Sayfa 899/994 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909949 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,185 - 7,192 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Gelişmeler var Ümit verici ancak enflasyon ve dolar karşısında yeniliyoruz. Dolar bazında 60 dolarlardan 25-26 dolarlara gelmiş. Alırken Tüpraş ve otokar arasında gidip gelmiştim, gelinen noktada Tüpraş son atağıyla farkı bir hayli açtı. Öte yandan Otokarın hareketlenmesi çok cılız, haftalık kuvvetli bir alış ben ne yazık ki göremiyorum. Holdingden de geri alım olmayınca hisse fiyatı istenilen düzeye ulaşamıyor
    Dolar karşısında birçok hisse yeniliyor şu anda maalesef.

Otokarda uzun vade hissedar olanlar daha iyi bilir ama Otokar ihale siparişleri odaklı bir firma olduğu için ve bu siparişlerde zamana yayılı olduğu için hisse fiyatına etkisi hemen olmuyor sanırım. Biraz da eskiden yüksek FK ile fiyatlanıyormuş sanırım.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

2. nasıl kötü bir adamın elinde bu hisse, 35.mil $ ihale.al Nisan da ihracat verileri.rekor düzeyde olsun. adeta can çekiştiriyor

3. Ethem sancakın fermanı imzalanmış gibi gözüküyor
    Dün haberlerde temeli 2019 da atışan fabrikanın iptal edildiği söyleniyordu
    Bugün de Arifiye’nin tekrar devlete geçeceği söyleniyor
    Bu adamın tankı yapamayacagını nihayet anladılar galiba, zaten sözleşme gereklerinide yerine getiremedi, şimdiye çoktan fesih edilmesi gerekiyordu
    Yukarda yazdıklarım doğru çıkarsa hisse 1000 TL ye doğru gidebilir
    Otokar

Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Ethem sancakın fermanı imzalanmış gibi gözüküyor
    Dün haberlerde temeli 2019 da atışan fabrikanın iptal edildiği söyleniyordu
    Bugün de Arifiye’nin tekrar devlete geçeceği söyleniyor
    Bu adamın tankı yapamayacagını nihayet anladılar galiba, zaten sözleşme gereklerinide yerine getiremedi, şimdiye çoktan fesih edilmesi gerekiyordu
    Yukarda yazdıklarım doğru çıkarsa hisse 1000 TL ye doğru gidebilir
    Otokar
    Üstad, ortada Ethem Sancak kalmadı zaten. Sancak ve Öztürk aileleri paylarını Tosyalı Holding'e devrettiler. Tosyalı Holding de Arifiye'deki teşvikli arsayı satıyor veya devlete geçecek tekrar. Altay tankına Güney Kore'den tedarik edilen motorun entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Dua edelim de Kasım'da erken seçim olsun. Hem ülke hem ekonomi düzlüğe çıkar.

5.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Üstad, ortada Ethem Sancak kalmadı zaten. Sancak ve Öztürk aileleri paylarını Tosyalı Holding'e devrettiler. Tosyalı Holding de Arifiye'deki teşvikli arsayı satıyor veya devlete geçecek tekrar. Altay tankına Güney Kore'den tedarik edilen motorun entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Dua edelim de Kasım'da erken seçim olsun. Hem ülke hem ekonomi düzlüğe çıkar.
    Bu gidişle elimizde hazır motor ve şanzıman da olsa işin içinde Otokar olmadan tankın üretilabileceğine inanmıyorum. Sancaklar'la imkanı yoktu zaten. Bu anlaşılınca iş Tosyalı'ya devredildi. Tosyalı'nın bu işin içine kendi isteğiyle gireceğini sanmıyorum. Tosya'lının bu işin içinden çıkabilmesinin tek yolu Otokar'la işbirliği yapmaktır, bunun da farkında olduklarını düşünüyorum. Bu iş döner dolaşır Tosyalı-Otokar ortak üretimine döner ve rasyonel bir hale gelir. Adalet yerini bulur ve ülke de sonunda MBT'sine kavuşur inşaallah.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi, duyum vs. değildir. Şahsi analizim ve ülke menfaati için temennimdir.

SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım tavsiyesi değildir.

6. Ülke menfaatlerinin ikinci planda tutulması ne kadar acı. Bu kadar emek verilmiş Ar-Ge yapılmış, hızlıca üretime sokabilecek durumda iken sancak Tosyalı vs işi sürüncemede bırakmak! Diyecek söz bulamıyorum. 4 yıl geçti, hala bir ilerleme yok. Umarım yapılan bu hatadan ülke menfaati doğrultusunda vazgeçilir ya da sn Taurus un dediği gibi ara bir çözüm üretilir.

Sayfa 899/994 İlkİlk ... 399799849889897898899900901909949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •