Sayfa 74/210 İlkİlk ... 2464727374757684124174 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 585 - 592 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bu öğreteceğin yol değil. aslında hissenin vadeli fiyatı, hisse fiyatı üzerine piyasa faizi konularak hesaplanıyor. yani nas olmasa , piyasa ekonomisinin çarkları normal işlese faiz enaz % 50 olmalıydı. bu durumda da arbitraj filan olmazdı.
    hocam senin dediğin hesaba göre faizin sıfır olduğu avrupa ülkelerinde isviçre'de falan arbitraj diye birşey mümkün değilmi? yada şöyle sorayım bir gün türkiyede faiz %2-3 olursa arbitraj imkanı olmayacak mı?
    Son düzenleme : friendly_1980; 18-06-2022 saat: 17:53.

2. Farklı bir bakış açısı bakarsak,
    faiz ile haram yerken.
    burada ticaret yaparak helal kazanç elde ediyoruz.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3. Şubat-Mart-Nisan ayları (3 ay) kkm getirisi ile arbitraj getirisi ben de hemen hemen aynı.

Mayıs-haziran-temmuz ayları getirisini ağustos başında görürüz.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam senin dediğin hesaba göre faizin sıfır olduğu avrupa ülkelerinde isviçre'de falan arbitraj diye birşey mümkün değilmi? yada şöyle sorayım bir gün türkiyede faiz %2-3 olursa arbitraj imkanı olmayacak mı?
    arbitraj dediğiniz şey, kısa süreli olarak , ekonomideki ani değişikjlikler esnasında oluşur. yani buradaki gibi sürekli olmaz. buradaki arbitraj değil, piyasadaki gerçek faizdir.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    arbitraj dediğiniz şey, kısa süreli olarak , ekonomideki ani değişikjlikler esnasında oluşur. yani buradaki gibi sürekli olmaz. buradaki arbitraj değil, piyasadaki gerçek faizdir.
    o zaman volatil kaotik bir piyasayı seviyor bu iş esasen..kaotik ortamda zaten döviz uçar. sanki birkaç yıl deneyip dövize karşı başarısını incelemek gerekiyor. döviz bazlı kazanç şansı olsa iyiymiş.

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    sayfanıza ilk kez yazıyorum, gördüğüm kadarıyla insanlar bu işten yıllık %50 kar edebiliyor, getiri güzel de şu an kkm yapan biri aynı parayı hatta daha fazlasını sıfır riskle yattığı yerden kazanıyor zaten. bu sizde rahatsızlık yaratmıyor mu?

bu kur kaosu bittiğinde kkm falan kaldırıldığında(inşallah seçimde bi kurtulursak) ben de bu arbitraj işine el atarım diye düşünüyorum, zira tl mevduat getirisi artık enflasyonun çok altında kaldı, zaten dünya çapında da uzun vadede faizin artık bi geleceği olduğunu düşünmüyorum. çocuklarıma kendi meslekleri dışında birikimlerini artırmanın garantili bi yolunu öğreterek gitmeyi isterim bu dünyadan. idealdata kullanıyorum zaten onun da ekstra avantajı olur.
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Sayın şef doğrusunu yazmış, aslında bu yaptığımızın adı tam olarak arbitraj değil, aylık gerçek piyasa faizi daha doğru bir tanım, bir de bazı şirketlerde spekülasyon, şortçu sıkıştırma vb. işler yapılırken oluşan dengesizlikten doğan fırsatlar ekstra kazanca neden oluyor. Böyle bir imkanın uzun süreli olacağı da kesin değil, aralıktan önce yoktu mesela, ya da vardı da getirisi piyasa faizi kadardı bir cazibesi yoktu.

KKM ile karşılaştırmak da doğru değil, KKM derken şu anda dolar kuru ile karşılaştırıyorsunuz demek kurun getirisi faizi aştığı için, benim misal tüm menkul portföyümün %100'ü dolar ve altında, bunun yarısı viop kontratlarında olduğu için kaldıraçtan dolayı kalan TL varlığımı da burada değerlendiriyorum. Kısaca KKM'yi kıskanacak bir durumum yok kurdaki artıştan varlığım zarar görmüyor. Borsada fırsat çıkana kadar nakitte ya da kısa vadeli yatırımda beklettiğim paraya bu şekilde alabileceğim en iyi getiriyi almaya çalışıyorum.

7. Şu anda viopta teminatları aracı kurumların yüksek tutması ve bu teminatlara %16 gibi faiz verilmesi bu işlemde kazancı törpüleyen en önemli etken bence. Daha yüksek kaldıraç kullanmak ya da hisseleri teminata saydırmak lazım.

Aklıma varantlar geldi, kullanması viopa göre daha zor ama yüksek kaldıraç var ve teminat tamamlama vb. sıkıntısı yok, vakit harcayıp uğraşılırsa viop yerine karşı bacak varantlarla halledilebilir sanki.

8. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 74/210 İlkİlk ... 2464727374757684124174 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •