Sayfa 570/1312 İlkİlk ... 704705205605685695705715725806206701070 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,553 - 4,560 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    1,5 yıldır evi satamayan bu kendini akıllı sanan vatandaş evin fiyatını 1,850'den 2,250'ye çıkarmış şimdi de 1,5 yılda 635 bin'den 2,250'ye. çok güzel bir simülasyonun içinde yaşıyoruz. yalnız bu simülasyonda dolar kuru üzerindeki kontrol kaybolmaya başlamak üzere. o yüzden bu işin sonu 40'larda bir dolar kuru ve kaçınılmaz yüksek bir faiz artışı ve resesyon.
    Benim sitede dairesine geçen yıl bu vakitler 1,5 milyon isteyen adam bu yıl 5,5 milyon istiyor. 1,5 milyon istediği zaman 1 milyona verirsen gelip bakayım diye yazmıştım uygulama üzerinden, git Esenyurtta bak, orada bırakırlar diye yazıp beni engellemişti, hala alıcı arıyor, satamadıkça da fiyatı organize bir şekilde yükseltiyorlar.

2. Bahsettiğiniz yazı, fey değil, "fek" yazısı. Bilgilerinize,

Alıntı Originally Posted by Yatirmci Yazıyı Oku
    ben de 1 aydır ev almak için uğraşıyorum Halkbank'tan illallah ettim bir daha kapısından içeri girmem.
    Normalde alacağınız evin üzerinde ev sahibine ait konut kredisi varsa bankalar arası Fey yazısı dedikleri bir yazı ile tapu devrinde ipoteği kaldırıyorlar. Ancak sevgili Halkbank Ticari ipoteğin Fey yazısını kabul etmiyor ve kredi vermiyor. Bu yüzden kaporam yandı.
    Bu uygulama bankadan bankaya değişiyormuş. Özel bankalar Ticari Krediye ait fey yazısını kabul ediyor dediler.
    Ev alırken tapu üzerinden hangi ipotekler var, bunları kendi bankanız kabul ediyor mu diye iyice araştırın öyle yola devam edin.

3. Yıllık ödenen belediye vergisinin 2 katını geçemeyecek kira bedelleri demiş bakan kurum

Bu doğruysa kimse evini kiraya vermez emlak vergisi 150 tl veren 300 tl kiracıya verecek sanırım .

Öyle kiracı veren olacaksa hemen tüm mülkleri satmak lazım

4. Kaynak : Muhteşem organınız sanırım (her zamanki gibi)

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yıllık ödenen belediye vergisinin 2 katını geçemeyecek kira bedelleri demiş bakan kurum

Bu doğruysa kimse evini kiraya vermez emlak vergisi 150 tl veren 300 tl kiracıya verecek sanırım .

Öyle kiracı veren olacaksa hemen tüm mülkleri satmak lazım

5. Smile

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Kaynak : Muhteşem organınız sanırım (her zamanki gibi)
    Sizinki orası kaynak sanırım karıştırdınız galiba .:

Bugün konuk olduğu programda söylemiş rayiç bedelin 20 yıllık karşılığına kira maksimum olması lazım demiş ,

Sosyal medyada gündem olmuş biraz takip etseniz haberiniz olurdu .

https://www.birgun.net/haber/bakan-k...degiliz-389358

6.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Son 1 haftayı okudum. Korkunç şeyler yazılmış.
    Ev konusundaki görüşümde yanıldım.
    Normalde yatırım için ev almaya karşıyım ama ev sahiplerine karşı bu kadar kin korkunç. Gelinen durumun sorumlusu kesinlikle ev sahipleri değil. Durumun sorumlusu olanlardan çözüm bekleniyor. İşin ilginci bu çözümü her iki tarafta bekliyor.
    Ben bıraktım, artık anlatmaya çalışmıyorum. Sorunun kaynağından sorunu çözmesi bekleniyor. Adamların ara ara vatandaşın gazını alma söylemlerini de çözüm için uğraşıyorlar sanıyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Sizinki orası kaynak sanırım karıştırdınız galiba .:

Bugün konuk olduğu programda söylemiş rayiç bedelin 20 yıllık karşılığına kira maksimum olması lazım demiş ,

Sosyal medyada gündem olmuş biraz takip etseniz haberiniz olurdu .

https://www.birgun.net/haber/bakan-k...degiliz-389358
    Yukarıda yazdığınla bu yazının ne alakası var.

Hayır mevzu nedir, anlamıyorum. Rayiç bedel tespiti konusunu 5 yıldan 10 yıla çıkarsınlar. Artışlar da ort. tüfe artışından fazla olamaz kuralını adam gibi işletsinler sorun kalmaz.

Bu kadar kolayca ve nispeten hakkaniyet çerçevesinde çözülebilir problem...ama 4 bakanlık bir araya gelmiş, çalışıyorlarmış, vır vır da vır vır....amaç çözüm bulmak değil zaten.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Belediye vergisi rayiçin 1000 de 2 sidir.

Rayiçin 240 da birine kira bedeli olmalı denmiş maksimum haber sitelerinde .

Oda o sebeple misal 300 bin tl rayiç olan yer 600 tl vergi öderken 1250 tl kira alabilir .

Herkes buna göre hesaplıyor diye hesapladım diğer emlak vergisi iki katı kolay olsun diye demiştim .

Rayiç denilen şey belediyenin belirlediği emlak bedeli değil mi

Başka bir rayiç bedeli var mı bilmediğimiz

Sayfa 570/1312 İlkİlk ... 704705205605685695705715725806206701070 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •