Originally Posted by
Forza korfez
Yıllar önce hisse araştırma ve incelemesi yaparken Sn.Yalçın'ın Kron analizlerinden çok faydalanmıştım. Hisse henüz 3 liralardaydı. Yıllar içinde 80'leri gördü. 40'tan başlayarak aynı oranda bir yükselişe tanık oluruz umarım yine.��
Şaka bir yana Kron'daki yönetim kurulu değişikliğini ben çok önemsiyorum açıkçası. Bu, sıradan bir yönetim kurulu değişikliği değil. Netaş (ZTE)'den kurtulduk herşeyden önce.
ZTE'nin Netaş'ı almasını da Kront açısından yanlış yorumlamışız o dönemde. Olumlu olur sanmıştım ben de. Çin pazarı, teknoloji transferi gerekçeleriyle olumlu bakmıştım. Tam tersi oldu. Bırakın yeni pazarı, elindeki işlerden de oldu Kron.
GTE (ZTE ortaklığının payı olabilir, sadece bir tahmin.), Katar stadları, İstanbul havalimanı, akıllı stadyumlar, şehir hastaneleri işleri hep ZTE yüzünden kaybedildi bence. Avrupa ve Amerika pazarında kayda değer bir ilerleme sağlanamamasının gerekçesinin Çinli ortağa sahip olunması ihtimali de çok yüksek. Ayrıca Çin ya da Çin'in hakim olduğu pazarlardan bildiğimiz tek bir iş alınamadı.
Şu an anlıyoruz ki ZTE Kron'u büyüterek %10 ortaklığı sayesinde para kazanmak için değil o yüzde % 10'luk ortaklığı kullanarak şirketi baskılamak için almış o hisseleri resmen.
Öyle şeyler oldu ki inanmak mümkün değil. Akıllı stadyumlar, İstanbul Havalimanı ve şehir hastaneleri işlerini aldı Netaş. Kron'un alt yüklenici olacağından emin olarak mail attım şirkete. Netaş'la böyle bir anlaşma ya da satış olmadığını söylediler. İnanamadım. Netaş kendi sitesine de "siber güvenlik ürünleri uluslararası çözüm ortaklarımızca sağlanmaktadır" yazdı. Türk stadyumu, Türk hastanesi, Türk havalimanı, Türk Netaş, Türk Kron ama uluslararası çözüm ortağı. Neyse iyi oldu Netaş'tan kurtulduğumuz.
Yönetim kurulu değişikliğine dönersek.. Futbol futbolcuyla oynanır. Vizyon sahibi bir ekibiniz varsa şirketin kısa sürede bir dünya devi olması mümkündür. Hele ki teknoloji alanında.
Geçen videolarını izlediğimiz satış müdürünü ben yeterli bulmadım açıkçası. Dışardan hobi olarak çalışıyor gibi Kron'da. Biz daha çok şey biliyor olabiliriz şirketle ilgili. Kron hakkında konuşurken, çalışanı olduğu şirketten değil de başka şirketten bahsediyor gibi. Birkaç ürünle ilgili notlar almış, sürekli ondan bahsediyor. Bir de örnek bulmuş, arabanın emniyet kemeri...�� Bu kadar mı temel seviyedeyiz? Yahu siber güvenliğin ne olduğunu bilmeyen adam ne hissesini alır, ne teknoloji videosu izler. Kendisi üzerinden şirketle ilgili de umutsuzluğa kapılmıştım. Neyse umarım yanılıyorumdur.
Ancak yeni yönetim kuruluyla ilgili de çok umutluyum. Vizyon sahibi ve kariyerli isimler. Sn.Lütfi Yenel'in de akrabaları sanırım. Borsada aile şirketlerini sevmem pek. Ama burada durum farklı gibi görünüyor. Hayırlı olur umarım.
Yer İmleri