Sayfa 6895/7020 İlkİlk ... 5895639567956845688568936894689568966897690569456995 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,153 - 55,160 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Capuccino ve bitter çikolatamı aldım geldim

(Çok methettiler Alman çikolatası dediler ama vasat. Ya da benim damak tadım buradaki lezzetlere alıştı..)

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    “ Birbirimize, hemen deli gibi, sakarca, utanmazca, istiraplar icinde asik olduk; umutsuzca diye de eklemeliyim, cunku birbirimize sahip olmak icin duydugumuz delicesine karsilikli arzu ancak birbirimize bedenimizin ve ruhumuzun son zerresine kadar sahip olmak, birbirimizin icinde erimekle doyacak gibiydi. Ama iste ayaktakimindan cocuklarin bile bulmayi becerebilecekleri turden bir ciftlesme firsati bulamaz durumdaydik. “
    Hep öyle oluyor

" Insanin asil dogum yeri, kendisine ilk kez akillica baktigi yerdir; benim ilk anayurdum kitaplar olmustur. / The true birthplace is that wherein for the first time one looks intelligently upon oneself; my first homelands have been books. " Marguerite Yourcenar / Hadrianus'un Anilari / Memorie di Adriano
    Gözlerim doldu. İnsanın kendi doğumuna şahit olması harika birşey

Ispanyol sair roman ve oyun yazari Miguel de Cervantes Saavedra'nin olum yildonumu ( 23 Nisan 1616 )

" Her guzellik asik etmez; bazilarina bakmaktan hoslanilir ama istek uyandirmazlar; her guzellik asik etse, istek uyandirsa, kalpler karmakarisik olur, yolunu sasirir, nerede duracaklarini bilemezlerdi; cunku sayisiz guzel insan oldugundan, istekler de sayisiz olurdu. Oysa derler ki, gercek ask bolunmez, kendiliginden olur, zorla olmaz. " Don Quijote
    Kendi kontrolünün dışında sanki ilahi bir eşleştirilme yapılmış gibi

Romantik donemin onde gelen sairlerinden Ingiliz William Wordsworth'un olum yildonumu ( 23 Nisan 1850 )

Dolastim yalniz bir bulut gibi havada suzulen
    Vadilerin ve tepelerin uzerinden,
    Gordugum zaman toplanmis aniden,
    Bir kalabalik, altin nergis ciceklerinden;
    Golun yaninda, agaclarin altinda,
    Cirpinarak meltemde danseden.
    Yildizlar gibi devamli parlayan
    Ve samanyolunda goz kirpan,
    Hic bitmeyen bir sirada uzandilar
    Bir koyun sinirinda yanisira dizilerek:
    On bin tanesini gordum bir bakista,
    Kafasini sallayan neseli bir dansta.
    Dalgalar dansetti onlarin yaninda; fakat onlar
    Coskunlukta parlayan dalgalardan ustun ciktilar:
    Bir sair keyiften baska bir sey duyamazdi
    Boyle sen bir beraberlikten:
    Gozumu diktim baktim "baktim" fakat az dusundum
    Bana ne zenginlik getirdigini bu gosterinin:
    Cunku SIK SIK, yatarken kanapemin Uzerinde
    Bos ve dalgin bir ruh haliyle,
    Geri parliyorlar o ice donuk gozun uzerinde
    Ki mutlulugudur yalnizligin;
    Ve sonra kalbim doluyor zevkle,
    Ve dans ediyor nergis cicekleriyle.
    Şu an ben de nergis çiçekleriyle dans ediyorum resmen

Canlılıkla çevrili etrafımız

Osmanli doneminde Ingiltere tarafindan Istanbul'a elci olarak atanan Edward Wortley Montagu'nun esi, Ingiliz yazar Lady Mary Wortley Montagu'nun dogum yildonumu ( 15 Mayis 1689 )

" Turk kadinlarinin en buyuk susu Turk oluslaridir. Onlar suslenmek icin elmas veya zumrut takinmiyorlar, belki uzerilerinde tasidiklari o taslari suslemis ve kiymetlendirmis oluyorlar. Cunku her Turk kadini canli bir inci ve paha bicilmez bir pirlantadir. "
    Türk kadını için söylediklerine değil (çünkü her kadın değerlidir) ama cümlede geçen üzerilerinde taşıdıkları taşları kıymetlendirmiş oluyorlar sözü çok ama çok hoşuma gitti. Müthiş bir bakış açısı.

İyi ki doğdun Ladyim..

Fransiz ressam Jean-Baptiste Marie Pierre'in olum yildonumu ( 15 Mayis 1789 )

Vieil Homme dans une cuisine, 1742 ( Saint-Pétersbourg, musée de l'Ermitage )

Resme baktığımda gördüğüm herkesin bir yaşamı var. Hayatta ne konumda olursa olsunlar.. Ve çok değerli.

Italyan ressam Giovanni Battista Ciolina'nin dogum yildonumu ( 15 Mayis 1870 )

Ritorno dall’alpe, 1920

Çok beğendim. Bilgisayarımın yeni arka planı

Sayfa 6895/7020 İlkİlk ... 5895639567956845688568936894689568966897690569456995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •