Sayfa 71/210 İlkİlk ... 2161697071727381121171 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 561 - 568 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    hangi hisseleri teminat kabul etti ? atıyorum akbank vadeli sattınız , spotta da akbank aldınız. bu akbankları teminat kabul ediyor mu ? bir de şu var diyelim teminat tamamlamaya düştü pozisyon , teminattaki hisseleri satacak. işler karışmaz mı
    Teminat gösterilen hisselerin değerini piyasa fiyatına göre güncelliyorlarsa, viopta sattığınız hisseyi teminat gösterirseniz tamamlamaya düşme imkanı olmaz, birbirine eşit olurlar her zaman, teminat derdiniz kalmaz.
    Teoride böyle olur ama gerçekte uygulamada nasıl bilmiyorum.

2. Başka bir detaydan daha bahsedeyim, şimdi siz pozisyon açıp ay sonuna kadar bekliyorsunuz ya, aslında sürekli hem kendi pozisyonunuzu hem de diğerlerini takip etmek lazım, eğer anlık olarak o ay için sizin pozisyonun getirisinin üstüne çıkan başka fırsat çıkarsa mevcut olanı bozup yenisine geçmek gerekir. Burada ekstradan komisyon masrafı olacak tabii, benim komisyon oranlarıma göre %5 ve üstünde yıllık getirisi olan yeni pozisyon çıkarsa mevcudu kapatıp yeniye geçersem kar ediyorum.

Mesela sayın kafkaf'ın robotu anladığım kadarıyla kontrat fiyatı spotun altına düşerse otomatik vade sonunu beklemeden kapatıyor ama robotunu bu yazdığım şekilde değiştirse daha çok kar eder, ben elle kör topal yapmaya çalışıyorum, isgyo ve odas gibi en yüksek arbitrajı verenlerde olduğumdan daha değiştirecek fırsat çıkmadı, gün içinde uygun fiyat oluşuyor olabilir onu da manuel takiple yakalayamıyorum.

3. yapı kredide hesabım vardı uzun süredir, online olarak şubeye gitmeden hisse ve viop hesabı açtım henüz aktive olmadı. Haftaya deneme yapacağım, komisyon ve teminatlar idare ederse zamanla oraya geçeceğim.
    Bir de ihtiyaç kredisine başvurdum onaylandı, krediyi çekip arbitraja basacağım bakalım ne olacak. 24 ay vade %1.7 faiz. Beş altı ay %4 getiri tutturabilirsem kredi faizini karşılıyor sonrası kar.

4. fayis köyünde GES %30 verecek diye bir arkadaş yazmış.

şayet bu ve bunun üstü getiri olursa arbitrajı nasıl etkiler.

tecrübeli arkadaşların fikirlerini alalım.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

5.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    fayis köyünde GES %30 verecek diye bir arkadaş yazmış.

şayet bu ve bunun üstü getiri olursa arbitrajı nasıl etkiler.

tecrübeli arkadaşların fikirlerini alalım.
    Şahsi kanaatim 30 civarında getiriler olur. 2021 den beri "arbitraj piyasa yapıcı robotu" kullanıldığını düşünüyorum (daha önce grafikler atmıştım). Muhtemelen yapı kredi nin robotunun agresif hareketlerini törpülemek için getirdiler bu robotu. Dolayısı ile piyasa yapıcı robot çalıştığı sürece mantıklı getiriler elde edilebilir diye düşünüyorum.
    Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

işler kesat bugün

7. hisseleri virman etmiştik.
    bugünde haziran vadelileri kapatarak
    temmuz vadeli poz. açarak viop kontratlarında taşıma işlemini bitirdik.

bütün poz.larım Gedik de buluştu.
    teminat olarak senetleri gösterdik. ok demişlerdi...

ancak yine nakit TL de teminat için blokaj var.
    ben bu iş den bir şey anlamadım.

tek bir şey değişti,
    iş yatırım tskb kontrat başına 45tl teminat bloke ederken.
    gedik kontrat başına 36 tl bloke etti.

hani senetlerimizi teminat gösterdiğimizde nakit teminata gerek yoktu.?
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    hisseleri virman etmiştik.
    bugünde haziran vadelileri kapatarak
    temmuz vadeli poz. açarak viop kontratlarında taşıma işlemini bitirdik.

bütün poz.larım Gedik de buluştu.
    teminat olarak senetleri gösterdik. ok demişlerdi...

ancak yine nakit TL de teminat için blokaj var.
    ben bu iş den bir şey anlamadım.

tek bir şey değişti,
    iş yatırım tskb kontrat başına 45tl teminat bloke ederken.
    gedik kontrat başına 36 tl bloke etti.

hani senetlerimizi teminat gösterdiğimizde nakit teminata gerek yoktu.?
    Gereken teminatın %50 si nakit olmalı sanırım, daha fazla mı istedi nakit teminat?

Sayfa 71/210 İlkİlk ... 2161697071727381121171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •