Sayfa 669/1000 İlkİlk ... 169569619659667668669670671679719769 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,345 - 5,352 arası.

Konu: Vıop XLI

1. SPK da bazı karar açıklamış, yurt dışına ihraç edilecek hisse senetleri için kayıt ücreti indirimli olacak dendi.

Bedelli sermaye yapanlara %1 devlet katkısı dense çok ilginç olurdu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Yarım bardak suyu öteki bardağa boşaltıp duruyorlar.. canlı lazım kardeşim. Getir 400 milyar doları dışarıdan. Dolar lazım bolcanak ya da petrolü elli dolara indir. Bu ülkeye canlı, akışkan, sıcak sıcak döviz lazim. Ekonomide çark döner her daim yeter ki sermaye gelsin. Milletin cebine elini attikca sıkıntı yaratiyorsun.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    Suan nakiy yok piyasalarda birileri topladi. Bizler bankalar uzerinden islem yapiyoruz. Nakit cekmek istediginizde bozuk paralar piyasaya suruluyor.

Dikkatinizi cektimi veya basiniza geldim. Son iki haftadir babkalar 100 luk 200 luk yerine 10 luk 20 lik ve 50 lik veriyor.
    Her taraftan ütülüyoruz, paralar birilerinde toplanıyor olmalı
    mesela coinlerde biriken paraları buharlaştırdılar, borsada para kaptıranların paraları uçtu, vob yapanları zaten saymıyorum, palamız inek gibi sağa sağa vobcu bırakmadı, kur desen aldı başını gidiyor tüm paraları sünger gibi çekiyo,
    o kadar emlak satışı oldu, tektük birikinti paralarda oraya gitti, geri kalanlarda araba aldı bitti,büüüle bi oluşumda
    piyasada dolaşan para kalır mı
    zaten gelen enflasyon, kur artışı, cart curt derken en büyük 200 lük banknotumuz cüccük gibi kaldı, iş görmüyor.
    500 lük banknot basıp piyasaya sürmeleri lazım, olan paralar çarkı döndürmeye yetmiyor
    Hamdım Piştim Yandım

4. Bu arada GES'i küçümsememek lazım.
    Daha ne olduğu belli değil
    Enflasyon+5 puan getirecek denebilir.
    Gelire endeksli olduğu için faiz değil denir.
    Ama süper bononun ismi değiştirilmiş versiyonu olabilir.
    Henüz hiçbir şey belli değil.
    Millet olayı anlamadan yeniden kuru boşa zıplattı.

5.  Alıntı Originally Posted by EmirLondon Yazıyı Oku
    Ges icin getiri oranini bilerek aciklamadilar heralde. Bir gece ansizin ges 3 aylik getiri minimum %15 diyebilirler. Secimden sonra da iptal ederler bu ges isini
    15 haziranda talep toplanacak, o zamana kadar açıklayacaklar ne açıklayacaklarsa... ansızın mansızın açıklanacak bir şey yok ondan sonra...

çok düşük açıklanırsa talep olmaz... çok yüksek açıklanırsa para oraya gider; mevduat çıkışı olmasın diye faizler patlar ekonomi durur vs vs...

o yüzden ne yardan ne serden bir oran açıklanır şu anki tahvil faizinin 3-5 puan üstü en fazla...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

6. TCMB PPK tarihi 23 Haziran 2022
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Her taraftan ütülüyoruz, paralar birilerinde toplanıyor olmalı
    mesela coinlerde biriken paraları buharlaştırdılar, borsada para kaptıranların paraları uçtu, vob yapanları zaten saymıyorum, palamız inek gibi sağa sağa vobcu bırakmadı, kur desen aldı başını gidiyor tüm paraları sünger gibi çekiyo,
    o kadar emlak satışı oldu, tektük birikinti paralarda oraya gitti, geri kalanlarda araba aldı bitti,büüüle bi oluşumda
    piyasada dolaşan para kalır mı
    zaten gelen enflasyon, kur artışı, cart curt derken en büyük 200 lük banknotumuz cüccük gibi kaldı, iş görmüyor.
    500 lük banknot basıp piyasaya sürmeleri lazım, olan paralar çarkı döndürmeye yetmiyor
    500 bastıricaklarda üzerindeki resim konusunda kararsiz kalmış lar

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
    kredi taksitlerindeki kısıtlama bankalara negatif olur bence. %14 ile devletten alıp halka %30 ile para satmak biraz daha zorlaşacak. Biraz da geyik muhabbeti:
    Bitkisel esaslı parasal sıkılaşmamsı bişey olmuş. Şahin görünümlü ama biraz da güvercin bir tutum gibi.
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Sayfa 669/1000 İlkİlk ... 169569619659667668669670671679719769 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •