Geçen TV'de anlattılar.
Öğretmen sınavda öğrencileri kontrol ediyor, bakmış bir çocuğun silgisi yok.
- Oğlum senin silgin yok, sınavda lazım olur, demiş.
Çocuk cevap vermiş,
- Hocam biz Adanalıyıq bizde yanlış olmaz.
Geçen TV'de anlattılar.
Öğretmen sınavda öğrencileri kontrol ediyor, bakmış bir çocuğun silgisi yok.
- Oğlum senin silgin yok, sınavda lazım olur, demiş.
Çocuk cevap vermiş,
- Hocam biz Adanalıyıq bizde yanlış olmaz.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Ariston hocam şahsınız eşref saatlerinde genelde kültür sanat vs paylaşım yapıyor. Açıkçası çok ince duygulara sahipsiniz. Geçen ki çaya daveti bile kaçırdınız unuttuk sanmayın
Gönüller bir olsun.
Burada zaman geçiriyorum ve faydalanıyorum.
Ben yanarsam çok kişiyi de yanımda götürürüm diyenler oluyor.
Benim ki de ben kurtulursam yanımda bir kaç kişiyi götürürüm şeklinde.
Gerçi tanıdığım kişiler hep iyi insanlar, o da var.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Geçen sene 7.07 TL ile depoyu doldurup,izmire gelmiştim..Bursa'dan..
Bu sabah 28.44..(opet)
artış %400 üstü..
Aldığın hisse senedi ne olursa olsun bu kazancı sağlayan yok...
cebimizdeki nakitle aylık %10 üzeri para kazanmalıyız..
Borsadan bu para çıkmaz..
Dün kızıma bu sabah beraber sığacık'ta kahvaltı edelim,bizde dedim.
Bu sabah gelecek.. İzmir'den..gidiş-geliş 300 TL..benzin..
İsyan etmiyorsa bu insanlar,şaşırmalı..
Son düzenleme : keremalkm; 12-06-2022 saat: 08:34.
Başta sn Türkoğlu olmak üzere konuya ilgi duyan dostlara sorum olacak.
Bir süredir Fed ve Ecb oluşan tarihsel enflasyon karşısında faiz artışlarında sınıfta kaldılar.
Bende 2008 sonra oluşan bol likiditenin devasa sorunlara neden olacağını ve Gelişmiş ülkelerin Ülke borçları nedeni ile duvara toslayacaklarını düşünmekte idim.
Bu düşüncelerde iken Dün Sn Jako topikte Sn Devirin Grand Supercycle yazılarını hatırlayın yazınca, gece epeyce o topikteki yazıları okudum.
Sn Devir şuan orada yazmıyor.
Sn Türkoğlu da o zaman topikte aktif yazmış.
Ve şimdi Ağustos 2018 de Sn Devirin bir yazısını buraya koyuyor ve düşşncelerinizi merek ediyorum.
Ve soru olarak da diyorum ki bir senaryo da olsa böyle bir durum oluşursa nasıl tedbir almak lazım.
Ağustos 2018 Sn Devirden
"Hazır bugünkü psikolojiyi hissediyorken 2021 sonrası ne olacağını da yazalım herkesin kafasında canlansın. Borsa endeksi 200 küsürlerden (o gün iki sıfır atılmış olacağı için 2000 küsürlerden de diyebiliriz) aşağı yolculuğuna başladığında 140-150 binlere kadar olumlu ruh hali devam eder oradan nötre döner. Daha aşağılara kaydıkça örneğin 120000 lerde (2021-22 li yıllardan sözediyorum yanlış anlaşılmasın) aşağı yukarı tam da bugünkü pesimist dozajda olacaksınız. Defalarca olan şey gene olacak ve döneceğiz diye düşüneceksiniz. Ama bu kez dönmeyecek.
1.evre 2001 krizi düzeyinde olacak ve olabilecek herşey oldu battık daha fazla ne olabilir diyeceksiniz. Sonra 2.evre başlayacak ve hiç deneyimlemediğiniz ve hayal edemeyeceğiniz bir döneme gireceksiniz (ben de tabi !). Ondan sonrası black mirror dizisi gibi olacak. Dünyada en çok tıklanan internet şiteleri (how to survive) başlıklı siteler olacak. Daha konuşuruz.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada tabii ana mevzu biz değiliz
Abd
Dow
Ve kapitalist düzen duvara toslarken bize olan yansımaları
Ağustos 2018 deki yazılardan alıntı.
Tedbir olarak düşünülecek ilk şey gibi
taraftar:
1986 dan başlayan itkisel bitmediyse ve son 5:C atağı başladıysa 2 yıl yok bir dip daha yapacaksak maksimum 3 sene piyasanın ömrü kalmış..
short larla işi olmayan için, eğer; sizce tepe dönüşünü görürsek altın en mantıklısı dimi sn.devir ?
Devir :
Kesinlikle öyle. Altını ABD tahvilleriyle birlikte değerlendirmek gerek. Tahvil faizleri iki şekilde yükselir. Ya risk iştahı açılır millet tahvilden çıkar riskli varlıklara yönelir. Önümüzdeki dönemde zaten bu olacak. Ancak faiz bu şekilde bir yere kadar yükselir. Tahvil faizlerine asıl ralli yaptıracak olan güvenli varlık algısından çıkmasıdır. Yani hiç kimsenin bilmediği bir dünya. Tepeden ilk düşüş başlayıp mesela 2008'deki kadar ilerlediğinde tahvil faizleri güvenlik gereği çakılır. Altın fırlar. Fakat bu şekilde devam etmez. 1930'lardan beri tecrübe edilmemiş bir boyuta geçildiğinde yani düşüş kesintisiz devam ettiğinde insanlar tahvilleri de satmaya başlarlar ve tahvil faizleri fırlar. Bunun küçük bir provasını 2010'lu yıllarda bazı Avrupa ülkelerinde gördük. Faiz fırlayınca altın önce düşer, sonra yemişim tahvil faizini der ve kaldığı yerden yükselişini sürdürür. Bölüm sonu canavarı çıktığında altınlardan kurtulmak kaydıyla.
Yer İmleri