Sayfa 539/831 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 6646 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

Tukaş Oyak bünyesinde iken sürekli zarar ediyordu. Tukaş sermayesini tüketmiş teknik iflas durumuna düşmüştü. Oyak sermaye avansları vererek Tukaş’ı ayakta tutuyordu. Sonunda Okullu karseşlere sattı da kurtuldu...
    Okullu kardeşler Tukaş’ı aldıktan sonra tahsisli bedelli sermaye artışı yapıp şirket kasasına yüklüce para koydular. Şirkette yapısal değişiklikler yaptılar. Şirketi kar ettirmeye başladılar. Bu arada devlet teşvikleri de alarak şirketi büyütmeye başladılar. Oyak bünyesinde zarar eden şirket ayağa kalktı. İş bilenin kılıç kuşananin. Gerçekte Okullu kardeşleri takdir etmek lazım. Ancak bu arada yanlış bir iş yaptılar. Şirketin %11 hissesini, ortak alma görüntüsü ile Galip Özdemir’e devredip, G.Özdemir üzerinden küçük yatırımcıya kitlediler. Bütün yaptıkları iyi işlere çamur bulaştırdılar.....
    O zamandan bu yana topik sessizdi. Son zamanlarda canlandı/canlandırıldı...
    Acaba yine bir kitleme operasyonu mu var acaba diye insanın aklına geliyor. Güven sarsılınca böyle oluyor ne yazık ki...

https://www.hurriyet.com.tr/amp/ekon...-oldu-40794281

O yıllarda Okullu ların şiddetle nakite ihtiyaçları vardı,bir takım operasyonlar oldu,çoğu kişiler ceza aldı.
    Şirket in durumu şimdi iyi,bilanço mükemmel,şirket düzgün iken böyle bir şeye girişmeleri,kendi ayaklarına kurşun sıkmak olur,yeni fabrika ile birlikte yıllık 2.5 milyar kar edecek şirketin bundan sonra bu tür oyunlara kalkışacağını düşünmüyorum.

3. Hissenette aktif yada çalıdibinden takip edenler eski duayen Pascal ı bilir.DOAS ve ASUZU konusunda büyüme analizi yapar niye fiyatlamadığını konuşurduk.Değerli arkadaşlarım sabır Borsada hepimiz için zor bir meziyet.Dolar bazlı özsermayesi kadar ciro yapan..ve dolar bazlı net karda %20 patikasında olan şirketi temel analiz ile sectiysek teknik analiz ve trend takibine yoğunlaşmamız gerekiyor.Aylık grafikte 8.39 Sonrası 9.81 direnci üzerinde..12.16 direnci için güç topluyor..Eski 12 üzeri maliyeti olanların sabırla cok üzerinde marjlara ulaşmasını temenni ediyor..Saygılar sunuyorum.TUKAS ve benzeri trende olan hissellerin grafik olarak aylık takibinde fayda görüyorum.Sahsi düşüncemdir.Kesinlikle tavsiye değildir.

İrfan Donat: Oyak Grubundan önümüzdeki dönemde yeni yatırım ve satın alma haberleri duyabilir miyiz?

Aslıhan Döğer: Çok net söyleyeyim... Duyabiliriz. Bu sektörün öneminden bahsettim, dünyanın değişen paradigmaları var. Genel Müdürümüz, 2016 yılından beri "yalnızca tarımda değil gıdada da olalım" diyor. "Diğer ülkelerle rekabet etmek için markaları kullanalım" diyor. Biz, gıda alanı ile çok ilgiliyiz, fırsatları kolluyoruz. İnşallah yeni niyetlerle, inisiyatiflerle tekrar birlikte konuşuyor oluruz.

Oyak,sağrayı aldıktan sonra,gıda sektörünün önemini anlamış,bu sektöre tekrar adım atmıştı,tukaş yönetimi de ortaklık ve diğer stratejik karar aldıktan sonra,acaba tekrar tukaşı geri almaya çalışır mı?

Oyak tukaşı satmamış mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum?

Robot Süpürgemden hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tavsiye vermek haddime değildir, yazdıklarım sadece beni bağlar..
    'Başkasının çıkardığı yerden inemezsin, düşersin!'

Sattı,doğrudur,ama kıymetini bilemedik,altın yumurtlayan tavuğu sattık deyip dizlerini dövebilir mi?
    Ayni sabancıların sasayı sattıktan sonra kafalarını duvara vurdukları gibi
    Bu işler ticaret işidir,değerini verirlerse kim satmaz,futboldada böyle değil mi?

Oyak bir şirket alacaksa borsaya kote olmuş gıda şirketi alır mı? Olabilir... Sattığını geri alır mı? O da olabilir tabii. Dediğiniz gibi ticaret işi. Ancak şahsi görüşüm oyak'ın yurt dışı hamle yapması yönünde.. Türki cumhuriyetler yüksek olasılık görünüyor. Umarım her şey gönlünüzce olur.
    Syglr

Robot Süpürgemden hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tavsiye vermek haddime değildir, yazdıklarım sadece beni bağlar..
    'Başkasının çıkardığı yerden inemezsin, düşersin!'

Sayfa 539/831 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •