Sayfa 259/993 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Saygideger reha gaya beycigim. Bunu bilse bilse sn gaya bilir dedim ve simdi soruyorum. Hani bu forumda kendini gaytan biyikli diye lanse eden ve birazda biyigina sut bulasmis biri varya ondan soz ediyorum. ne ictigini bir turlu ogrenemedim. Sen eski kulagi kesiklerden tecrubeli biri oldugun icin bilirsin diye sey etmistim.

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    20 TL ye kaldırıp, 16 TL ye çakarlar, sadece doları olana derler, KKM ciler vadede bağlı zaten...16 da 6 ay yatay...sen sağ ben selamet..%7-8 verir yıllık..
    eurobond 8 lerde...
    20 de kkm yaparım 20% kurdan çakarım arada fırlarsa da hazine garantisi var....
    en fazla alım makası kaçar. 0,15-20 kuruş
    kim takar 7-8 'bonoyu'.

daha güzel alternatifler de var..
    ama bunların hiç biri 5% faiz gibi basit bir işlemi neden yapamadıklarının/yapmadıklarının gerekçesi değil..
    Memento mori

3.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    dahası neyle ödeyecen o bonoyu, hangi parayla ?
    kırk dedikodu yayıyorsun, hareketi swap eğrisinde/londra faizinde tutmak için..
    e yağni. goy goyla zaman öldürüyor..
    Takla attıracak...bitince vade bi daha...

Kurun kaç olduğunu boşver, 100.000 doların var, ha dolar 20 TL, ha dolar 16 TL...ver 100.000 dolarını sana seneye 107 bin dolar diyecek, seneye de ver gene bana doları bu sefer de %9 faiz diyecek...KKM ile faiz farkı ile alakası yok...onu senden aldığı dolarla piyasayı baskılarken ayarlayacak...bonosunu alan seneye kaç doları olacağını bilecek kur kaç olursa olsun.

Sıradaki yanlış hamle ne diye bakmak lazım...doğru hamle ne diye değil de...

4. 5% referansa faiz vermemene sebep olacak durum var 8+ faizli bono çıkabilir mi ?
    mümkün mü bu ?
    Memento mori

5. Aynı hataları yapan ülkelerin geçmişte kullandığı yöntemler bunlar...aynı yoldan gidiyorlar...bilmiyorum başka ne yapabilirler ne kaldı?

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    .onu senden aldığı dolarla piyasayı baskılarken ayarlayacak...
    e bizim dolarlar kaydi dolar...
    ortada dolar yok ki.. fizikiler kredi olup gitti.. cari açık fiziki..
    DTH dediğin tl uzlaşılı doviz kontratı..
    bilakis adamlarin bana fiziki verme yükümlülüğü var.
    kkm de yükümlülük yok.
    Memento mori

7. Yaw ortada öyle bir TL de yok...her şey kredi borç genişleme...adamlar doları TL gibi genişlettiler işte..

KKM ile amacı zorunlu karşılığı kullanmaktı, hala zorunlu karşılığını kullanamadığı DTH hesapları var onları isteyecek ne kaldı ki başka...

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Aynı hataları yapan ülkelerin geçmişte kullandığı yöntemler bunlar...aynı yoldan gidiyorlar...bilmiyorum başka ne yapabilirler ne kaldı?
    5 puan dahi arttıramıyorsan..
    batılı sıcak para gelmesin diyorsan..
    ama cariyi de kapamıyorsan, alın alabildiğinizi bakın tutuyorum..
    2 senaryo kalır..

önlemde anca polisiyeler kalır..
    mesela
    dayarsın alım satıma kambiyo vergisini
    yurt dışı bireysel kart ödemelerde ek vergi koyarsın her xdolar a +25% tahsilat vergisi
    büfelerin de içinden geçersin, ruhsat iptali yaparsın..

mikmek kolay.. ama hala 5-10% tl faizi neden yemiyor ? tükürük yalama uzmanı hepsi.. yalasana bunu da..
    neden olmuyor ? verilen zarar 5--10% puanın kat ve katı
    Memento mori

Sayfa 259/993 İlkİlk ... 159209249257258259260261269309359759 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •