Doviz nakti 15 milyon TL'yi bulan sirketlere TL kredi verilmemesi ile ilgili BDDK karari bizim sirketi nasil etkiler?

Malum, ilk ceyrek bilancosuna gore kasada 19 milyon TL nakit bulunmakta.

Sirket eger ille de TL kredisi kullanmak istiyorsa, bu miktari cok rahatlikla 15 milyon liranin altina indirebilir.

Ancak, boyle bir karar yokken de zaten sirket kredilerinin buyuk bir kismini doviz uzerinden yapiyordu.

Onceki sene TL kredisi kullanmamis. Bu sene ise 20 milyon liralik kredi doviz cinsinden alinmis iken sadece 3 milyon liralik kredi TL cinsinden alinmis.

Gerci enflasyonun yuzde 100'lerde oldugu bir donemde, yuzde 15-16 araliginda TL kredisi almak, hibe almak gibi bir sey.

Peki boyle reel olarak dusuk faizden kredi almak varken neden doviz uzerinden kredi aliyor sirket.

Benim dusuncem, zaten TL cinsinden kredi alimi kolay degildi.

Dolayisi ile bu karar bizim sirketi pek ciddi etkilemeyecektir.

Bu demek degildir ki, Pazartesi gunu BIST'te olabilecek calkantilardan etkilenmeyecektir.

Sirket buyudugu, urunlerini gelistirdigi muddetce sikinti yok benim gozumde. Sikinti, sirketin ne durumda oldugunu bilmememiz, saklanmasi. 2 seneye yakin oldu urun gelistirme haberi gormuyoruz (POS cihazi yazilimi haric). Ironsphere, senelik bilgilendirme yapardi, bu sene onu da yapmadi.

Benim gozumde, bu sene TL deger kaybinin etkisinden dolayi yasanan eleman kaybindan dolayi kayip bir sene. Bu kadar elemanin ayrildigi bir donemde, projelerin saglikli ilerlemesi bence pek mumkun degil. Ne yapalim, boyle bir cografya ve zamana denk gelmisiz. Insallah onumuzdeki senelerde toparlarlar.

Yatirim tavsiyesi degildir.