Sayfa 545/993 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555595645 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 4,353 - 4,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Anladım dostum sağol , bu zincirlere 2 milyar TL ceza kaktirilmis , zincirler itiraz etmiş reddedilmiş acaba hangilerine , adamlarda hic merhamet olmaz 50 kuruşa aldıkları karpuzu indirimli diyerek 5 TL den satarlar çürümeye yakin 3.5 yaparlar .

Bu arada anterior mediasten kitlem vats ile alindi bening timik kist çıktı , nefes darlığı ve taşikardi sorunlarım azaldı bu yüzden yeşil sahalardan uzak kaldım , ameliyatımı başarıyla ve bütün zorluğuna rağmen açık değil de kapalı yapan hocam Prof. Dr. Levent Cansever e buradan da bir teşekkkür ediyim ..
    bu zincir mağazalara ceza verseler ne olur hemen ünlere yansıtıyorlar.alayının kapısına zincir vuracaksın.ayrıca dövizde yapılan hamle çok yerindedir.şirketin kasası döviz dolu ama gidip 80 milyon kredi çekip dövize yatırıyorlar.örneğin çemtaş.şimgi gayar analarının bi tarafına

2.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Zamdan önce 500 TL ye aldıkları şekeri paketleyip kilosu 22 Tl TL den yani çuvalı 1100 TL den satan bu marketlere %100 kar yapma imkanı mı tanınıyordu, simdi çuvalı 2000 TL ye kilosu 40 TL ye mi satacaklar bu nasıl bir aymazlık , körlük, bilen aciklasin , yoksa Türkseker çok az mi mal veriyor piyasaya da biz özel şirketlerin şekerini mi alıyoruz ?Konuyu bilen açıklayabilir mi ?
    Sayın Desidero74,
    En ucuz ürün verdiği Tarım Kredi dikkat edin. İktidarın öve öve bitiremediği market. %100 den fazla karla bize ka....tırmık.

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Zamdan önce 500 TL ye aldıkları şekeri paketleyip kilosu 22 Tl TL den yani çuvalı 1100 TL den satan bu marketlere %100 kar yapma imkanı mı tanınıyordu, simdi çuvalı 2000 TL ye kilosu 40 TL ye mi satacaklar bu nasıl bir aymazlık , körlük, bilen aciklasin , yoksa Türkseker çok az mi mal veriyor piyasaya da biz özel şirketlerin şekerini mi alıyoruz ?Konuyu bilen açıklayabilir mi ?
    Valla o Türkşekeri biz hiç göremedik, görse görse Sn Psycokinesis görmüştür.

Muhtemelen şeker fiyatlarını sübvanse etmeye çalışıyormuş gibi görünme gayretleri sergileyen bir kuruluş olsa gerek

Yine kuvvetle muhtemel TUİK in esas aldığı veya ortalamayı düşürsün 'deyi' sevdiği bir kuruluş olabilir.

Benim 2-3 ay önce şu büyük şeker zammı geldiği dönem gözlemlediğim; aynı marka şekerin kiloluğu ile 5 kiloluğunun (kilo bazında) fiyatları farklıydı. Fiyat tespitinde hangisinin esas alındığı konusunda hiç şüpheye düşmedim dersem yeridir

Çocukluğu pancar tarlasında, su motoruna kol atmakla ve boru döşemekle geçen, çuval çuval fabrikasından şeker alan bendeniz, konuyla ve fiyatlarla kısaca dünyayla bağımı kopartmak üzereyim. Kim ne tutturursa, 286 TL ye de, 198 TL ye de, 190 ve 174 TL ye de antrikot var, hatta bazen en ucuzu en pahalısından daha güzel olabiliyor, et böyle ki, sucuk çığırından çıkmış vaziyette..Domates derseniz pembe olan ve şekli de benzeyen ama aslında pembe olmayan domates çıkmış, aldık tırt. Geçen senelerde kabak aşısı yapılmış kabak tadı veren karpuzlar vardı bu sene yok gibi.

Koyverdim gitti...tereyağ var 90 TL diğeri 100...120 TL...140..175 TL diye gidiyor...arkadaş neyden yapılıyor bu tereyağı...

Bal zaten komple almayı kestik...titan titana...yaşasın titanizm..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Arkadaşlar;Türk Şeker Fabrikası,1.Çuvalı ( 50. Kg.) 550 TL +kdv olan şekeri, Başta Sosyete Tatlıcısı güllüoğlu olmak üzere Baklava üreticilerine ve Sınırlı olarak veriyor. .
    Elinde olan-Kalan miktarı da gene kısıtlı olarak piyasaya sunuyor..Tarım Kredi ve Baazı Toptancı marketleri de 5.Kg lık Paketler halinde ve her 1 müşteriye 1 paket şeklinde satışa sunuyor..
    2-3 Hafta önce,Börekçi dükkanı olan bir arkadaşım ile,Toptancı toptancı gezdik,o 5 Kg lık paketlerden ucuz şeker bulmak için,Bulamadık,bitmişti..Ha,50 Kğ lık olanı vardı,fiyatı da o zaman 850 TL ile 1200 TL arasında değişiyordu..Şimdi rakam nedir ,bilmiyorum..
    Bunları nereden biliyorsun diye soracak olursanız..
    ..İstanbul ,Tatlıcılar Pastacılar Esnaf Odası Başkanı ve Yönetim kurulu üyesi ,Arkadaşım olur...
    Piyasanın,Fiyatların,ne durumda olduğunu onlardan ögreniyorum.
    Konuşulan bir şey daha var.Özellikle Baklava-Tatlı-Pastahane sektöründeki küçük işyerlerinin çoğunun,Bu pahalılığa dayanamayacağı ve Batacağı..

5. Yahu enflasyonist ortamda kârı bırakın, sattığı malı hangi fiyattan yerine koyacak ona bakın. O zaman şu kadara aldı bu kadara satıyor, bu ne vicdansız kâr filan tuhafliklarını bırakırız sanırım. Bu marketle 50 yildir iyiydi, şimdi mı hain oldu...bırakın lütfen. Hızla fakirlestirildik. Sorumlusu demokratik toplumlarda bellidir.

6. Şuan maaşlı kesim küçük esnaf durumu berbat ötesinde. Lüks yaşayanlar da sorun yok onlar bedavadan servet katlıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Arkadaşlar;Türk Şeker Fabrikası,1.Çuvalı ( 50. Kg.) 550 TL +kdv olan şekeri, Başta Sosyete Tatlıcısı güllüoğlu olmak üzere Baklava üreticilerine ve Sınırlı olarak veriyor. .
    Elinde olan-Kalan miktarı da gene kısıtlı olarak piyasaya sunuyor..Tarım Kredi ve Baazı Toptancı marketleri de 5.Kg lık Paketler halinde ve her 1 müşteriye 1 paket şeklinde satışa sunuyor..
    2-3 Hafta önce,Börekçi dükkanı olan bir arkadaşım ile,Toptancı toptancı gezdik,o 5 Kg lık paketlerden ucuz şeker bulmak için,Bulamadık,bitmişti..Ha,50 Kğ lık olanı vardı,fiyatı da o zaman 850 TL ile 1200 TL arasında değişiyordu..Şimdi rakam nedir ,bilmiyorum..
    Bunları nereden biliyorsun diye soracak olursanız..
    ..İstanbul ,Tatlıcılar Pastacılar Esnaf Odası Başkanı ve Yönetim kurulu üyesi ,Arkadaşım olur...
    Piyasanın,Fiyatların,ne durumda olduğunu onlardan ögreniyorum.
    Konuşulan bir şey daha var.Özellikle Baklava-Tatlı-Pastahane sektöründeki küçük işyerlerinin çoğunun,Bu pahalılığa dayanamayacağı ve Batacağı..
    Öyle deme bir kağıt üreticisine göre paraya para demiyorlar diyordu

8.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Anladım dostum sağol , bu zincirlere 2 milyar TL ceza kaktirilmis , zincirler itiraz etmiş reddedilmiş acaba hangilerine , adamlarda hic merhamet olmaz 50 kuruşa aldıkları karpuzu indirimli diyerek 5 TL den satarlar çürümeye yakin 3.5 yaparlar .

Bu arada anterior mediasten kitlem vats ile alindi bening timik kist çıktı , nefes darlığı ve taşikardi sorunlarım azaldı bu yüzden yeşil sahalardan uzak kaldım , ameliyatımı başarıyla ve bütün zorluğuna rağmen açık değil de kapalı yapan hocam Prof. Dr. Levent Cansever e buradan da bir teşekkkür ediyim ..
    Geçmiş olsun Sn Desidero74,

Öyle bi yazmışsınız ki arada fark edilmiyor.

Sayfa 545/993 İlkİlk ... 45445495535543544545546547555595645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •