla.

. https://ibb.co/vd9W8Fj

AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

2.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    Sayın @TheTaurus; aşağıdaki tablodan da,domates salçası ya da kornişon turşusunun kaç dolara ihraç edildiğini görebiliyoruz(1.çeyrek ortalaması)..Kabaca baktığınızda,doları 12 ortalama alsak domates salçası için 14 lira turşu için ise 10 lira gibi bir rakam ortaya çıkıyor.Zaten Tukaşın 1.çeyrek ciro rakamına baktığımızda da kg başına 12 lira gibi bir rakam çıkıyor.Bildiğim ve biraz da araştırdığım kadarıyla şu an için yurt içi Tukaş domates salçası kg başına en düşük 19-20 lira civarı,ihracatta ise 1,5 euro yani 24-25 lira takriben.Nisan ayı ihracat rakamları elimizde olduğunda daha net görebileceğiz ileriyi.Saygılarımla.

. https://ibb.co/vd9W8Fj

Sn. efe09, çok teşekkürler [emoji120]

Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Çetin bey'den gıda sektörü için güzel bir puanlama. [emoji116]

https://twitter.com/cozdegerleme/sta...AwD3iiMCA&s=19

4.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Merhaba..Birkaç gündür salça,konserve,turşu ve dondurulmuş gıda sektörünü ihracat ve ithalat potansiyeli olarak inceliyorum..İhracat değerlendirmesi yaparken de özellikle AB,Amerika,Avustralya ve Japonyanın bu sektördeki ithalat pozisyonunun(artış ya da azalış) ne durumda olabileceği konusunda birçok makaleyi okudum ve kendimce de değerlendirdim.Aklımdaki notları sizlerle paylaşmak isterim..

-Domates Salçası ihracatı(Türkiyenin) 2022 yılının ilk üç ayında sırasıyla 21-29-34 milyon dolar olarak artan bir ivme göstermektedir.(Tukaşın ilk çeyrek bilançosundaki en büyük ciro artışının buradan kaynaklandığını öngörüyorum)

-Gelecek projeksiyonu yapılan raporlarda Turşu sektörü için 2022 yılı ve sonrası için yıllık %2,62 lik bir büyüme öngörülmektedir.

-Niğde Bor fabrikası için sunulan izahnamede toplam kapasitenin 50.000 ton domates turşusu yanında 131.000 ton da dondurulmuş gıda ürünü imalatı ile birlikte yaklaşık 200.000 ton olacağı öngörülmüştür.Bu anlamda dondurulmuş gıda sektörü açısından Şirket bir potansiyel olacağını düşünüyor.

-Bundan dolayı da dondurulmuş gıda sektörünü de inceledim ve hem yurt içi hem de ihracat için artan bir potansiyel olduğunu,sektörün geçen yıl %48 büyüdüğünü,ilk 3 aylık ihracatın da(Dondurulmuş domates ve patates olarak)sırasıyla %63 ve %44 arttığını notlarıma kaydettim.

-Konserve ve dondurulmuş gıda sektörü Şirketlerinden Penguen Gıda A.Ş Y.K.B nını az önce televizyondan izledim.İhracat artışı ve potansiyelinden çok memnun,Kilosunu 6-7 liraya malettiğimiz biberi közleyerek 1-2 euro lara sattıklarını anlatırken de çok heyecanlıydı.

-Bu ay sonu açıklanacak olan Nisan ihracat verilerini de 2.çeyrek başlangıcı olarak takip edip ayrıntılı olarak analiz ederek sizlerle paylaşırım ve önümüzü daha rahat görebiliriz böylece.Saygılarımla.

Arkadaşlar,bu anlattıklarım sadece kendi analiz ve beklentilerim olup ASLA AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

-
    Tesekkürler paylaşımlarınız çok bilgilendirici.

Tacirler ne yapıyor mal mı bunlar 800 k sattı hayvan herif

Bir dost

6. Bu endexte bile çılgınca mal sattılar. Neden satarlar anlamak zor!? Aklıma 2 ihtimal geliyor, yaa satış yapılıyor gibi gösterip bizleri dökmeye çalıyorlar yada bedelli hazırlığı yapılıyor.

Sıkıntı yok benim açımdan, tukaş karlı ve ucuz bir şirket. Potansiyelide malum. Tek sıkıntı patronu borsacı. Burdan 5 lirayada verebilir 50 de yapabilir.

Güzel şirket, zor bir patron vesselam.

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bu endexte bile çılgınca mal sattılar. Neden satarlar anlamak zor!? Aklıma 2 ihtimal geliyor, yaa satış yapılıyor gibi gösterip bizleri dökmeye çalıyorlar yada bedelli hazırlığı yapılıyor.

Sıkıntı yok benim açımdan, tukaş karlı ve ucuz bir şirket. Potansiyelide malum. Tek sıkıntı patronu borsacı. Burdan 5 lirayada verebilir 50 de yapabilir.

Güzel şirket, zor bir patron vesselam.
    Sayın Maharaj,
    Şirketin poransiyeline bakıyorum, yakında devreye girecek Niğde Bor tesisine bakıyorum, şirketin ve markasının piyasadaki olumlu algısına bakıyorum, piyasa değerine bakıyorum hiç bir soru işareti yok. Şirket ihracat yoluyla pazar çeşitlendirmesine de gitmiş. Hepsi mis gibi. Geriye tek soru işareti patron kalıyor. Hayırlısı artık. YTD

SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

https://www.kanalben.com/ekonomi/kor...k-h597386.html

Sayfa 522/831 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz