Arkadaşlar birde şunu hatirlatmak isterim,
Amerikan s&p500 borsası zirvesi olan 4700 lu rakamlardan aşağı yönelmiş ve bugünkü 3785 seviyesine kadar inmiş. ((Yaklaşık %20 civarinda inmiş.)) Bir onceki pandemi krizinde ise 3300 lerden 2300 lere kadar yaklaşık %30 gibi bir ıniş olmuş ve kisa surede toparlamış.
Şuan ki S&p500 u düşünürsek eğer muhtemelen ayni tarz seneryo olacak bence. Şuan 3780 civarinda olan piyasalarinin onumuzdeki ayda yaklaşık %10 kadar inmesi muhtemel görünüyor, bunu hesaplarsak 3780 civarindan kabataslak 3300 lere kadar inebilir ve orada toparlanma emareleri başlar diye düşünüyorum ama biraz daha zorlarsa eğer 3050 civarını da gorebilir ama ben daha aşağısına gideceğini kesinlikle sanmıyorum. Nasdag borsasi da % lik bakımından bu verilere yakin düşüş seyrediyor anladığım kadarıyla.
Yani kısacası ABD borsalari ayı piyasasina girmiş görünüyor ama toparlanmasi için inecegi seviyede baya yakın gibi görünüyor. Yapacağı kriz hamlesini 2/3 unu gerçekleştirmiş bana göre. Son bir kismi olan 3300-3050 aralığına gitmesi kalmış. Fazla bir şey yok. Yaklaşık 1 ay içinde bu seviyeleri test eder diye düşünüyorum.
Bizim piyasa ile alakası ne derseniz eğer, onlarin piyasası toparlanmaya başlayınca bizim piyasayada ister istemez psikolojik rahatlama yapacaktir bence. Yabanci yatirimci bu kadar bekleme yeter deyip hisselere tekrar girmek isteyecektir. Zaten kendi borsalari rahatlayinca (tahmini 1 ay sonrasinda) bizim hissemizde bilanço aciklamak uzere olacak ve tahmini yer olarak 55-70 araliginda fiyatlarda gezebileceğini düşünüyorum. Bakalim zaman gösterecek bunuda. Umarım yanilmam.
Zaten bizim piyasa şuan enflasyon ve dolar karşısındaki erimesini telafi etmeye çalışıyor bence. Yerli yatirimci da parasinin erimesini istemez ve paranin gidecek pek yeride yok zaten. O yuzden bizim borsamiz,, ABD borsasindan bağımsız hareketler sergiliyor su sıralar benim düşünceme göre.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Yer İmleri