-
Valla Reha Bey ben de Ukrayna Rusya meselesinde buğdayın aslında soğuğu sevdiğini öğrendim, hep tersini düşünürdüm, sanki sıcağı seviyor gibi gelirdi, onların buğday bizden çok daha kaliteliymiş.
Hep eski dönemlerle bu dönemler mukayese ediliyor da, misal borsayı çözmek için, çok farklı denklemler. Eskiden gıda ucuzdu yaw, karpuzu dururduk yol boyunda bagajı full doldururduk, salça mesela biber domates çuvalla alınır yapılırdı, domates pembesi 20, pembe ayağına satılanı 12...eskisine göre düşünsek 3-5 TL olması lazım...
Mesela yukarıdaki örnek, MB rezervi 7 M den 3 M ye düşmüş, e tamam işte %50 düşmüş, %50 si duruyor, şimdi %50 si dursaydı kaç para yapacaktı.
Ya da yabancı...2000 de dolar şahlanmış en tepeden dalmış TL ye, adamın dolara dönüşü garantili tepeden girmiş, şimdi 16,5 dan girse TL ye dönse, borsayı kaldırsa, kaç TL kurdan geri çıkacak...adam çıkarken dolar bazında kar etmem lazımı hesaplıyor..kaldır doları 30 TL ye belki gireceği varsa girer bu kurdan nasıl girsin...
Gibi gibi...eski dönemler parasal genişleme mi vardı, kooperatife girip, ya da para biriktirip ev alıyordu millet, şimdi herkes borçlu sistem borçlu..yani azdan az çoktan çok gitmesi meselesi...Eskiden özelleştirme geliri diye 100-150 milyar dolar havadan parayı kasada buldu iktidar, şimdi meteliğe kurşun....çok farklı denklemler...
Kaçtım arkadaşlar...saygılar..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri