Yatırımlarımın %70 eurobond %18 altın %12 nakit kenardayım. Eurobonlardan gelen kuponlarla altın alacağım vade sonuna kadar cds ler 900 geçerse tekrar alacak nakitimle bekliyorum. Türkiye devleti osmanlının bile dış borcunu ödemiştir. Bende geçen haftalarda sizin gibi endişeleniyordum fakat yatırımcıysam cesaretli olmam lazım diyip daldımbakalım ilerde iyi mi yaptık kötü mü yaptık anlayacağız.
Menderes döneminde ilan edilmişti diye hatırlıyorum ben bir yerde okumuştum
Edit: aynen baktım mahfi eğilmezin yazısında okumuşum hatta osmanlı döneminde bile ilan edilmiş
En mantıklısı şu üfe işini araştırayım ona göre çıkış yapayım vergi yoksa zararı göze alırız deriz 2k dolardan eth aldık elbet 2024 halving sonrası piyasa dönecek kazanılır
Girmeden önce çok araştır..Cds ile ters orantılı ana para kaybedebilirsiniz..Temerrüd riski .iflas riski vs riskler mevcuttur.. En az 3 yıllık eurobond alındığında kar oluşabilir..Banka ve aracı kurum komisyonu vardır.. stopaj yok ancak vergiye tabidir.Beyan edeceksiniz..Şu an fiyatlar düşük yıllık o/o 10 gibi vergi öncesi kar görünüyor.Ancak cds artarsa çıkış anında anapara kaybı olur..Buradaki her yorumu ciddiye almayın cds 700 olursa ben yokum diyenler,cds 850 olunca tekrar alacağım derler...Bence yarın ki fed ve takipeden 2 fed sonrası bankalar minimum (yıllık) o/o 6.50 usd faizi verecekler..hemde sadece 32 gün vadede.((.ben 3 aylık 5,50 (yıllık) oran aldım buğün)). eurobond ihraç fiyatı kuponları ile aynı seviye ye gelecek..bu yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.İstediğin yerden alabilirsi çünkü bu ara çıkış var ancak satmak istersen anında satarsın.kuponlar usd 6 ay da euro yılda 1 kez ödenir...yapmam gerek en önemli konu bankan ile konuş almak istediğin eurobond için sana verilen fiyat için 5 dk sonra satmak istersen kaça alırsınız onu ögren.Ama bunlar kesinlikle yatırım tavsiyesideğildir..oluşabilecek kar veya zarar senin sorumluluğundadır...
Vadem 1-3 yil olsa idi eurobonda bakmazdim.
Yer İmleri