Sayfa 460/1000 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: Vıop XLI

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Harf inkılabı YAPILINCA,DİNDAR-MUHAFAZAKAR kesim ,gavur alfabesi diyerek okumamış ve bu geniş-boş kadroları sekuler kesim doldurmuştur. TOPLUMUN %30 U TÜM KADROLARA TALİP OLMUŞ.(1970 ve öncesine kadar)..o zaman okul kazananların nasıl kazandığını araştırın.

.
    Kimse bir gecede cahil kalmadı,
    Onlar zaten harf devrimi öncesi de cahildi.
    Muhafazakarlığına kimsenin laf edemeyeceği Taha Akyol'un makalesi
    https://www.karar.com/yazarlar/taha-...-devrimi-11898
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-255775h.htm

hem Osmanlıca hem latince okur yazar olan büyükbabama Allahtan rahmet

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Başıma bir şey gelir diye, sildim

ben kaçar.

3. Latin harrfleri ve metrik sistem öğrenmesi daha kolay. Çocukken kuran kursuna gitmiştim, halen de arada bakıyorum, Arap harflerini öğrenemedim. Yeni geometri terimleri vs de kolay. Eski sistem olsa bu adamın kafası çalışmıyor diyeceklerdi belki.

Galiba İsrail'de eğitim sistemi özellikle zormuş, baştan eleme olsun diye yapmış olabilirler.

Dün Türkiye'de 6 milyon kişi üniversitelerde kayıtlı dediler ama YÖK istatistiklerine göre 8 milyondan fazla üniveriste öğrencisi gözüküyor.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Çocukken 3 yıl hocaya gittik ama muzipliğimizden ARAP alfabesini Öğrenemedik.sürekli kaçardık.

Ama 17 yaşımda bir ayda öğrendim.2 çocuğuma da 10 yaşlarındayken ben öğrettim.Hem de 4 haftada.Daha önce de pek çok çoçuğa öğrettim. Motive olursan bir ayda öğrenilir.Ama yaşın küçük olması avantaj...Serilik için süreklilik ve okumak lazım.

Arap alfabesinin kolay olduğunu düşünüyorum.Yazma işini bilmiyorum.ama uğraşan arkadaşlarım var. güzel yazıyorlar.Ben yazmaya ihtiyaç duymadım.

Halk, travma geçirdi.Yarın ÇİNCEYE geçsek nasıl bir duygu?..Tüm 1.000 yıllık edebiyat-sanat-tarihe ulaşmanın zorluğu...

Bana kimse,ilkokulda söylendiği gibi:ARAP ALFABESİ ZORMUŞ,LATİN KOLAY...
    Onun için geçtik... demesin..Uzak doğu ülkelerindeki en zorlu alfabe ile bile medeniyet kuranlar var.

üstelik Arap alfabesi KUR'AN alfabesi olduğundan ve bazı harfler eklenerek OSMANLICA rahat öğrenildiğinden ,teşvik edici olmuştur.

Üniversite denilen olaya bakarsan zaten 1920 de okuyan kesim tüm dünyada o kadar azdır ki...Bence cahillik okuma yazma da değildir..İRFANDAN YOKSUN OLUŞTUR.Hayattan tecrübe alamamaktır.

Olan olmuş....nereden geldik buraya yahu..
    Son düzenleme : ABKA; 02-06-2022 saat: 21:55.

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    CRFSA...fransa+sabancı ortaklı...UZUN VADE İÇİN ALIYORUM...

Düşen,mali durumu sorunlu hisse batabilir.(bımeks)..ama güçlü sahipleri varsa eninde sonunda hak ettiği yere geliyor..

20 dolar ile 2 dolar arası hareketi var.Gün olur sıkıntı giderilir.dolar bazlı 10x yapıncaya kadar beklerim...süre sınırsız.

[url=https://www.hizliresim.com/4iagaps]
     Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Sendeki iyi cesaret abka abi, ben o grafike bakınca 2020 yılında tahta operasyon geçirmiş gibi gördüm.
    Çok hızlı bir şekilde tavan tavan gitmiş sonra malı yedire yedire diplemişler. O tahta enaz 10 yıl kendine gelemez diye düşünüyorum, tabi belli olmaz burası borsa ama bana kalırsa vaktine yazık olur.
    memedabi nin hulku gibi olmuş o
    Sayın ABKA sayesinde daha önce para kazandım.
    Operasyon doğru gibi, haberi varsa kendi kararı,
    haberi yoksa para kazanmamıza sebep olana faydamız olsun.
    Operasyonun katalizörü de muhtemelen bu haber
    https://www.dunya.com/sirketler/kana...-haberi-606887

6. Çocukken insan daha kolay öğreniyor, ilgisi yok ise çocukken de öğrenmek zor.

Şimdi yeni fark ediyorum ben kavramsal şeylerden daha iyi anlıyorum, onu da millet anlamıyor o başka.

Atatürk Türk Dil Kurumu'nu kurmuş burada bir eksiklik olduğunu görmüş, mirasını bırakmış ama sanırım işletememişler. Türkçe günlük yaşamda, sohbette iyi, bol miktarda şarkı, türkü, atasözü, şiir var, görünen şeylerin de isimleri var ama felsefe ve din alandaki terimler kavramlar Türkçe'ye kazandırılamamış. Bazı konuları incelerken İngilizce daha iyi oluyor, onlarda 1,5 milyon kelime varmış ve tam olarak o kavrama bir söz uygurmuşlar veya bulmuşlar. Almanca, Latince, Grekçe, Fransızca çok etkilemiş İngilizceyi. Şimdi zaten global bir dil oldu. Din eğitimi ister istemez felsefi kavramları içeriyor, BBHT'de felsefe programı var bazen Almanca veya Arapça kelimeye referrsans veriyor.

Internet gelişince Türkçe de bence zenginleşti, yeni yeni kavramları ben de duyuyorum, ekşi sözlüğe de bakıyorum. Cumhurbaşkanı da prompter sayesinde artık kullanılmayan eski kelimleri canlandırıyor, yoksa o anda o kelime akla gelmez. Duyunca bakıyorum neymiş diye.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7. selamın aleyküm arkadaşlar.

1 extENsioN seviyesine yaklaştı.

VOB YAPMAYIN. KARAMBOLE..

Marjlar Çok geniş.. 50.000 75.000 100.000 PUANLARda borÇLu kalırsınız.. bu işleri bırakın..

XU100_2022-06-02_21-59-20.jpg

8.  Alıntı Originally Posted by Zerominus Yazıyı Oku
    selamın aleyküm arkadaşlar.

1 extENsioN seviyesine yaklaştı.

VOB YAPMAYIN. KARAMBOLE..

Marjlar Çok geniş.. 50.000 75.000 100.000 PUANLARda borÇLu kalırsınız.. bu işleri bırakın..

XU100_2022-06-02_21-59-20.jpg

https://www.hisse.net/topluluk/showt...70#post5951370

Ahan da ..

abi saygılar

https://www.youtube.com/watch?v=qYyLMRdros0

Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 460/1000 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız