Tuclk’te ilk yazınız bu sene Nisan’da gözüküyor. Tuclk de bir ara çok popülerdi ama o bedelli açıklamadan önceydi. (Bedelliyi en azından şimdilik iptal ettiklerini biliyorum.) Yani Tuclk de yazdıklarınız keşke hisse 20 üzerine attığında yazsaydınız, Tuclk için 13-14 rakamları özellikle mevcut durumda oldukça ucuz ama patron orada kötü sınav verdi. Gsdho da bu aralar çok popüler değil, onun popülerliği 21 Aralık öncesiydi. (Bu sene tekrardan popüler olacağını düşünüyorum.) Twitter’da birisinin paylaşımını görmüştüm, Azrail önce Tuclk’e sonra Gsdho’ya geldi ve şimdi Alark’a gelecek diye görsel paylaşmıştı. (Galiba paylaşan kişi, kaynak bazlı tavan fiyat nedeniyle Alark’ın büyük zarara uğrayacağını sanıyordu.) Yani spek olayı aklıma gelmedi desem yalan olur ama diğer ihtimal de o görseli paylaşan kişi gibi biri olmanızdı. Tabi ki herkesin kendi tercihi ama sadece iki başlığa yazıp ikisinde de olumsuz yazılması bana garip geliyor. Ayrıca hisseler sürekli yükselip sürekli düşmez. Bir hisse düzeltme yaparken, düzeltmesini bitirmiş başka bir hissenin ise çok kazandırması birini iyi diğerini kötü yapmaz. Hatta genel olarak bir hissenin çok kazandırması onu iyi yapmaz. Eğer öyle olsaydı hepimiz Hektaş, Sasa alırdık. Bununla birlikte sizin ilk yazınızdan itibaren hisse %6-7 düştü. Ne hisse tavanda iken ne de tavan sonrası 5 civarında iken yazınız olmadı. Ne de hisse 21 Aralık öncesinde gerçekten herkesin dilinde iken ve 4 civarında iken yazınız olmadı. Şunu da belirteyim, bu hisselere ek olarak beğendiğiniz güzel hisselerde de paylaşım yaparsanız belki genel olarak etkiniz daha iyi olabilir. Ben mesela hangi hissenin neyini beğendiğinizi gerçekten okumak isterim.

Benim ne işim olur spekle mpekle…
Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri