Sayfa 498/993 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,977 - 3,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Youtub da videolar yapan Turhan Bozkurt isimli şahıs kimdir, nedir ? Sürekli döviz tutanlara korku pompalıyor. Bu adam fetöcü değil miydi ? Bunu damı devşirdiler acaba.

İçerden haber alıyormuş, döviz alış- satışını ticari faaliyeti olmayanlara yasaklayacaklarmış. Bankalar yazılı olmayan kurallar ile döviz satmayacaklarmış vb... Döviz bürolarını da azaltacaklarmış. Yine de tedbirler yetersiz kalırsa döviz kurundan kazananlara ağır vergi getirilecekmiş. Yani diyor ki ; Bir an önce elinizdeki dövizleri satın kurtulun diyor. Hükümet bile bunu söylemezken bu adam kimin sesi ?

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Youtub da videolar yapan Turhan Bozkurt isimli şahıs kimdir, nedir ? Sürekli döviz tutanlara korku pompalıyor. Bu adam fetöcü değil miydi ? Bunu damı devşirdiler acaba.

İçerden haber alıyormuş, döviz alış- satışını ticari faaliyeti olmayanlara yasaklayacaklarmış. Bankalar yazılı olmayan kurallar ile döviz satmayacaklarmış vb... Döviz bürolarını da azaltacaklarmış. Yine de tedbirler yetersiz kalırsa döviz kurundan kazananlara ağır vergi getirilecekmiş. Yani diyor ki ; Bir an önce elinizdeki dövizleri satın kurtulun diyor. Hükümet bile bunu söylemezken bu adam kimin sesi ?
    Adam hükümete destek mi veriyor yoksa millete dövizi geçici olarak sistem dışına veya yurtdışına çıkarın mı demek istiyor ; Adam bu videoları yapıyorsa ya ak dan desteği var veya yurtdışında ceviz kırıyordur...Bence TR de ise 1 şık geçerli

3.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Youtub da videolar yapan Turhan Bozkurt isimli şahıs kimdir, nedir ? Sürekli döviz tutanlara korku pompalıyor. Bu adam fetöcü değil miydi ? Bunu damı devşirdiler acaba.

ilgili şahsı tanımam etmem videolarını da izlemem ama şu an light olarak uygulanan (ihracatcıya satış zorunluluğu, bankalarda anlamsız marjlar, şirketlere KKM teşviği ile döviz bozdurulması vb) kısıtlamaların yakın vadede çok daha sertleşeceğini görmek için dahi olmak gerekmiyor.

şirketlere kısıtlama yapmak daha sıkıntılı sonuçlar doğuracağı için ilk etapta şahıslara ciddi kısıtlamalar gelecektir, bakın ihtimal falan demiyorum gelecek diyorum.

bunun da milyon tane yolu ve yöntemi var şimdi aklıma geleni bir tanesini yazayım tamamen senaryodur.

şahıslar için

-döviz alış satışına 2% vergi
    -minimum işlem tutarı 5.000 dolar
    -sadece banka üzerinden işlem yapılacak
    -fiziki teslimat 50.000 dolar ve üzerine ve sebebini yazılı belirtirsen var.

bu senaryoda şahısların işlemleri 99% oranında azalır.

tabii ki bu ve türevi düzenlemelerin çok ciddi yan etkileri olacak ama şu an kötüden kötü beğenme dönemindeyiz.

4. şahıslar mı yükseltiyor şeyi yav aç sefil geziyoruz şeyi yükseltmek kim şahıslar kim mesela botaş mesela akaryakıt mesela otomotiz mesela.....
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

zaman gazetesinin eski ekonomi müdürü
    bir halt olacağı yok.

6. Taksicilerin çoğu bildiğin dolandırıcı...
    2 defa dolandırdılar beni....
    Taksiye bilmemek için 2 saat yürümüşlüğüm vardır.
     Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Aynen öyle,2020 mart ayıydı,taksicinin biri ile tartıştım taksinin içinde,adam imamoğluna saydırıyordu,ne yaptı dedim bizi maf etti,yani dedim,hırsızlıkları,ülkeyi soyup soyanlara,yargıyı ele geçirip tek adamlığını ilan edip halkını ezmeye kalkanları bıraktınız,şimdi suçlu imamoğlu öylemi dedim,abi sen bu işlerden anlamazsın,beni galiba yaşlı moruk cahil sandı,bak dedim delikanlı aramızda 30 yaş fark var,eski mitçiyim,10 sene bakanlık idaresinde bulundu 28 sene kamuda çalıştım 17 sene oldu emekli olalı iktisatçı siyasetlen yakından ilgilenirim,senmi daha iyi biliyorsun ülkenin durumunu,yoksa benmi,üstelik borçlar 5 misli artmış,demesinmi bütün ülkelerin borcu var,yoool vs yaptı,peki hani yapılan araba,uçak onuda yaparız,nah yapar demedim,sadece elin gevuru biribirine sahip çıkar sana çıkmaz,çıksayı 100 senelik osmanlının borcunu Atatürk ödemezdi dedim derken beni bırakacağı yere geldik,başka yolcu binerken sadece şunu söyledim kapıyı kapatmadan,bak dedim sakın aç kalmamaya bak,çok kötü günler yakın zamanda geliyor dedim,o zaman kulak astığını sanmıyorum o lavuk ve lavukların,şimdi anlamışlardır haklı olduğumu,istanbulda hangi taksiye binsem devamlı tartışırdım %90 kısımı akçıydı,şimdi bende oh olsun onun gibilere diyorum
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

17.6943 görmüş.

8. gittim maaşla 100 şey aldım 17,70 iğne attım demek ki bireyler yükseltiyormuş şeyi şu insanlar olmasa ekonomi yönetmek güzel iş aslında
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Sayfa 498/993 İlkİlk ... 398448488496497498499500508548598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •